Reviews, Stiri

HTC Bolt review si specificatii tehnice

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Telefoanele mobile inteligente au impanzit in ultimii ani lumea, iar HTC este una dintre companiile suverane in acest domeniu. Noul HTC Bolt (HTC 10 evo) se vrea a fi o continuare a trecutului glorios al taiwanezilor in domeniu, dar si o lovitura puternica de imagine pe final de an 2016. Smartphone-ul care ruleaza pe Android 7.0 impresioneaza la capitolul specificatii, arata impecabil si in ciuda aspectului dur, pare un telefon usor de manevrat.

HTC Bolt review

HTC si-a imbracat noua creatie in aluminiu, oferind utilizatorilor un item elegant si rezistent, ceva mai mare decat HTC 10, smartphone-ul atat de bine cotat in studiile de piata interne ale companiei asiatice. HTC Bolt este insa si ceva mai greu decat HTC 10(vezi recenzia) cantarind 171 de grame. Plusul pe care il aduce noul device al taiwanezilor nu este insa doar cel care priveste aspectul exterior ci si nivelul de rezistenta. HTC Bolt este „water resistant”, fiind incorporat in clasa de protectie IP57, una superioara celei in care era integrat HTC 10.

…. vezi Huse si accesorii HTC

HTC a ales sa nu mai implementeze la nivel de headphones tehnologia analog si mizeaza in cazul HTC Bolt pe o tehnologie digitala. Butoanele de volum si power sunt plasate in partea dreapta a smartphone-ului, iar jos, intre difuzoarele sale performante putem observa portul USB Type C. Ecranul telefonului atinge 5.5 inch si are o rezolutie impresionanta de 2560×1440 pixeli. Nu este cel mai luminos ecran posibil, dar nu arata deloc rau, utilizarea sa in exterior fiind o reala placere. Acuratetea culorilor este de asemenea impresionanta, iar protectia display-ului este asigurata de Corning Gorilla Glass 5, ceea ce face din HTC Bolt deja un device foarte interesant.

Interfata este sustinuta de Android 7.0 Nougat, ajutat de HTC Sense UI, ceea ce pentru multi reprezinta o veste foarte buna. Procesorul folosit de HTC in cazul acestui item este un Qualcomm Snapdragon 810, Octa Core tactat la 2000 Mhz pe ARM Cortex A57 si ARM Cortex A53. Suna captivant, pentru ca tot ceea ce am citit respectiv tot ceea ce am testat avand acest procesor in prim plan, arata extrem de promitator. HTC Bolt asigura o memorie RAM de 3GB si o memorie interna de 32 GB plus suport pentru card microSD, care poate extinde spatiul de stocare intern. In testele Antutu Benchmark, HTC Bolt a obtinut insa un scor inferior HTC 10 si mult inferior Apple iPhone 7(citeste mai mult despre), detaliu care a atras numeroase critici la nivel international.

In ceea ce priveste sistemul de camere foto, HTC nu apeleaza la aspecte iesite din comun. Camera principala are 16 megapixeli si stabilizare optica plus o apertura f/2.0. Camera secundara atinge 8 megapixeli si o apertura f/2.4 plus suport HDR. Calitatea imaginilor nu este fantastica, insa overall, HTC Bolt produce o calitate mai mult decat multumitoare cu ambii senzori de imagine utilizati. Spre exemplu, executarea unei poze dureaza mai putin in cazul HTC Bolt decat in cazul HTC 10, dar ceva mai mult decat la Samsung Galaxy S7 Edge (vezi recenzia). Smartphone-ul HTC Bolt este insa capabil din punct de vedere al filmarilor si inregistrarilor video sa filmeze in 4K, ceea ce indubitabil reprezinta un plus de calitate.

Audio, terminalul HTC Bolt este superior predecesorului sau HTC 10 si chiar depaseste ca nivel de performanta al difuzoarelor Samsung Galaxy S7 Edge. El produce 75.8 dB fata de cei 68 produsi de HTC 10, respectiv 72.9 cat atinge Samsung Galaxy S7 Edge. Doar iPhone 7 Plus cu 77.4 dB pare superior la acest capitol, un argument puternic in favoarea terminalului produs in Taiwan. HTC Bolt este echipat cu o baterie de 3200mAh, care s-ar putea sa nu fie suficienta la nivel de autonomie pentru un item atat de puternic. Terminalul beneficiaza de functia Quick Charge 2.0, care ajuta telefonul sa-si incarce bateria in mai putin de 100 de minute. Duarata de viata a bateriei atinge in medie 5 ore si 40 de minute in testele Battery Benchmarks. Asta inseamna o cota medie pentru un terminal care se vrea destul de puternic atat ca impact cat si ca specificatii. O utilizare hardcore a HTC Bolt va aduce utilizatorul in pragul acestui rezultat, inferior chiar si HTC 10, care atingea 7 ore si 10 minute.

HTC Bolt pret si impresii

Per total, HTC Bolt est eun smartphone care soseste la timp pentru compania taiwaneza si care pluseaza la anumite capitole, printre care design, display, tehnologia headphones, sunet si stocare de date plus memorie RAM. Procesorul este unul foarte bun, iar capacitatea telefonului de a rezista la apa, ridica nivelul de performanta totala al dispozitivului.In schimb, performanta atinsa de bateria telefonului este modesta, iar software-ul sau pare incarcat si supra incarcat de bloat-uri. Pretul HTC Bolt se apropie de pretul unui flaghship si conform primelor impresii se ridica la 600 de dolari. Ceea ce pare din punctul meu de vedere destul de mult. Telefonul arata insa bine si se misca bine, decizia desi este dificila: va apartine.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 6 votes
Brand Name
Htc
Product Name
HTC Bolt