Stiri

Google si HTC acord definitivat: americanii platesc 1.1 miliarde $ pentru HTC (divizia smartphone)

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Asa cum va anuntam in luna septembrie, Google si HTC s-au inteles asupra „transferului” diviziei smartphone catre gigantul din Menlo Park, California. Google s-a pus de acord cu HTC pentru achizitionarea unei parti importante din divizia smartphone a taiwanezilor.

Acordul salveaza in mare parte “finantele” concernului din Taiwan, iar Google se alege cu cea mai importanta parte din echipele de ingineri si specialsiti in proiectare a HTC Corp, urmand a-si consolida afacerea pe partea hardware.

Google si HTC: o tranzactie cu avantaje si dezavantaje

Google si HTCGoogle plateste 1.1 miliarde $ pentru a achizitiona cea mai mare si importanta parte din divizia smartphone a taiwanezilor. Rick Osterloh a anuntat intr-o postare pe blog sosirea „incredibil de talentatei echipei de la HTC, care va lucra de acum incolo la produse si mai inovatoare in anii ce urmeaza”.

Acordul dintre Google si HTC implica trecerea a mai mult de 2000 de ingineri de la HTC care vor lucra de acum pentru Google. Cu toate acestea, ei vor ramane in Taiwan, iar Osterloh noteaza ca Google devine cel mai important hub in materie de inginerie din regiunea Asia-Pacific. Operatiunile de fabricatie ale diviziei VR nu vor fi insa afectate, chiar daca o majoritate substantiala a echipei R&D de la HTC se va transfera la Google.

Pe scurt, taiwanezii pastreaza segmentul vive VR si foarte probabil vor continua sa produca si de aici incolo telefoanele lor proprii. Google si HTC vor putea colabora si la telefoanele HTC, dar acest aspect nu este oficial confirmat de vreuna dintre parti.

Inginerii HTC care vor lucra de acum exclusiv pentru Google au fost o parte importanta a procesului de constructie a primelor generatii de Pixel, dar si a celei mai noi generatii de telefoane Google.

Cei de la Google continua astfel sa-si extinda baza de talent din Asia, la scurt timp dupa ce si-au deschis un super laborator AI si o spectaculoasa baza de cercetare in China, noteaza The Verge. Exista oarecum si o parte pozitiva a acordului dintre Google si HTC pentru taiwanezi. Acestia se vor putea concentra acum pe realitatea virtuala, o divizie extrem de puternica a lor si un domeniu in care HTC are mari sperante, pentru ca rezultatele sunt foarte bune in prezent.

Summary
Google si HTC acord definitivat: americanii platesc 1.1 miliarde $ pentru HTC (divizia smartphone)
Article Name
Google si HTC acord definitivat: americanii platesc 1.1 miliarde $ pentru HTC (divizia smartphone)
Description
Google si HTC au definitivat intelegerea care presupune trecerea a peste 2000 de ingineri de la HTC la concernul nord-american
Author
Publisher Name
Catmobile