Stiri

HMD Global anunta ca telefoanele sale vor primi update la Android P

Home  »  Stiri

Jean Codreanu

acum 4 ani

Compania HMD Global a confirmat deja ca terminalele Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 si Nokia 8 sunt programate pentru update la Android 8.0 Oreo. Pentru a-si arata insa angajamentul total pe care il asigura din punct de vedere software telefoanelor sale, HMD Global a anuntat deja ca aceste terminale mentionate vor primi si update la Android P, viitorul sistem de operare al celor de la Google.

HMD Global va avea 10 telefoane cu Android P pana la finalul anului viitor

Astfel, HMD Global arunca manusa unor companii importante de pe piata precum Lenovo sau OnePlus, ale caror terminale ruleaza un sistem de operare aproape stock, dar al caror suport software lasa destul de mult de dorit.

Anuntul oficial al companiei a fost facut la un eveniment organizat de Nokia in Filipine. Pentru moment insa, nu se stie exact daca si cel mai ieftin dintre telefoanele companiei, viitorul Nokia 2, va primi si el update-ul catre Android P.

Ceea ce face cu atat mai interesant acest anunt este faptul ca in aceeasi perioada a anului viitor, terminalele din portofoliul HMD Global se vor dubla, iar majoritatea telefoanelor pe care HMD le va lansa in 2018 vor fi lansate cu Android Oreo direct din cutie, astfel ca foarte probabil vor primi update la Android P. Asta inseamna ca, teoretic, vor fi aproximativ 10 telefoane cu suport software garantat din partea companiei, ceea ce te face sa te intrebi: de ce, spre exemplu, OnePlus nu reuseste sa faca acelasi lucru pentru patru terminale (daca numaram aici si viitorul OnePlus 6).

HMD Global

In timp anuntului oficial al HMD Global, s-a dezvaluit de asemenea faptul ca anumite terminale vor beneficia de update-ul la Android 8.0 Oreo, mai devreme decat altele. Teoretic, vestile sunt bune pentru fanii companiei, dar si pentru compania in sine, tinand cont ca update-ul asigurat catre viitorul sistem de operare al Google se va putea cuantifica pe viitor in numarul de vanzari, tinand cont de faptul ca suportul software este cunoscut (sau recunoscut) ca un factor decisiv in in viziunea multor cumparatori.

Summary
HMD Global anunta ca telefoanele sale vor primi update la Android P
Article Name
HMD Global anunta ca telefoanele sale vor primi update la Android P
Description
Cei de la HMD Global au anuntat ca Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 si Nokia 8 vor primi update la Android P dupa ce acesta va fi lansat oficial
Author
Publisher Name
Catmobile