Reviews, Stiri

HBO Go Romania 2018 » tot ceea ce trebuie sa stii despre aplicatia HBO

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Nu mi-am propus sa fiu in trend si nici nu am de gand sa descopar ca admir de mult timp reteaua HBO, pentru ca refuz sa ma fac vinovat de febra voluntara. Pe finalul anului trecut am testat insa aplicatia Netflix si v-am oferit impresiile mele despre Netflix Romania 2018, intr-un articol pe care il gasiti inca, pe blogul nostru. Se impunea sa arunc (din nou) o privire si peste HBO Go Romania, o alta aplicatie importanta de pe piata si, de asemenea, foarte popular.

Sincer, testand HBO Online, n-am ramas atat de dezamagit pe cat ma asteptam. Mai ales ca ultima data cand incercasem aceasta aplicatie era in perioada de inceput a proiectului. HBO Online a crescut din foarte multe puncte de vedere si nu mica mi-a fost surpriza sa constat ca duelul de la distanta cu Netflix, pare sa fie de fapt un castig pentru noi, cei interesati de astfel de programe.

Citeste si: Top 10 seriale HBO Go in 2018

Iar intre putinele bucurii pe care ni le mai ingaduie mersul lumii, aparitia unei astfel de concurente pe mealeaguri romanesti, intre doua branduri puternice care se intrec sa ne ofere programe, seriale si filme de calitate, este cu certitudine, una dintre cele mai mari.

Echipeaza-te cu un Televizor LED Smart Philips, 126 cm, 50PUS6804/12, 4K Ultra HD si descarca aplicatia.

Ce este HBO Go sau „TV Everywhere” cum ii spun americanii

Ce este HBO Go ➡ un serviciul de streaming HBO ce poate fi achizitionat direct de pe site-ul hbogo.ro

Aplicatia HBO Go a luat nastere oficial in 2010 si a devenit la nivel mondial succesorul oficial al HBO on Broadband, care fusese lansat cu doi ani mai devreme. Este detinut de Time Warner, o subsidiara a Home Box Office, Inc. In Romania, aplicatia ofera peste 2000 de ore de continut, seriale HBO de cel mai inalt nivel, productii originale HBO, filme de top, documentare si programe speciale create HBO Romania. Suna destul de tentant, nu?

Asa mi s-a parut si mie, pentru ca dupa experienta Netflix, am cautat sa vad exact ce ofera in plus, sau in minus cei de la HBO. Bine, a existat si tentatia Westword, super serialul science fiction produs de HBO si in care joaca unul dintre actorii care mi-au marcat copilaria de tanar si neexperimentat cinefil: Sir Anthony Hopkins. Plus sezonul 8 din Game of Thrones, un motiv suficient si real de a ma inscrie pe lista celor care numara zilele pana la spectaculoasa-i aparitie.

Ei bine, lucrurile sunt destul de simple cand vine vorba de HBO Online sau HBO Go, cum vreti sa-i spuneti. Avem una bucata brand urias, care a „gandit” o aplicatie digitala, atractiva si ofertanta, ce iti ofera acces nelimitat la HBO, indiferent ca folosesti o tableta, un PC sau un smart TV, de cate ori vrei pe zi si de oriunde doresti sa o faci. „TV Everywhere” devine usor explicabil dupa aceasta definitie. In Europa, platforma este disponibila in nu mai putin de 17 tari, iar in zona centrala a „batranului continent”, aplicatia este disponibila pentru abonatii din Bosnia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Croatia, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Polonia, Cehia, Ungaria si, evident, Romania.

Operatori care distribuie HBO Go in Romania

Pana sa trecem pareri despre HBO Go, sau sa aflam cat costa Hbo Go Romania, s-ar putea sa-ti doresti sa stii, care sunt operatorii care iti asigura acest serviciu. Pentru a afla mai multe despre ofertele disponibile ale acestora ii poti contacta direct (mai jos, Hbo Go contact⬇). Asadar, operatorii care distribuie HBO Go Romania sunt:

⦁ Akta
⦁ Canal S
⦁ iNES, Interesat
⦁ Metropolitan
⦁ MITnet
⦁ NextGen Communications
⦁ RCS&RDS (☎pentru HBO Go RDS poti apela 031 400 4414)
⦁ Telekom Romania (☎pentru HBO Go Telekon poti suna la 1234)
⦁ TV Sat 2002
⦁ UPC Romania (📞pentru HBO Go UPC poti suna la numarul de telefon 031 1000 782)
⦁ Vodafone (📞pentru HBO Go Vodafone poti apela (*777 / 0372 02 7777)

HBO GO: Cont – Creare si administrare

Abonament Hbo Go ➡ Nu ignora ceea ce scrie mai sus, insa e foarte important de stiut ca acum iti poti crea si singur cont, chiar pe site-ul HBO Go Romania, fara sa depinzi de operatorii de mai sus. Ceea ce faciliteaza mult procesul de abonare al celor interesati fata de perioada de inceput a proiectului in Romania, cand personal, am evitat sa ma abonez la HBO Go Romania si din acest motiv, probabil si de teama deja multi discutatului cod pin Hbo Go.

De aceasta data lucrurile s-au simplificat, iar meritul exclusiv este al celor care au gandit aplicatia in acest fel, precum si acest proces de inregistrare si autentificare Hbo Go. Da, cei de la HBO trebuiau sa faca treaba asta, pentru ca modalitatea prin care cineva interesat putea accesa serviciile Netflix era mult mai simpla.

Mai exact, HBO a procedat foarte bine asigurandu-ne si aceasta modalitate de abonare, pentru ca a reusit cumva sa elimine dependenta de operatorii pe care ii aveti mentionati mai sus. Si sunt gata sa pariez ca va iesi pe plus dupa treaba asta.

Asadar, ce trebuie sa faci? 🤔

Hbo Go inregistrare ➡ In primul rand sa stii ca vei avea o luna acces gratuit la fel ca si pe Netflix. Dupa prima luna in care ai testat cum am facut si eu HBO online, te poti decide daca vrei sau nu abonament la ei. Daca vrei, va trebui sa platesti 19.99 lei lunar, un abonament pe care il vei plati cu cardul banca din dotare.

HBO Go Romania gratuit(1)

Asta nu inseamna ca nu iti poti face abonament in continuare prin intermediul operatorilor autorizati de mai sus. Dar pare ca aceasta modalitate directa e mult mai simpla. Plus ca HBO Go e pana la urma un produs digital, nu prea vad care e legatura cu un operator de televiziune prin cablu. Ah, iar daca aplicatia nu te convinge, poti sa stai linistit: nu ai vreun contract semnat, poti renunta oricand sa mai platesti.

Cum decurge propriu zis procesorul de inregistrare si autentificare? Pentru inceput iti creezi un cont unde va trebui sa treci numele tau, prenumele, adresa de e-mail si parola pe care ti-ai ales-o. Apoi va trebui sa pui la dispozitia aplicatiei datele tale financiare pentru a incepe abonamentul. (Iti reamintesc ca in prima luna vei beneficia Hbo Go gratis).

inregistrare cont HBO Go Romania(1)

Hbo Go pret ➡ Apoi, trebuie sa treci numarul de card, sa selectezi tipul de card (Visa, Mastercard), numele tau si codul CVV/CVC de pe spate. Nu ai de ce sa te temi, abonamentul va fi valabil pana atunci cand il anulezi. Daca decizi sa anulezi abonamentul in timpul perioadei gratuite, contul tau nu va fi debitat. Abonamentul lunar, iti repet, costa 19.99 lei/luna la crearea unui astfel de cont direct pe Hbo Go online. Prin operator insa vei plati mai putin. La Vodafone pretul te poate ajunge undeva la 15-16 lei (in functie de fluctuatia cursului BNR), in timp ce la RDS (pachetul Hbo cu Hbo Go extraoptiune) si UPS pretul e chiar si mai mic cu 2-3 lei.

inregistrare cont HBO Go Romania (2)(1)

Hbo Go autentificare ➡ Din momentul in care esti utilizator inregistrat al aplicatiei, te vei putea autentifica si folosi oricand Hbo Go. Autentificarea pe orice dispozitiv se face folosind adresa de e-mail si parola introduse la inregistrare.

Ce ofera HBO Go Romania, ce mi-a placut si ce avantaje ai in 2018

Aplicatia Hbo Go are subtitrare in limba romana, iar unul dintre cele mai mari avantaje il reprezinta faptul ca poti urmari in premiera cele mai noi productii, in acelasi timp cu difuzarea lor in Statele Unite ale Americii.

Aplicatia poate fi vizionata pe mai multe dispozitive, iar fiecare abonat poate intregistra pana la cinci device-uri. Pe doua dintre ele poate urmari HBO Go simultan. Astfel, fie ca ai la dispozitie un computer, fie ca iti este mai usor sa vizualizezi continutul Hbo Go pe smartphone, tableta, Chromecast ori PlayStation, poti urmari serialele tale preferate in format de buna calitate (HBO GO ajusteaza automat calitatea stream-ului la conexiunea de internet si rezolutia dispozitivului tau, astfel ca uneori, in functie de diversi factori, calitatea va fi doar HD, care oricum e una suficient de decenta).

Dispozitive HBO Go Romania(1)

Hbo Go Romania anunta ca utilizatorii pot urmari de acum continutul oferit de platforma si pe Chromecast sau Apple TV, dar si pe anumite modele de televizoare smart Samsung. Televizoarele produse de alte companii (LG, Phillips etc) nu par sa fie momentan compatibile. Am patru acasa, iar unul dintre ele este un model (destul de nou) Phillips. HBO Go nu functioneaza pe acesta, dar din cate inteleg, exista posibilitatea ca aplicatia sa devina functionala daca ti-ai facut contul la HBO Go printr-un operator de cablu din lista mentionata mai sus. Asa ca daca ai abonament facut la UPS, RDS, Telekom Romania, scrie-ne in rubrica de comentarii si confirma-ne sau infirma-ne aceasta teorie.

Daca vrei sa-ti mai pui cunostintele despre limba engleza la punct, sa stii ca ai o optiune importanta pe Hbo Go. Poti alege sa urmaresti continutul in engleza sau in romana, o libertate care pe mine personal, m-a incantat. Imi place de asemenea ca nu conteza ce sistem de operare folosesti pe telefonul, laptop-ul sau tableta ta, pentru ca HBO Go functioneaza in browser si totul devine foarte simplu. Eu am folosit Mozilla Firefox si pot spune ca sunt multumit de experienta la acest capitol.

La fel ca pe Netflix, pe aplicatia HBO Go nu va fi o problema daca vrei sa comuti intre televizor si smartphone. Poti oricand opri vizionarea de pe tv a unui episod Billions, daca te-ai decis (ca mine) sa te uiti dimineata devreme, inainte sa pleci la birou. 😊 Dar poti continua sa vizionezi episodul pe telefon, fix din acelasi moment, pe smartphone, in prima pauza pe care o ai la munca. Imagineaza-ti ca tocmai ai traversat un calup publicitar de cateva ore si totul ti se va parea in regula. Oricum o sa fi mereu intrebat daca vrei sa vizionezi in continuare episodul la care te-ai oprit sau sa o iei de la inceput.

Sfatul meu, insa? Conecteaza-te totusi la un WiFi daca vrei sa urmaresti pe Hbo online un serial. Te va ajuta sa sari peste momentele enervante in care episodul nu se incarca. Nu-ti face griji pentru consumul de date neaparat. Episodul 7 din sezonul unu din Billions mi-a consumat undeva la 80 MB din conexiunea de date de la Digi, ceea ce nu mi se pare foarte rau.

Dar pentru o experienta de cea mai buna calitate, daca ai ocazia, cauta un WiFi stabil. Am scris probabil prea mult deja , asa ca iti fac pe scurt o lista a detaliilor care mi-au placut la HBO Go si pe care le consider avantaje:

  • – Serialele HBO Go Romania sunt subtitrate in limba romana
  • – Poti urmari in premiera cele mai noi productii, in acelasi timp cu difuzarea lor in Statele Unite ale Americii.
  • – Continutul este variat pentru toate gusturile
  • – Pretul abonamentului este unul decent, mai mic decat la Netflix
  • – Aplicatia poate fi vizionata pe mai multe dispozitive, iar fiecare abonat poate intregistra pana la cinci device-uri.
  • – Nu are importanta sistemul de operare pe care il ai la dispozitie, HBO Go functioneaza in browser
  • – Calitatea imaginii este una buna
  • – Pe HBO Go ai inclusiv animatii de la cele mai mari studiouri, precum Disney
  • – Anumite productii originale raman permanent pe HBO GO
  • – Poti continua sa urmaresti un episod dintr-un serial (sau un film, documentar etc) pe telefon din fix acelasi moment in care l-ai oprit pe televizor
  • – Vizionare simulatana pe maxim doua dispozitive
  • – Exista control parental, in asa fel incat vei avea ocazia sa controlezi ceea ce micutii din familie urmaresc in cadrul aplicatiei. Conţinutul peste limita de varsta poate fi urmarit doar dupa introducerea unei parole setate in prealabil.
  • – Productii romanesti dintre care va recomand fara doar si poate Umbre
  • – Prezenta unor seriale clasice precum The City/Totul despre sex, The Sopranos/ Clanul Soprano samd.

HBO Go seriale 2018: cele mai bune seriale de pe Hbo Go

Platforma s-a remarcat anul trecut prin cateva seriale de exceptie produse sau nu de HBO. Fara doar si poate, cel mai important serial pe care il vei urmari aici este Game of Thrones, fenomenul mondial, adaptat dupa cartile deja legendarului George RR Martin.

Seriale populare HBO Go Romania

Sezonul 8 din Urzeala Tronurilor, adica ultimul, este asteptat de fanii din intreaga lume cu sufletul la gura. Si chiar daca pare oarecum ciudat, sunt multi oameni care-si fac abonament la HBO sau la HBO Go Romania doar pentru a avea acest serial spectaculos, la indemana.

Alte productii care s-au remarcat anul trecut pe Hbo Go sunt Entourage, True Detective, Boardwalk Empire, Curb your Enthusiasm, Billions, Westworld sau Umbre. Dintre serialele produse de HBO si disponibile pe Hbo Go Romania va recomand cu caldura The Wire, Shadows, Ballers, Taboo si Westworld.

Conform IMDB si cautarilor din Google Trends, cele mai bine cotate seriale de pe platforma pentru romani sunt Game of Thrones, Band of Brothers, The Wire, Clanul Soprano, Umbre, True Detective, Rome si Sillicon Valley.

Seriale si filme romanesti pe Hbo Go

Da, exista! Si asta e un lucru foarte bun, care diferentiaza putin Hbo Go de Netflix. Un avantaj daca ma intrebati pe mine, faptul ca cei de la HBO acorda ceva mai mult interes fiecarei zone in care functioneaza.

Gasesti pe HBO Go online serialul Umbre, care urmareste povestea unui taximetrist ce castiga bani ca si recuperator pentru un mafiot roman. Un episod dureaza 45 de minute, iar rolul principal ii revine lui Serban Pavlu, un excelent actor roman pe care l-ati vazut probabil si in emisiunea In Puii mei. Alaturi de el, Maria Obretin, Andi Vasluianu sau genialul Dorel Visan.
Un alt serial romanesc produs de HBO Romania este „In deriva” si vi-l recomand cu drag. N-ai cum sa nu vrei sa-l vezi stralucind pe Marcel Iures, care joaca rolul unui psihoterapeut de succes a carui viata (profesionala si personala) e la un pas de dezastru.

Seriale si filme originale HBO Romania

 

Tot aici vei gasi cateva show-uri de stand-up comedy produse de HBO in tara noastra, doua seriale pentru tineret (Valea Muta si Ramai cu mine) si filme cu actori romani sau documentare de exceptie. Conform celor de la Paginademedia.ro, se pare ca HBO Go Romania va mai avea in curand (cel mai probabil in toamna) inca un serial romanesc interesant, denumit Hackerville si regizat de Cristian Mungiu (laureatul Romaniei la Cannes cu Palme d’Or). Asa cum intuiti, este vorba despre hackeri, care intamplator vor fi si romani. Cateva banci de prestigiu din Germania vor fi luate cu asalt de un atac cibernetic ai carui autori sunt nascuti in tara noastra. Interesant.

Hbo Go vs Netflix: ce nu mi-a placut la HBO Go Romania si de ce

Despre comparatia Hbo Go vs Netflix am discutat deja in articolul in care am analizat cea mai puternica platforma de video streaming din lume, in opinia mea. M-am bazat foarte mult pe ceea ce stiam din trecut despre HBO Go, atunci cand am deschis pentru prima data platforma. Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat, insa chiar si-asa, nu cred ca Hbo Go este in momentul de fata superioara Netflix-ului. Diferenta se naste din atentia acordata detaliilor si poate si din mijloacele folosite pentru crearea celor doua aplicatii. Dar ultima si cea mai mare diferenta, se naste din atentia pe care cele doua platforme rivale o acorda consumatorilor.

Aplicatia HBO Go Romania are un mare avantaj in acest moment: costa mult mai putin. Si mai nou, pot spune ca cei de la HBO au procedat excelent permitand utilizatorilor sa-si faca abonament direct de pe site-ul aplicatiei.

In schimb, sunt detalii la care inca nu se compara cu Netflix, si repet, cred ca pana la urma, aceste mici detalii fac diferenta. Sa ramanem insa la pret: inclusiv la acest capitol as putea spune ca diferenta dintre costuri e fireasca. Da, Netflix e mai scump, dar poti plati 12 euro pe luna pentru format Ultra HD, ceea ce cred eu ca va avantaja in continuare platforma mentionata in lupta cu subiectul nostru de azi. Imi place HBO Go si daca ar fi sa aleg intre cele doua strict in functie de buget, poate ca as opta cu lejeritate pentru aceasta platforma, care ofera calitate pana la un anumit nivel.

 

Exista in schimb si diferente destul de usor sesizabile. Una dintre ele este legata de faptul ca pe Netflix poti descarca filmele si serialele tale preferate, in timp ce, momentan, pe Hbo Go nu poti face asta. Unul dintre lucrurile care nu mi-au placut la aplicatia celor de la Hbo este faptul ca filmele (unele chiar bune) sunt eliminate destul de rapid si inlocuite cu altele. La nivel de interfata si detalii, Netflix castiga din nou detasat.

Spre exemplu, pe Netflix ai ocazia sa alegi intre subtitrari din mai multe limbi, in timp ce pe Hbo Go esti limitat la romana si engleza. De asemenea, spre deosebire de ceea ce poti face pe Netflix, in acest moment pe HBO Go nu iti poti crea mai multe profiluri

Nici la capitolul continut nu as spune ca Hbo depaseste Netflix. Multe dintre filmele pe care nu le cunosteam si care mi-au starnit un oarecare interes nu mi-au placut. Pe unele le-am abandonat dupa 15 minute de amnistie estetica. Pe altele le-am terminat, dar nu inainte de a fi amuzat si exasperat de lipsa de maturitate artistica. Sunt si filme bune, unele chiar remarcabile, dar e un capitol la care nu m-am simtit impresionant vreo clipa cu adevart de oferta aplicatiei. E drept, nici Netflix nu straluceste la acest sector.

HBO Go vs Netflix

In schimb, pot saluta cordial ceva la Hbo Go online: serialele sunt la zi! Le poti urmari practic in acelasi timp cu americanii, detaliu care pe Netflix nu-l gasesti. Acolo sunt prea multe seriale unde Netflix a ramas in urma chiar si cu cateva sezoane, iar la acest capitol, toate aplauzele mele virtuale pentru cei de la HBO. Si da, cei de la HBO acorda mai mult interes publicului tinta de la noi prin seriale create pentru romani cu actori romani. Asta e chiar misto si e un capitol la care Hbo pluseaza!

Avem insa probleme importante din punctul meu de vedere la nivelul aplicatiei de pe Android. Acolo unde Netflix sta in continuare foarte bine, aplicatia celor de la HBO se loveste de momente de crash inexplicabile. Probabil ca o vor rezolva intre timp, insa in timp ce va scriu acest articol, situatia se prezinta in acest fel. Si e pacat.

E drept, pana la urma, aici vorbim doar de o singura opinie. Fiecare stie ce vrea si ce cauta de la o aplicatie de acest tip, fiecare are propriile cerinte, propriile gusturi si sunt convins ca nimeni nu stie mai bine ca tine, ce ar trebui sa alegi intre Hbo Go Romania si Netflix Romania.

Concluzie despre HBO Go Romania

Nu am nicio indoiala ca HBO Go Romania va continua sa urce in viitorul nu foarte indepartat, panta ascutita a calitatii. Eu, ca produs al unei societati pregatite sa deschida conversatia de la inaltimea sau noutatea propriilor valori, nu ma declar dezamagit de HBO Go Romania, care din punctul meu de vedere a facut cativa pasi reali in fata in ultima vreme. Pasi pe care-i apreciez si il salut. Si care reprezinta in opinia mea amprenta muncii unei echipe insistente, rabdatoare si perfect optimiste. In schimb, cred ca exista inca diferente clare intre aceasta aplicatie si Netflix si mai cred ca singurul motiv pentru care cineva ar opta pentru HBO Go ar fi probabil pretul mult mai mic.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 40 votes
Brand Name
HBO
Product Name
HBO Go