Stiri

HMD Global va avea un nou CEO dupa despartirea de Arto Nummela

Home  »  Stiri

Jean Codreanu

acum 4 ani

HMD Global, Arto NummelaCompania HMD Global, cea care detine brandul Nokia, face schimbari importante la varf. Unul dintre oamenii de care se leaga succesul companiei in ultimii ani, finlandezul Arto Nummela a renuntat la functia de CEO, o functie care va fi preluata, aproape sigur, de Florian Seiche.

Divort fara explicatii intre HMD si Arto Nummela

Nummela a fost un personaj cheie pentru compania finlandeza si a condus HMD, dupa ce a detinut functii de conducere vreme de 17 ani si in cadrul companiei Nokia: „Rolul sau in crearea HMD Global a fost unul vital. Arto a avut de asemenea un rol esential in tot ceea ce a insemnat gama de produse lansate de compania noastra in ultima perioada” a explicat Sam Chin, presedinte al Consiliului de Administratie al HMD.

Nummela s-a aflat la conducerea companiei cu sediul central in localitatea finlandeza Espoo, inca de la infiintarea ei, iar intre oamenii care au lucrat cot la cot cu acesta se afla si viitorul CEO al HMG, Florian Seiche: „As vrea ca in numele meu si al Consiliului de Administratie, sa-i multumesc si sa-i multumim lui Arto pentru tot ceea ce a facut pentru noi si compania noastra. Ii dorim mult succes in tot ceea ce-si propune de aici inainte” a mai adaugat ieri, Chin.

Totusi, niciuna dintre parti nu a explicat exact motivul divortului dintre Nummela si HMD. Exista zvonuri care anunta ca finlandezul ar putea ajunge la o alta companie de telefonie mobila din Europa.

Florian Seiche, romanul care va fi noul CEO al HMD Global

Florian Seiche, HMD GlobalCo-fondator al brandului HTC si Director al serviciului Global Devices de la Orange, Seiche, viitorul CEO al HMD Global a detinut functii administrative la Nokia si Microsoft fiind totodata responsabil pe partea de vanzari si Marketing in regiunea europeana a actualei companii.

Florian si-a construit un nume important in domeniu si detine atat o diploma de masterand, cat si una de doctorand in economie, ambele obtinute la Universitatea din Koln, Germania. In anii 2000, Seiche a fost un personaj cheie in anturajul Siemens, iar intre 2000 si 2003 a fost chiar vicepresedinte si ulterior Director General al Siemens Mobile USA.

HMD Global isi propune sa lanseze inca 4 telefoane Nokia pentru a doua jumatate a anului

Summary
HMD Global va avea un nou CEO dupa despartirea de Arto Nummela
Article Name
HMD Global va avea un nou CEO dupa despartirea de Arto Nummela
Description
Compania HMD Global va avea un nou CEO dupa despartirea de Arto Nummela in persoana lui Florian Seiche