Reviews

HOMTOM S12 telefon de buget cu display 18:9 » specificatii tehnice si pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Trendul anului 2017 se prelungeste si in 2018 si ajunge din ce in ce mai des si pe telefoanele de buget. HOMTOM S12 este ultimul care intra pe lista handset-urilor cu preturi foarte mici, dar cu ecran in format 18:9. Toate detaliile le avem in cele ce urmeaza.

HOMTOM S12 specificatii tehnice si pareri

Costa doar 50 de dolari, dar aduce ecran in format 18:9, camera foto duala si un design neasteptat de atractiv. HOMTOM S12 este cel mai recent device din portofoliul companiei din China si ne ofera cateva surprize. Unele sunt placute, altele din pacate, mai putin placute.

Poate cea mai neplacuta dintre „surprize” se leaga de faptul ca producatorul care s-a remarcat in 2017 prin Homtom S8 (device cu ecran 18:9), a decis ca noul HOMTOM S12 sa ruleze din fabrica doar Android 6.0 Marshmallow. O decizie ciudata pentru debutul anului de gratie 2018. Poate la fel de neplacut este faptul ca noul handset nu beneficiaza de conectivitate 4G, in timp ce capacitatea de stocare a datelor este de doar 8 GB.

Acestea sunt cateva dintre datele mai putin placute, ce nu recomanda teoretic achizitionarea acestui device. Dar, HOMTOM S12 are si avantajele sale. Pentru un pret extrem de mic de achizitie, device-ul are ecran in format 18:9 (cel mai mic de acest tip pe piata), vine cu o baterie buna, un aspect remarcabil si cu camera foto duala.

HOMTOM S12

Nu cred ca exista un terminal care sa coste 50 de dolari pe piata si care sa ofere un aspect atat de placut. Ecranul ocupa aproape toata partea din fata a device-ului, marginile laterale fiind aproape inexistente, iar marginile de sus si de jos,destul de mici. Diagonala acestuia atinge doar 5-inch, iar rezolutia ecranului este FWVGA, adica 960 x 480 pixeli. Avem in schimb, sticla curbata 2.5D pe HOMTOM S12, un detaliu care imbunatateste vizibil aspectul telefonului. In mod ciudat,descoperim ca HOMTOM S12 are butoane capacitive,dar si multi-touch in 2 puncte.

Sub capota,producatorul a ales un procesor Mediatek MT6580, tactat la frecventa de 1.3 Ghz. Acest chipset este asociat cu 1 GB memorie RAM si cu 8 GB pentru stocarea de date, in timp ce acceleratorul grafic este un model ARM Mali 400.

Viitorul utilizator al HOMTOM S12 va putea extinde capacitatea de stocare a memoriei native pana la 64 GB daca va introduce in telefon un card de memorie extern.

2750 de miliamperi are bateria acestui device, care in mod normal, ar trebui sa prelungeasca autonomia terminalului pana la o zi de utilizare normala spre intensa.

O veste surprinzator de buna este legata de faptul ca acest telefon de 50 de dolari, vine cu o camera foto principala duala. Avem doi senzori de 8, respectiv 2 megapixeli pe partea din spate, plus flash LED, auto-focus si apertura F2.2. Camera frontala, dedicata selfie-urilor si video-calling-ului are o rezolutie de 5 megapixeli.

HOMTOM S12 telefon de buget

HOMTOM S12 cantareste doar 161.6 grame (o greutate optima) si are o grosime de 8.9 milimetri. Nu este deloc un telefon dificil de manevrat nici daca utilizatorul decide sa-l foloseasca in fapt, cu o singura mana. Inaltimeasa atinge 138 de milimetri, iar latimea doar 65 milimetri. HOMTOM S12 este compact, ergonomic si atractiv, iar pentru 50 de dolari, gasesti cu greu un astfel de device atat de atractiv construit, plus un ecran in trend.

Daca veti fi interesati de achizitionarea lui trebuie sa stiti ca HOMTOM S12 va fi disponibil pe culori precum albastru si combinatii atractive de negru si rosu sau alb si verde. Nu va asteptati la o experienta redutabila in prezenta sa, dar cu siguranta, pentru aceasta suma, merita atentia celor care cauta un telefon atractiv,menit sa indeplineasca cele mai usoare task-uri din fiecare zi.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
HOMTOM
Product Name
HOMTOM S12