Stiri

Lupta din sectorul de buget: Huawei Enjoy 7s vs Xiaomi Redmi 5 Plus

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Huawei Enjoy 7s vs Xiaomi Redmi 5 Plus (1)Fara indoiala, sectorul de buget este unul dintre cele mai atractive pentru piata din Romania si nu numai. Pe acest sector, 2017 a adus in acest final de an, doua device-uri extrem de atractive, atat ca pret, cat si ca specificatii. Lupta dintre Huawei si Xiaomi la nivel intern (in China) se rasfrange si asupra celor doua terminale de buget lansate in 2017.

Duelul Huawei Enjoy 7s vs Xiaomi Redmi 5 Plus este unul cat se poate de interesant. Ambele telefoane costa putin, oferas specificatii excelente si arata foarte bine. Foarte probabil, discutam in cele ce urmeaza de doua dintre cele mai bune telefoane venite din China pe sectorul entry-level spre mid-range. Ambele costa in jur de 200 de dolari (mai mult sau mai putin) si ambele va ofera performante bune, pentru un cost rezonabil, salvandu-va destul de mult din bugetul pe care il rezervati achizitionarii unui telefon. Asadar, Huawei Enjoy 7s vs Xiaomi Redmi 5 Plus: in cele ce urmeaza.

Huawei Enjoy 7s vs Xiaomi Redmi 5 Plus

Este incredibil ce a reusit Huawei. Intr-un terminal cu diagonala mai mare de 5.5 inch si cu o baterie destul de maricica, a reusit sa ne asigure ca Enjoy 7s cantareste cumva doar 143 de grame. In comparatie cu Redmi 5 Plus, telefonul celor de la Huawei este nu doar mai usor (cu mult) ci si mai subtire (7.45 milimetri, fata de 8.1 milimetri). Pe de alta parte, Redmi 5 Plus are si un ecran mai mare, pentru ca diagonala sa atinge 5.99 inch.

Huawei Enjoy 7s vs Xiaomi Redmi 5 Plus

Huawei Enjoy 7s vs Xiaomi Redmi 5 Plus

Aici, Xiaomi pluseaza evident. Ecranul sau acopera aceeasi rezolutie (Full HD+) ca si ecranul de pe modelul Huawei, dar propune noul format 18:9, ceea ce Enjoy 7s, nu o face. Avem insa o densitate mai buna a pixelilor pe modelul Huawei,firesc oarecum tinand cont ca este telefonul cu ecranul mai mic din disputa Huawei Enjoy 7s vs Xiaomi Redmi 5 Plus. Nu cu mult, dar mai buna. Pe de alta parte, ecranul Redmi 5 Plus este mai mare si mai confortabil, in timp ce telefonul celor de la Huawei este mai mic si mai confortabil, chiar daca nu are un ecran de acelasi nivel.

» Review Xiaomi Redmi 5 Plus

In Huawei Enjoy 7s vs Xiaomi Redmi 5 Plus avem apoi o competitie dura intre Snapdragon 625 si Kirin 659. Cele doua procesoare suna excelent pe hartie, dar pana in acest moment nu stim exact cum se descurca. S-ar putea ca Snapdragon 625 sa fie mai eficient, insa Kirin 659 cred ca este mai puternic. Pana la urma depinde de gustul fiecaruia. Ambele chipset-uri sunt bune. Chiar foarte bune pentru acesti bani.

Un urias avantaj pe Huawei Enjoy 7s il aduce insa sistemul de operare al telefonului. Aici avem Android 8.0 Oreo proaspat scos din cutie, superior lui Android Nougat de pe Xiaomi Redmi 5 Plus. Pe de alta parte, MIUI 9 mi se pare o interfata foarte ok si foarte evoluata, asa ca Redmi 5 Plus dupa update va fi un telefon foarte bun si la acest capitol.

» Review Huawei Enjoy 7s

Setup-ul dual al camerelor de pe Enjoy 7s ar trebui sa depaseasca in performante ceea ce ofera Xiaomi Redmi 5 Plus. Pe de alta parte, acumulator de pe Redmi 5 Plus este mai mare si cred ca aduce o autonomie mai buna decat cel de pe Huawei.

Acest capitol poate face diferenta daca este sa analizam overall duelul Huawei Enjoy 7s vs Xiaomi Redmi 5 Plus. Cele doua terminale sunt sensibil egale valoric, insa in mod categoric prefer autonomia de pe Redmi 5 Plus. Bine, eu personal as opta si pentru ecranul 18:9 mai mare in diagonala, dar asta nu e o regula pentru noi toti. Sa va mai zic ceva…Xiaomi Redmi 5 Plus este mai ieftin. Costa cam 130 de euro, ceea nu se prea compara cu cei 190 solicitati de Huawei. Dar, la 190 de euro, modelul celor de la Huawei mi se pare excellent, de asemenea.

Huawei Enjoy 7s vs Xiaomi Redmi 5 Plus PRO si CONTRA

Huawei Enjoy 7s

PRO

  • – Camera foto duala de calitate
  • – Ecran Full Display
  • – Design compact, atractiv
  • – Android Oreo la bord

CONTRA

  • – Disponibilitate limitate
  • – Pret mai mare decat Redmi 5 Plus

Xiaomi Redmi 5 Plus

PRO

  • – Ecran Full Display
  • – Baterie mai mare
  • – Tehnologie fast charging excelenta
  • – Pret de achizitie mai mic

CONTRA

  • – Doar Android Nougat ca OS
Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes