Stiri

Huawei pregateste concurenta pentru Siri, Bixby si Alexa: Huawei HiAssistant

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Gigantul din China cu cea mai mare popularitate, dar si cu cele mai mari cifre de vanzari, pregateste lansarea unui propriu asistent dupa modelele Siri, Cortana sau Bixby. Viitorul Huawei HiAssistant ar putea fi lansat in perioada urmatoare, anunta Slashgear.

Huawei HiAssistant: made by Huawei » concurenta pentru asistentii Apple, Google, Samsung

Se spune ca ceea ce nu te omoara, te intareste. Iar Huawei stie ca dupa esecul de pe piata americana, lucrurile puteau sau iasa chiar si mai prost decat au iesit. Ceea ce inseamna ca cel mai mare producator din China ar putea iesi din aceasta situatie, chiar si mai puternic decat era.

Conform site-ului Slashgear.com, Huawei ne pregateste o surpriza si va lansa oficial propriul sau asistent, Huawei HiAssistant. Surse din China considera ca Huawei va lansa acest serviciu odata cu lansarea oficiala a versiunii Huawei EMUI 8.1, insa o va face doar pentru dispozitivele cu procesoare Kirin 970, adica singurul chipset care incorporeaza o unitate de procesare neurala si care permite functii de inteligenta artificiala.

Din primele informatii, se pare ca aceasta prima versiune a lui Huawei HiAssistant va fi disponibila pentru inceput doar pe piata din China. Tinand cont de aceasta precizare si de faptul ca ea va functiona (in exclusivitate) in „colaborare” cu chipset-ul Kirin 970, aceste detalii limiteaza aria de raspandire a noului asisten al Huawei pe modelul Huawei P20, viitorul flagship al companiei si probabil si pe „rudele sale”. Este greu de crezut tinand cont de ultimele evenimente insa, ca Huawei va putea intra cu acest asistent al sau si pe piata din Statele Unite.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes