Stiri

Financial Times: Huawei este cel mai important brand din China pe piata de telefoane!

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

HuaweiIntr-un moment in care Apple cauta sa castige in impact pe piata chineza, cumparatorii de smartphone-uri din aceasta tara si-au ales brandurile favorite in urma unui sondaj dat publicitatii luni. Cel mai important brand din China pe piata de telefonie mobila este acum Huawei!

Huawei depaseste Apple in China

Potrivit unui sondaj efectuat de Financial Times, Huawei a fost alegerea numarul 1 a mai mult de 31.4 % dintre repondentii sondajului.

„Procentajul cumparatorilor care cred ca urmatorul telefon pe care si-l vor cumpara va fi un iPhone, a scazut pana la 24.2% in septembrie, comparativ cu 25.8% procentul din dreptul iPhone 7 in momentul lansarii sale din 2016, respectiv 31.4% din dreptul iPhone 6 la lansarea din 2015” anunta raportul citat.

Compania Huawei a depasit Apple pentru prima data si la nivel global in lunile iulie si iulie, dupa cum v-am anuntat si noi in urma cu putin timp. Conform Counterpoint Research, in cel mai recent „Market Pulse for July 2017”, brandul chinezesc a devenit al doilea cel mai important brand de pe piata smartphone dupa gigantul sud-coreean Samsung Electronics.

Cum ar fi reusit Huawei sa obtina acest loc? Cel mai probabil datorita investitiilor masive si coerente in cercetare, dezvoltare si fabricare, dar si prin marketingul agresiv si expansiunea canalului de vanzari.

Huawei, Oppo, Vivo si Xiaomi au obtinut cu succes acces la partenerii principali pe zona China, ceea ce le-a permis sa lanseze telefoane bezel-less, cu procesoare interne proprii, camere de top si chiar caracteristici de realitate augmentata. Directorul Counterpoint, Tarun Pathak sustine ca aceasta crestere a brandurilor din China este deja o tendinta, pe care niciun producator din ecosistemul mobil nu o poate ignora.

„Brandurile chinezesti cresc incet, dar sigur, nu doar datorita design-urilor atractive ale telefoanelor, calitatii constructiei lor sau impresionantele caracteristici tehnice, toate corborate cu preturi foarte bune, dar si datorita legaturii excelente pe care aceste companii o au cu partenarii locali si operatorii de distributie” a anuntat Pathak.

Conform sondajului Financial Times, cererea din ce in ce mai slaba pentru iPhone 8 se naste si din cauza lansarii mult mai asteptatului device iPhone X. Acelasi sondaj sugereaza ca iPhone 8 si iPhone 8 Plus nu performeaza la nivelul telefoanelor high-end aduse de Apple in China in 2015 si 2016.

Summary
Financial Times: Huawei este cel mai important brand din China pe piata de telefoane!
Article Name
Financial Times: Huawei este cel mai important brand din China pe piata de telefoane!
Description
Intr-un moment in care Apple cauta sa castige in impact pe piata chineza, cumparatorii de smartphone-uri din aceasta tara si-au ales brandurile favorite in urma unui sondaj dat publicitatii luni. Cel mai important brand din China pe piata de telefonie mobila este acum Huawei!