Reviews

HTC Desire 12: pret in Romania, specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

In februarie anticipam lansarea oficiala a device-ului HTC Desire 12, telefon care intra iata oficial si in oferta emag, la suma de 899 de lei. Detalii complete despre noul terminal al companiei HTC avem in cele ce urmeaza.

HTC Desire 12 specificatii tehnice, pareri si imagini cu noul device HTC

Asa cum spuneam, acest noul telefon de la HTC se regaseste in oferta eMag, pentru suma de 899 de lei. O oferta mai buna am gasit pe site-ul cel.ro, acolo unde HTC Desire 12 costa 839 lei (Tva inclus). Ce ofera la acest bani device-ul?

HTC Desire 12 (review)

In primul rand, facem precizarea ca vorbim despre un telefon din partea de jos a sectorului mid-range. HTC a pus in scena tot ceea ce trebuie ca HTC Desire 12 sa arate bine si sa ofere un randament pe masura asteptarilor. Cu toate acestea, pretul cu care intra in Romania, pare sa fie putin cam mare. Vom vedea imediat si de ce.

HTC Desire 12 (review) 2

Noul HTC Desire 12 se bazeaz ape un panou IPS LCD de noua generatie. Astfel, acest panoul are o rezolutie maxima 1440 x 720 pixeli si 293 pixeli per inch. Raportul dintre ecran si corp atinge 74.2 %, in timp ce carcasa sa este din sticla si metal (pe marginile telefonului). Diagonala ecranului este de 5.5 inch, iar sticla curbata nu lipseste din peisaj. De asemenea, colturile sunt rotunjite.

In mod surprinzator insa, HTC s-a oprit la un procesor MediaTek destul de slabut in opinia mea. Este vorba despre quad-core-ul pe 64-biti, MT6739, care atinge o viteza maxima de 1.3 Ghz. El este cuplat cu acceleratorul grafic PowerVR GE8100 si cu 3 GB dedicati memoriei RAM. Capacitatea de stocare a datelor atinge 32 GB, insa HTC Desire 12 permite utilizatorilor adaugarea de carduri de memorie externa in slotul dedicat acestora si extinderea memoriei native pana la 2 TB. Usor inexplicabil de ce HTC a ales un astfel de procesor si cu atat mai inexplicabila devina suma solicitata de producator. Asta neinsemnand ca vorbim totusi de un chipset ingrozitor la nivel de performanta, insa sub ceea ce asteptat de la acest device. Cand au aparut primele informatii despre HTC Desire 12 s-a vehiculat si faptul ca device-ul va rula un quad-core MediaTek insa speram ca HTC sa gandeasca intre timp altfel lucrurile. Nu e cazul.

HTC Desire 12 (review) 1

Pe HTC Desire 12 nu avem nici camera duala, ci o configuratie simpla: 13 megapixeli pe spate si 5 megapixeli frontal. Exista flash LED si focalizare rapida, exista HDR si Panorama plus filmare video FULL HD pe camera principala (spate). Camera frontala are Face Detection si poate filma la rezolutie HD. Preferam sa avem si aici Full Hd insa din pacate nu e cazul.

O alta dezamagire este faptul ca HTC Desire 12 ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat, desi ne asteptam ca device-ul sa vina cu Oreo. Nu e cazul nici de aceasta data, iar HTC a venit peste Nougat cu interfata HTC Sense. Probabil vom beneficia pana la urma de update la Android Oreo.

HTC Desire 12 (review) 3

In ceea ce priveste acumulatorul device-ului, vestea proasta e ca el nu dispune de incarcare rapida. Are o capacitate de 2.730 de miliamperi si functia Power saver, dar nici capacitatea si nici lipsa de fast charging nu ne surad deloc. Exista in schimb optiuni bune de conectivitate: de la portul microUSB, pana la tehnologiile bluetooth (v4.2) si WiFi 802.11 in standardele a/b/g/n. Si da, mai avem ce sa adaugam pe lista minusurilor: scannerul de amprente, pe care nu l-am regasit in peisajul oferit de HTC.

Verdict HTC Desire 12

Noul mid-range de la HTC nu e un telefon rau. Arata foarte bine din punctul meu de vedere, vine cu 3 GB RAM, o camera principala decenta si un display de buna calitate. Are cateva minusuri destul de clare si ni se pare ciudat ca pe un telefon cu acest procesor ales de HTC, pretul solicitat e destul de mare. Strict la ceea ce vedem, HTC Desire 12 repet, nu e un terminal rau. Dar pretul pare usor maricel.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
HTC
Product Name
HTC Desire 12
Price
RON 899