Stiri

Helio P25 noul chipset al MediaTek

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Helio P25 este continuatorul oficial al chipsetului deja lansat de MediaTek, Helio P20. Diferenta majora pe care compania taiwaneza o propune prin noul sau chip se refera la capacitatea acestuia de a asigura suport chiar si pentru rezolutii de pana la 24 de megapixeli ori pentru folosirea a doi senzori optici, asa cum destule telefoane de ultima generatie de pe piata asiatica propun in ultima vreme.

Helio P25 un chipset pentru smartphones middle-range

MediaTek este o companie obisnuita sa satisfaca dorintele unei palete largi de operatiuni pe piata smartphone. Cu aproape 20 de ani de experienta in spate, compania taiwaneza este condusa cu succes de ceva vreme de Ming Kai Tsai inregistrand venituri estimate la peste 1 miliard de dolari in 2014 si 2015. Specializata in productia de chipuri SoCS (system-on-chip solutions) MediaTek are parte de colaborari esentiale pe piata de telefonie mobila din Asia si continua sa impresioneze in ultimii ani prin propunerile sale complete pentru orice fel de smartphone.

Anuntul legat de chipul Helio P25 nu vine ca o surpriza. Acest chipest era aseptat dupa zvonurile lansate pe finalul anului trecut si reprezinta, asa cum anuntam, o evolutie a vechiului chip Helio P20. Acesta din urma, pe care il veti putea gasi si sub denumirea MT6757 este prezent in smartphone-uri mid-range precum Umi Plus Extrem, Meizu X, Xiaomi Mi5C sau Elephone P20.

Helio P25 noul chipset al MediaTek

Chipset al MediaTek

Helio P25 va oferi suport pentru telefoane din aceasta categorie care-si propun sa stimuleze experienta foto a utilizatorilor. Mai exact, dispozitivele dotate cu senzori de imagine de pana la 24 de megapixeli sau cu doi senzori optici care functioneaza simultan, s-ar putea baza in 2017 pe acest chipset, deja foarte apreciat de catre specialistii in domeniu. El asigura totodata efecte importante pentru cadrele pe care telefoanele le vor surprinde garantand experiente noi si efecte avansate pentru calitatea imaginii prin functii importante ca accelerarea modului auto-expunere, HDR sau depth-of-field. Procesorul octa-core integrat de MediaTek va fi unul de 2.5 Ghz, bazat la fel ca si in cazul Helio P20 pe nucleul ARM Cortex-A53. Doar ca Helio P20 era tactat la 2.3 Ghz, inca o certificare a evolutiei acestui chipset.

Pana la 6GB RAM memorie! Atat va suporta Helio P25, asigurand astfel un nivel de performanta optim standardelor cerute in 2017 de piata smartphone, fie ea si mid-range. In schimb, MediaTek a decis sa nu „umble” la acceleratorul grafic folosit la versiunea Helio P20. Mali-T880 va fi prezent si in noua versiune de chipset care va „ghida” telefoanele mobile disponibile in magazine din primul trimestru al anului 2017. Conform informatiilor din presa chineza, colaborarea dintre MediaTek si partenerii sai obisnuiti va continua si in acest an, astfel ca ne putem astepta la smartphone-uri mid-range de la Meizu spre exemplu, care sa integreze acest chip.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes