Reviews

Honor 9X specificatii tehnice si pareri. Device-ul a primit o dată oficială de lansare

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Modelul Honor 9X va fi lansat conform ultimelor informatii de presa în prima jumătate a lunii ianuarie. Device-ul va ajunge foarte probabil si in Europa, dar data la care o va face este momentan incerta. Este vorba despre un telefon din zona mid-range, cu o constructie eleganta si un design modern, dar si cu cateva specificatii foarte interesante. Pe de alta parte, terminalul are si o serie de dezavantaje pe care le vom discuta in restul articolului.

Mai multe detalii despre Honor 9X avem in cele ce urmeaza. Mai jos, gasesti si lista completa de specificatii tehnice.

Specificatii tehnice Honor 9X. Noul telefon, motorizat de procesoare diferite in functie de piata de desfacere

Honor a inceput sa trimita invitatii pentru evenimentul care va avea loc in debutul lunii ianuarie. In cadrul acestui eveniment, compania va lansa oficial noul terminal Honor 9X. Alaturi de acesta, compania vine pe piata si cu Magic Watch 2, dar si cu Magic Book, un nou laptop din linia amintita. Se pare ca terminalul Honor 9X va fi disponibil pentru inceput prin intermediul magazinelor de retail din Asia, dar si prin intermediul magazinului online, Flipkart.

Din informatiile ajunse in presa in ultima vreme, Honor 9X va avea un ecran de 6.59-inch in diagonala, dar fara decupaj de tip ”notch”. Pare surprinzator, dar Honor a ales aceasta varianta si nu putem spune ca nu ne bucura. Este important ca pe piata de telefoane ajunge in debutul acestui an si altfel de terminale, iar Honor 9X este un prim exemplu important.

Se zvonește ca device-ul va fi disponibil in variante cu doua procesoare. Piata din Europa va primi cel mai probabil modelul Honor 9X cu procesorul Kirin 710F la bord, in timp ce in Asia, device-ul va incorpora procesorul Kirin 810 SoC, un chipset fabricat pe un proces tehnologic de 7 nanometri.

Honor 9X

Honor 9X

Honor 9X va rula din fabrica Android 9.0 Pie, un sistem de operare peste care producatorul aplica interfata EMIUI 9.1. Totodată, presa internatională aduce un plus de informatie in privinta configuratiei device-ului si ne confirma faptul ca modelul Honor 9X va avea o camera foto frontala de tip pop-up cu rezolutie de 16 megapixeli. Senzorul de amprente al terminalului va fi amplasat pe partea din spate, iar bateria telefonului va avea o capacitate de 4.000 de miliamperi, mai scrie presa din China.

În ceea ce privește camera foto principala, se cunoaste momentan faptul ca Honor 9X va avea un senzor principal de 48 de megapixeli, marca Sony. Al doilea senzor va avea 8 megapixeli in timp ce al treilea senzor va fi unul de adancime si va avea o rezolutie de 2 megapixeli. Mai jos, lista de specificatii complete a noului device Honor 9X:

6.59-inch (2340 x 1080 pixels) Full HD+ 19.5:9 2.5D curved glass display
Octa-Core Kirin 710F 12nm (4 x 2.2GHz Cortex-A73 +4 x 1.7GHz Cortex-A53) with ARM Mali-G51 MP4 GPU
4GB / 6GB with 64GB storage, 6GB RAM with 128GB storage, expandable memory up to 512GB with microSD
Android 9.0 (Pie) with EMUI 9.1.1
Dual SIM
48MP rear camera with LED flash, 1/2″ sensor, 0.8μm pixel size, f/1.8 aperture, 8MP ultra-wide sensor with f/2.4 aperture, 2MP depth camera with f/2.4 aperture
16MP front-facing camera with f/2.2 aperture
Dimensions: 163.1×77.2×8.8mm; Weight:206g
Rear-mounted fingerprint sensor
Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5.0 LE, GPS + GLONASS, USB Type-C
4000mAh (typical) / 3900mAh (minimum) battery

Așadar, noul device va cantari nu mai putin de 206 grame si va avea o grosime de 8.8 milimetri. Daca grosimea pare sa fie una normala, pentru un telefon lansat pe piata in acest an, Honor 9X va avea o greutate destul de mare. Prin urmare, nu va fi un telefon chiar atat de usor de controlat, in conditiile in care inaltimea sa va ajunge la 163.1 milimietri, iar latimea la 77.2 milimetri.

Modelul Honor 9x are in schimb un display modern, cu format modern. Aspectul 19.5:9 il avantajeaza si il avantajeaza automat pe viitorul utilizator, intrucat telefonul poate fi prins cu o singura mana si controlat la fel. Gripul va juca un rol important, dar primele indicii anunta ca modelul va avea materiale de buna calitate, dar destul de alunecoase. De precizat ca noul model Honor 9X este unul dual SIM, iar bateria sa de 4.000 de miliamperi se poate incarca prin intermediul portului USB de tip C.

Procesorul mi se pare unul de calitate pentru zona mid-range, dar trebuie mentionat ca exista diferente evidente intre versiunea pentru Europa si versiunea pentru Asia. Sigur, nu foarte mari, dar probabil ca ele se vor regasi si in pretul final de vanzare al dispozitivului.

Etichete:

Honor Honor 9X
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Honor
Product Name
Honor 9X