Stiri

AnTuTu dezvaluie ca Helio P90 este un rival pe masura pentru Snapdragon 710

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

In urma cu doua saptamani, taiwanezii de la MediaTek au lansat oficial chipset-ul Helio P90. Se zvoneste ca acesta se va regasi sub capota unor terminale interesante de la Oppo si Vivo in foarte scurt timp, iar vestile sunt cu atat mai bune cu cat cei de la AnTuTu au dezvaluit rezultatele obtinute de acest procesor in primele teste. Conform sursei citate, Helio P90 de la MediaTek pare sa fie un rival pe masura pentru Snapdragon 710 de la Qualcomm.

Helio P90 pare un procesor mai bun decat ne asteptam

AnTuTu dezvaluie ca rezultatele obtinute de procesorul Helio P90 au fost obtinute cu ajutorul unui terminal din zona upper mid-range. Acesta a avut un ecran mare cu rezolutie full hd plus (2160 x 1080 pixeli), 6GB RAM la bord si 128 GB pentru stocarea de date.

Datele AnTuTu au dezvaluit faptul ca Helio P90 a obtinut un scor de 162.861 de puncte. Snapdragon 710 a bifat un scor putin mai bun la testul efectuat cu ajutorul lui Oppo R17 Pro. Dar, diferenta nu este una foarte mare, asa cum eram de regula obisnuiti, semn ca MediaTek reuseste iata si la nivel de performanta sa ofere un nivel ceva mai apropiat de ceea ce se cauta pe piata. La baza sa, MediaTek Helio P90 ascunde 6 nuclee de tip ARM – Cortex A55 de 2 Ghz, nuclee dedicate in general eficientei, dar si alte 2 nuclee de tip ARM – Cortex A75 de 2.2 Ghz, care sunt teoretic cele doua nuclee dedicate cu adevarat performantei.

La nivel grafic, avem o „colaborare” de succes cu placa video PowerVG GM9446, care aduce un plus de performanta de 15% prin comparatie cu placa video pe care o folosesc celelalte doua procesoare, Helio P60 si Helio P70. Totodata, MediaTek Helio P90 suporta camere de pana la 48 de megapixeli si setup-uri duale de 24 si 16 megapixeli.

Nu in ultimul rand, la acest capitol al opticii, trebuie mentionat ca noul procesor al taiwanezilor de la MediaTek asigura suport pentru capturi video in slow motion la 480 cadre pe secunda. Procesorul poate ajuta un telefon high-end sa identifice diverse scene si sa urmareasca in 3D membrele umane, un detaliu care vorbeste de la sine despre progresul inregistrat de producatorul taiwanez la acest capitol al AI.

Presa chineza scrie ca Oppo R19 ar urma sa includa acest procesor in interiorul. Mai putin cunoscutul brand chinezesc, Blackview, sustine de asemenea ca va lansa un telefon care va incorpora noul procesor Helio P90 de la MediaTek.