Stiri

Huawei G10 este de fapt Huawei Mate 10 Lite

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Huawei G10In urma cu cateva zile scriam pe blog.catmobile.ro despre noul telefon pe care il pregateste Huawei, telefon care poarta numele de cod Huawei G10 (Maimang 6). Ei bine, cele mai noi informatii care vin de pe piata smartphone, ne anunta de fapt ca acest telefon este viitorul Huawei Mate 10 Lite, al treilea membru al familiei Mate 10 dupa Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro.

Huawei Mate 10 Lite ca si confirmat

Lansarea unui al treilea model din gama Mate 10 statea sub semnul intrebarii, chiar daca speculatiile s-au inmultumit in ultima vreme. Modelul listat in baza de date a site-ului TENAA si despre care am discutat si noi la inceputul lunii a fost creditat ca fiind Huawei Maimang 6 sau G10, o denumire devenita probabila pentru exportul in afara Chinei.

Vine insa Evan Blass, cunoscutul leaker din domeniu, si ne anunta ca modelul Maimang 6 (cu nume real de cod Rhone) va fi de fapt viitorul Huawei Mate 10 Lite. Tinand cont de nivelul de credibilitate pe care il are Blass, tindem sa credem ca astfel, Huawei Mate 10 Lite a fost ca si confirmat. Care este de fapt adevarul, pana la urma?

Teoretic, Huawei va vinde pe piata din China acest model de telefon sub numele de Maimang 6, dar pentru celelalte piete din Asia se pare ca se va pastra denumirea de Huawei G10. In Europa si America de Nord telefonul ar urma sa fie insa Huawei Mate 10 Lite, denumirea oficiala. Cel putin asta sustin si cei de la Korea Herald, dar informatia pare sa complice complet ecuatia, una din care nimeni pare sa nu mai inteleaga mai nimic.

Ce specificatii ar putea avea Huawei Mate 10 Lite?

Smartphone-ul va respecta conform lui Blass caracteristicile definite deja prin intermediul site-ului TENAA. Vom avea un telefon cu ecran de 5.9 inch in diagonala plus rezolutie 2160 x 1080 pixeli, raport 18:9 pentru imagine. Procesorul va fi un octa core de 2.36 Ghz (Kirin), iar memoria RAM va atinge 4 GB. Compartimentul foto este foarte tentant, pentru ca terminalul va avea patru camere, doua pe fata (13 si 2 megapixeli) si doua pe spate (16 si 2 megapixeli). Smartphone-ul va rula Android 7.0 Nougat, iar bateria sa va avea o capacitate de 3240 miliamperi. Vom reveni insa cu alte informatii despre acest model in scurt timp. Asteptam totusi confirmarea faptului ca Maimang 6 este intr-adevar Huawei Mate 10 Lite. Pana atunci, tratati aceasta informatie cu rezervele de rigoare.

Summary
Huawei G10 este de fapt Huawei Mate 10 Lite
Article Name
Huawei G10 este de fapt Huawei Mate 10 Lite
Description
Conform leaker-ului Evan Blass, Huawei Maimang 6 (G10) este de fapt viitorul Huawei Mate 10 Lite, smartphone din gama Mate 10