Reviews

HTC Desire 12 Plus review, pret in Romania, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Seria low-cost, Desire de la HTC, a primit in acest an doua noi modele: HTC Desire 12 (despre care am scris in trecut pe blogul nostru) si HTC Desire 12 Plus (despre care vom discuta astazi).

Ambele terminale continua mandra traditie a gamei de a oferi specificatii solide, pentru un pret de achizitie destul de decent, totul imbracat intr-un design atractiv, care si-ar putea gasi locul in sectorul flagship. Sa nu mai pierdem vremea si sa analizam noul Desire 12 Plus, in cadrul acestui HTC Desire 12 Plus review.

HTC Desire 12 Plus review: pret de achizitie in Romania

Inainte de a trece la analiza propriu zisa a telefonului, haideti sa vedem la ce pret poate fi achizitionat in Romania, modelul HTC Desire 12 Plus.

Telefonul primeste cele mai bune preturi, in urmtoarele magazine online din tara noastra:

  1. Cel.ro – pret 964 lei
  2. evoMag – pret 979 lei
  3. Domo.ro- pret 964 lei

HTC Desire 12 Plus review: specificatii tehnice

-Greutate: 157.5 grame
-Grosime: 8.4 mm
-Dimensiuni: 158.2 x 76.6 mm
-Ecran: 6-inch
-Rezolutie: 1440 x 720 px
-Procesor: Snapdragon 450
-RAM: 3GB
-ROM: 32 GB
-Baterie: 2.965 mAh
-Camera principala: 13MP+2MP
-Camera frontala: 8MP

HTC Desire 12 Plus review: design

La prima vedere, daca privesti acest terminal asezat pe o masa, ai putea jura ca a sa constructie se bazeaza pe sticla, asa cum se intampla in cazul multor telefoane mobile scumpe. Insa, odata ce l-ai ridica, vei observa ca este un device de buget, cu aspiratii premium.

HTC Desire 12 Plus review (2)

HTC Desire 12 Plus

Partea din spate beneficiaza intr-adevar de finisaje glossy, iar materialul folosit de HTC face ca telefonul sa fie unul usor (157.5 grame). Chiar daca nu are sticla pe spate, cumva, HTC Desire 12 Plus reuseste sa atraga foarte multe amprente, ceea ce nu poate fi tradus ca un avantaj pentru cumparator. Va recomandam o husa HTC Desire 12 Plus pentru a evita astfel de situatii neplacute.

Asa cum probabil va asteptati, „Plus” inseamna automat si ca HTC Desire 12 Plus are un ecran mai mare decat HTC Desire 12. Prin urmare, acest telefon vine cu un ecran pentru phablete, cu diagonala de 6-inch, tehnologie IPS LCD si un format in-fashion, 18:9. Nu lipseste sticla curbata 2.5D, in vreme ce rezolutia ni se pare suficient de buna pentru acest nivel: HD+ adica 1440 x 720 pixeli. La aceasta rezolutie, telefonul raspunde cu o densitate a pixelilor de 268 ppi.

HTC Desire 12 Plus review: baterie

Pentru un telefon cu ecran atat de mare, in mod surprinzator, HTC Desire 12 Plus are la dispozitie un acumulator de doar 2.965 miliamperi. Nu suna deloc impresionant, insa producatorul promite o autonomie de o zi, dupa o singura incarcare. Se poate sa fie asa pentru ca terminalul are un procesor care nu consuma foarte multe resurse, ba chiar il ajuta sa extraga maximul de la o singura incarcare. Intr-un test standard care implica urmarirea unui film de 90 minute la rezolutie HD, cu luminozitatea aproape de maximum, HTC Desire 12 Plus pierde doar 25% din baterie. Ceea ce intr-adevar suna bine!

HTC Desire 12 Plus review: camere foto

Noul model HTC Desire 12 Plus este echipat cu o camera selfie de 8 megapixeli si cu o camera duala pe spate de 13MP+2MP. Putem confirma ca efectul bokeh pe modulul foto al HTC Desire 12 Plus este unul excelent.

HTC Desire 12 Plus review camera spate

13MP+2MP are pe spate camera acestui telefon

Din pacate, snapperul de 2 megapixlei nu se comporta ca un telephone zoom camera asa cum ne-am fi dorit, prin urmare, n-as spune ca foloseste prea mult. Sigur, pozele par destul de naturale si realiste, iar acest detaliu pentru un asemenea segment low budget, aduce o satisfactie pe care e imposibil sa n-o savurezi.

In termeni de video si inregistrare, HTC Desire 12 Plus poate filma la rezolutie 1080p cu 30 de cadre pe secunda, dar, asa cum anticipati, nu se poate pune problema unei filmari 4K. Mai jos, cateva cadre sugestive obtinut cu ajutorul camerelor de pe modelul HTC Desire 12 Plus.

HTC Desire 12 Plus review camera bokeh

Efectul bokeh pe camera HTC Desire 12 Plus

HTC Desire 12 Plus review camera

Imagine outdoor HTC Desire 12 Plus

HTC Desire 12 Plus review camera efect bokeh

Si din nou efectul bokeh pe Desire 12 Plus de aceasta data mult mai bine surprins

HTC Desire 12 Plus review: software si gaming

Modelul ruleaza din fabrica Android Oreo, care primeste insa un skin HTC recunoscut: interfata HTC Sense UI. Din fericire aceasta nu este supra-incarcata de producator cu aplicatii inutile, ceea ce face mult bine telefonului.

Pe HTC Desire 12 Plus ai 32 GB pentru stocarea de date, din care ramai cu aproximativ 22GB, restul fiind ocupati de sistemul de operare. Nu este asadar binecuvantat cu prea mult spatiu pentru stocare de muzica, filme si jocuri, dar daca esti curios, ti-am explicat in urmatorul articol ce poti stoca pe un telefon cu 32 GB memorie.

Apreciem ca nivelul de gaming de pe HTC Desire 12 Plus este unul optim, ba chiar superior multor telefoane de buget de pe piata. Snapdragon 450 si cei 3GB RAM plus acceleratorul grafic se descurca bine in compania oricarui joc din Play Store, dar … asa cum e firesc, in cazul jocurilor mai solicitante din punct de vedere al resurselor, apar probleme de lag sau supraincalzire.

HTC Desire 12 Plus review (4)

In testele de benchmark, HTC Desire 12 Plus de plaseaza cam la acelasi nivel cu Nokia 6 2018, Honor 7X sau Honor 9 Lite, ceea ce nu e tocmai rau. 3.758 de puncte in testul multi-core benchmark mi se pare un rezultat bun.

HTC Desire 12 Plus review: lipsuri care deranjeaza

Din pacate exista si cateva minusuri pe care trebuia sa le includem in acest HTC Desire 12 Plus review. In primul rand faptul ca HTC Desire 12 Plus nu asigura suport NFC, ceea ce inseamna ca nu vei putea folosi device-ul pentru plati prin Google Play spre exemplu. Avem un minus de asemenea dezamagitor prin absenta benzii Wi-Fi 5Ghz, care credem ca ar fi prins foarte bine pe un astfel de telefon.

HTC Desire 12 Plus review: verdictul nostru

Continuand linia predecesorilor sai, HTC Desire 12 Plus ofera performante bune pe sectorul de buget, insa nu iese cu mult in evidenta fata de ceea ce ne asteptam de la el. Pacat ca ecranul desi are diagonala mare ofera o rezolutie mai mica decat ne-am fi dorit. Daca ai fost multumit de terminalele din gama Desire de pana acum, suntem siguri ca nu vei fi dezamagit nici de noul HTC Desire 12 Plus.

Daca ai parcurs pana aici acest HTC Desire 12 Plus review si n-ai avut niciodata un telefon din aceasta serie, iar acum te intrebi daca merita sa-ti cumperi unul … raspunsul se complica putin. In sensul ca HTC Desire 12 Plus isi merita banii, ofera performante bune la un pret destul de decent insa…ai si alternative macar la fel de bune, daca nu chiar mai bune.

HTC Desire 12 Plus review (3)

Honor 9 Lite (il gasesti si la 800 de lei mai nou) mi se pare ca iti ofera cam aceeasi experienta, poate cu un usor plus daca ne gandim ca deja e mai ieftin. De asemenea mai ieftin e si Nokia 6 de anul trecut, care in opinia mea e un telefon mai bine construit decat HTC Desire 12 Plus. Eventual, mai poti adauga 50 de lei si iti cumperi versiunea noua Nokia 6.1 2018, care chiar daca are un ecran mai mic vine cu un procesor mult mai bun si cu o constructie mult mai solida si mai durabila.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
HTC
Product Name
HTC Desire 12 Plus
Price
RON 964