Reviews, Stiri

Huawei Enjoy 8e lansat oficial: detalii, specificatii si pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Huawei Enjoy 8e » detalii oficiale » Cei de la Huawei continua sa ne uimeasca atunci cand vine vorba de lansari. Chinezii parca nu se mai opresc din a propune telefoane si nu fac asta de ieri, de azi, ci de foarte multi ani. Dupa ce a scos pe piata modelele Huawei P20, Huawei P20 Lite si Huawei P20 Pro, gigantul din China ne-a mai adus si modelul Huawei Y7 Prime 2018, iar acum ne face alte trei propuneri. Si totul intr-un timp relativ scurt.

Huawei Enjoy 8e (2)

Compania a anuntat in acest sfarsit de saptamana modele Huawei Enjoy 8, Huawei Enjoy 8e si Huawei Enjoy 8 Plus. Noutatea absoluta o reprezinta modelul Huawei Enjoy 8e, despre care vom discuta si noi in continuare, pentru ca modelele Enjoy 8 si 8 Plus reprezinta telefoane redenumite de producator.

Specificatii tehnice Huawei Enjoy 8e

Noul Huawei Enjoy 8e este un telefon care parca a aparut de nicaieri. Device-ul are ecran in format 18:9 Full View si cateva alte specificatii atractive.

Este, fara doar si poate, un telefon de buget dinspre Huawei, care probabil va ataca piata asiatica si va pune reale probleme micilor producatori care incearca sa supravietuiasca in jurul „rechinului”.

Un prim mare avantaj pe Huawei Enjoy 8e este faptul ca device-ul ruleaza din fabrica o versiune de EMUI noua (8.0), interfata „asezata” de compania din China peste Android 8.0 Oreo.

Modelul Huawei Enjoy 8e are insa si alte avantaje importante pentru utilizatori la un pret bun. Spre deosebire de marea majoritate a telefoanelor care vin pe acest sector dinspre producatori mai mici, acest device este echipat cu procesor Snapdragon, nu Mediatek. Asta este un plus, fie ca vrem, fie ca nu. Chipset-ul la care s-a oprit Huawei este un octa-core pe 64 de biti, model Snapdragon 430 bazat pe patru nuclee Cortex A53 de 1.2 Ghz si pe alte patru nuclee Cortez A53 de 1.5 Ghz.

Huawei Enjoy 8e

Huawei a cuplat procesorul sau Qualcomm cu 3 GB RAM si cu 32 GB dedicati stocarii native a datelor. Aceasta memorie va putea fi evident extinsa pana la 256 GB, un detaliu important si demn de salutat.

Ecranul FullView despre care va scriam si mai sus, vine cu o diagonala generoasa de 5.7-inch si cu o rezolutie buna, 1440 x 720 pixeli. Device-ul este un model dual-sim care poate fi folosit cu doua cartele nano sim sau cu o cartela nano sim si card microSD.

Dotarile foto de pe Huawei Enjoy 8e se incadreaza in bugetul alocat de producator telefonului. Nu impresioneaza, dar nu sunt deloc rele pentru acest nivel. Avem camera duala pe spate, cu un modul format din doi senzori de 13 si 2 megapixeli. Frontal, producatorul s-a oprit la o camera foto de 5 megapixeli. Atat pe fata, cat si pe spate, Huawei Enjoy 8e are blit.

Device-ul cantareste 150 de grame si are o grosime de 7.8 milimetri. Este echipat cu senzor de amprente pe spate si cu mufa audio pentru casti (3.5 mm). Optiunea radio FM nu lipseste nici ea din configuratia gandita de producatorul chinez. In ceea ce priveste autonomia, Huawei Enjoy 8e se va baza pe o baterie de 3000 de miliamperi, care va asigura o autonomie de pana la o zi de utilizare.

Huawei Enjoy 8e pret de achizitie si verdict

Conform site-ului GizmoChina, Huawei Enjoy 8e va costa 175 de dolari, adica putin peste 600 de lei, la data redactarii acestui articol. Telefonul are un aspect placut ochiului si este avantajat de memoria de 3 GB RAM, de ecranul Full View cu diagonala mare, de bateria buna si de procesorul low-end de la Qualcomm. Pretul mi se pare unul normal si destul de echilibrat, astfel ca sunt convins ca device-ul va avea un impact pozitiv pentru cei care doresc un telefon de buget, decent. Din pacate, pentru moment, pretul este valabil doar pentru zona China, tara unde terminalul va fi comercializat pentru inceput. Vom reveni cu detalii despre Huawei Enjoy 8e in perioada urmatoare.