Stiri

Google Translate va oferi traducere in timp real pe telefoanele Android

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Inteligenta artificiala continua sa impresioneze si sa impulsioneze piata telefoanelor mobile catre noi taramuri. In cadrul unei demonstratii care a avut ca fundament chiar inteligenta artificiala, cei de la Google au anuntat si ulterior aratat noua optiune Transcription Live care va fi disponibila pe telefoanele Android si care face parte din procesul de dezvoltare al Google Translate.

Google Translate va oferi traducere in timp real pe telefoanele Android

Noua functie pe care o ofera Google se cheama Transcription Live si ar putea ajunge catre publicul larg care foloseste telefoanele cu Android, in scurt timp. Momentan, Google a venit cu o demonstratie, confirmand faptul ca aceasta functie se afla momentan la stadiul de prototip.

Ce presupune Transcription Live? In principiu, ea va permite utilizatorilor sa vorbeasca intr-o limba si sa transcrie in alta, in timp real, prin intermediul Google Translate.

Firesc, functia va avea nevoie de o conexiune la internet, deoarece procesul se desfasoara prin intermediul serverelor Google, nu prin dispozitivul propriu zis. Acest lucru vine ca urmare a faptului ca transcrierea multilingva in timp real este mult mai complicata decat traducerea regulata dintr-o limba in alta. Prin urmare, acest lucru face ca telefoanele de pe piata, fie ele si cu inteligenta artificiala, sa fie incapabile sa poata suporta o astfel de caracteristica, scrie The Verge.

În cadrul demonstrației, Google a explicat că funcția de transcriere evaluează în mod constant înregistrarea de propoziții prin microfonul dispozitivului. Ulterior, va decide unde sa adauge punctuatia si va face o serie intreaga de corectii, printre care si corectarea contextuala a cuvintelor sau fixarea accentelor si a dialectelor.

Pentru moment, aceasta functie de la Google Translate nu functioneaza cu fisiere audio si necesita voce si microfon. Cu siguranta insa ca atunci cand totul va fi pregatit, iar Google va lansa aceasta functie oficial, exista sanse importante ca functia sa poata beneficia si de aceasta optiune care acum ii lipseste. Odata cu trecerea timpului, Google crede ca poate imbunatati Google Translate spre superlativ, implicit aceasta functie Transcription Live, se mai arata in articolul din publicatia The Verge.

Nu se stie exact cand Google va decide sa „arunce” pe piata aceasta functie, dar in acest moment avem confirmarea oficiala ca ea va ajunge pe dispozitivele Android. Ramane de vazut ce alte metode va gasi gigantul nord american pentru imbunatatirea constanta a Google Translate.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Google
Product Name
Google Translate