Reviews

Honor Play anuntat oficial: specificatii tehnice, pret, primele pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Brandul Honor de la Huawei a anuntat oficial noul model Honor Play, cel mai recent realease top-end din portofoliul sau. Evenimentul a avut loc in China, tara careia i se si dedica acest device interesant. Ramane de vazut daca el va ajunge si in Europa. Comenzile pentru Honor Play vor debuta saptamana viitoare, pe 11 iunie. La prima vedere, pare un telefon dedicat pasionatilor de jocuri pe Android.

Specificatii tehnice complete Honor Play

🔵Ecran de 6.3 inch cu rezolutie Full HD+, format 19.5:9, sticla curbata 2.5D, 85% NTSC color gamut
🔵Procesor octa-core Huawei Kirin 970 (4 x 2.4 GHz A73+ 4 x 1.8 GHz A53) , 10 nm
🔵Placa video: Mali G72 MP12 GPU
🔵Memorie 4Gb/6Gb RAM si 64 Gb ROM (extensibila pana la 256 Gb via microSD)
🔵Android 8.1 Oreo cu EMUIO 8.2
🔵Hybrid Dual SIM (nano+nano/microSD)
🔵Camera principala duala de 16+2MP, PDAF, CAF, LED Flash, apertura f/2.2
🔵Camera frontala 16 MP, apertura f/2.0
🔵Senzor de amprente
🔵Mufa audio 3.5 mm, 7.1-channel Histen audio
🔵Dual 4G VoLTE, Bluetooth v4.2, GPS, NFC, USB Type-C
🔵Baterie 3750 mAh cu fast charging

Pret Honor Play

Noul device Honor Play va fi disponibil pe culori precum negru, albastru, violet si rosu si costa 1999 yuani (aproximativ 312 dolari) in versiunea sa de 4GB RAM. Vom avea si o varianta mai scumpa, bazata pe 6 GB RAM cu pret de 2399 yuani (aproximativ 375 de dolari).

Primele pareri Honor Play

Noul smartphone are un ecran de 6.3 inch Full HD+ in format 19.5:9 plus bretonul deja obisnuit. Acesta din urma contribuie la suprafata mai mare frontala pe care o acopera ecranul terminalului. Conform primelor informatii, raportul dintre ecran si corp pe noul Honor Play este de 89%.

Honor Play

Sub capota, Honor a optat pentru un procesor in-house (productie Huawei), Kirin 970, un chipset construit pe 10 nanometri si cuplat cu 4Gb/6Gb RAM. Datorita acestuia, datorita memoriei si placii sale video, Honor Play poate oferi o experienta excelenta gamerilor, fiind intr-un fel gandit de producator in special pentru acest sector. Tehnologia prin care accelereaza jocurile din Magazin Play poarta denumirea GPU Turbo si se demonstreaza a fi foarte eficienta.

Honor Play (1)

De remarcat ca Honor Play poate oferi inclusiv o experienta 4D in gaming, cu recunoastere faciala in timp real, care face ca telefonul sa vibreze ca urmare a 30 de simturi diferite, un detaliu care creste nivelul experientei chiar si pentru cei mai pasionati gameri. In plus, tot pentru cei care iubesc jocurile, Honor a pregatit un sistem audio impresionant bazat pe 7.1 Channel 3D Histen.

Noul smartphone Honor Play are pe spate o camera foto duala (senzorii sunt asezati vertical) cu capacitate de recunoastere a peisajelor. Cei doi senzori au rezolutii de 16 si 2 megapixeli. Camera frontala vine cu senzor de 16 megapixeli si foloseste o tehnologie speciala de imbinare a pixelilor. Practic Honor Play imbina prin camera sa frontala 4 pixeli diferiti intr-unul singur, ceea ce creste automat nivelul calitatii.

Honor Play (2)

Terminalul are un spate metalic (cu finisaje de buna calitate) si se sprijina la capitolul autonomie pe o baterie de 3.750 de miliamperi cu suport inclus pentru incarcare rapida. Incarcarea bateriei se face prin portul USB Tip C de ultima generatie. Smartphone-ul Honor Play este un hybrid dual SIM care foloseste cartele de tip nano-SIM. Beneficiaza de slot dedicat pentru carduri de memorie externa si permite extinderea memoriei native pana la 256 Gb. Honor Play ruleaza din fabrica Android 8.1 Oreo cu interfata in-house EMUI 8.2.

Concluzie Honor Play

Modelul pare unul dedicat pasionatilor de gaming. Are destula „forta” pentru a controla orice joc din Magazin Play si un pret bun de achizitie. La prima vedere, pare un fel de „sandwich” intre Huawei Honor 10 View si Huawei P20 ceea ce n-am spune totusi ca este foarte rau. Cred ca daca va ajunge in Europa va lasa in urma sa cateva telefoane ale altor producatori care costa cam tot atat de mult.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
Huawei/Honor
Product Name
Honor Play
Price
$ 312