Stiri

Honor 8A, cu ecran de 6-inch si Android 9.0 Pie a primit certificarea TENAA

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Pe langa Honor View 20 pe care subdivizia Huawei il pregateste de lansarea oficiala, compania va lansa se pare si modelul Honor 8A, un nou mid-range promitator al celor de la Honor. Device-ul a primit certificarea TENAA din partea autoritatilor chineze, semn ca va fi lansat destul de curand. Ce specificatii aduce el, aflam in cele ce urmeaza.

Honor 8A specificatii tehnice

Ne pregatim asadar de lansarea a inca unui terminal mid-range din zona China. De aceasta data, Honor este producatorul care vine cu propunerea, iar noul sau device pare sa fie intr-adevar promitator. Este vorba despre Honor 8A, un telefon din zona medie de buget, certificat recent de agentia TENAA pentru zona China cu numerele de model JAT-TL00 si JAT-AL00. Spre deosebire de predecesorul sau, device-ul nu vine cu senzor de amprente clasic, iar crestatura sa din partea de sus pare sa fie una de tip waterdrop (picatura).

Ecranul lui Honor 8A are 6-inch in diagonala cu o rezolutie 1560 x 720 pixeli si un aspect modern 19:5:9. Acest display va fi acoperit de sticla curbata 2.5D.

Sub capota, producatorul chinez a decis sa includa un procesor octa-core (necunoscut momentan), cu o viteza maxima de 2.3 Ghz. Telefonul ruleaza Android 9.0 Pie din fabrica, un sistem de operare peste care vom gasi interfata dezvoltata in-house a companiei Huawei, EMUI 9.0.

Pe langa procesorul cu 8 nuclee, Honor 8A ne propune o memorie RAM de 3GB si versiuni de stocare a datelor de 32 GB si 64 GB, fiecare dintre ele echipata cu spatiu separat pentru stocarea de date prin intermediurilor cardurilor de memorie de tip microSD.

150 de grame va cantari noul Honor 8A, a carui grosime atinge in punctul sau maxim 8 milimetri. 156 de milimetri va avea terminalul in inaltime si doar 73.5 milimetri latime. Semn ca discutam despre un telefon cu design placut, dar si bine construit. Nu este nici foarte inalt, nici foarte gros, ba chiar pare confortabil de tinut cu o singura mana daca ne raportam la aspectul ecranului, greutatea si grosimea sa, dar si cat este el de ingust.

Honor 8A

Telefonul Honor 8A primeste suport pentru conectivitate 4G VoLTE, dar si tehnologii noi, moderne, precum GPS (si GLONASS), bluetoot (v4.2) sau Wi-Fi (802.11 b/g/n). Conform agentiei TENAA, Honor 8A va avea o baterie de 3.000 de miliamperi, care momentan nu se stie daca beneficiaza si de tehnologie de incarcare rapida.

Presa din China scrie ca Honor 8A va deveni disponibil pe culori precum albastru, negru, auriu si rosu.