Reviews, Stiri

HomTom S9 Plus review: pret, specificatii, pareri si imagini

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Nu mai departe de saptamana trecuta anuntam ca cei de la Homtom au lansat pe piata un telefon accesibil ca pret, Homtom HT26. De aceasta data, venim cu vesti proaspete dinspre aceeasi companie, dar fara a anunta lansarea unui terminal accesibil ca pret ci mai degraba a unui telefon spectaculos ca aspect si un pret mult mai mare. E drept, raportat la ceea ce se presupune ca ofera acest device, am putea considera pretul sau unul accesibil. Mai multe despre noul HomTom S9 Plus aflam in cele ce urmeaza.

HomTom S9 Plus prima impresie

Este destul de clar ca trendul impinge companiile producatoare din China sa replice intr-un fel sau altul, mai mult sau mai putin reusit, celebrul Xiaomi Mi Mix. Homtom a tinut parca sa-si faca simtita prezenta in acest trend, iar noul HomTom S9 Plus este un smartphone atractiv, deloc original, care ofera un design apropiat de telefonul cu care Xiaomi a facut senzatie anul trecut si probabil va face si anul acesta prin versiunea Xiaomi Mi Mix 2. Ce inseamna HomTom S9 Plus? Un device cu display bezel-less, primul de la Homtom cu format 18:9, cu aspect atractiv si cateva specificatii care merita luate in calcul. La prima impresie, device-ul arata foarte bine, cu un panel impresionant, o rama subtire si metalica si cu sticla pe partea din spate cu finisaje de buna calitate. Extrem de surprinzatoare constructia acestui device care fara doar si poate, impresioneaza ca aspect!

HomTom S9 Plus specificatii tehnice

Oricat de atragator ar fi din punct de vedere al look-ului, cu certitudine aceste detalii conteaza mai putin decat ceea ce ascunde carcasa splendida de pe HomTom S9 Plus. Este HomTom S9 Plus un telefon capabil? Merita el suma investita?

HomTom S9 Plus (2)

Ei bine, HomTom S9 Plus vine, asa cum spuneam si mai sus, cu un display bezel-less format 18:9 cu o interesanta rezolutie HD + (in speta, 1440 x 720 pixeli) si cu o diagonala mare de 5.99 inch. Device-ul se bazeaza pe un procesor de la MediaTek, tactat la frecventa de 1.5 Ghz si cuplat cu acceleratorul grafic Mali T860 MP2 si cu 4 GB memorie RAM. In ceea ce priveste capacitatea de stocare a datelor, HomTom S9 Plus se bazeaza pe 64 GB in versiunea sa de baza dar si pe prezenta unui port microSD, prin care utilizatorul poate extinde memoria nativa pana la 128 GB.

In compartimentul foto, Homtom a inclus o camera principala duala cu senzori de 13 si 2 megapixeli, dar fiecare dintre acesti doi senzori pot fi updatati. Se poate ajunge prin interpolare la 16 megapixeli si la 5 megapixeli pe camera principala, ceea ce nu suna deloc rau. Aceasta camera vine oricum cu o apertura F2.0, cu autofocus, HDR si mod Bokeh, ceea ce-mi confirma ca Homtom a lucrat bine la acest capitol. Camera frontala, are o rezolutie de 8 megapixeli, dar si ea poate beneficia de interpolare ceea ce o poate duce efectiv pana la 13 megapixeli. Avem o apertura F2.2 si optiunea Beauty Effect pentru a fi siguri ca selfie-urile cu HomTom S9 Plus vor avea o calitate destul de buna.

HomTom S9 Plus

HomTom S9 Plus ruleaza Android 7.0 Nougat, este capabil de conectivitate 4G LTE, nu are USB de tip C, dar vine in schimb cu microUSB 2.0 cu OTG. Acumulatorul sau are o capacitate de 4050 miliamperi, este nedetasabil si beneficiaza de fast si reverse charging. Scannerul de amprente este pozitionat pe partea din fata.

HomTom S9 Plus preturi si disponibilitate

Noul HomTom S9 Plus va putea fi gasi pentru moment pe site-ul Aliexpress.com. Este disponibil pe culori precum argintiu, albastru sau negru si costa doar 180 de dolari, adica sub 700 de lei. Dincolo de aspectul foarte placut, terminalul are si alte cateva plusuri importante inclusiv la nivel de hardware sau autonomie, dar vine din pacate fara USB tip C si cu o rezolutie cam mica pe ecranul gigantic de 6 inch. Pentru acest pret insa, HomTom S9 Plus s-ar putea sa fie o afacere reusita.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
HomTom
Product Name
HomTom S9 Plus
Price
$ 180