Stiri

Google renunta la Google Now Launcher in favoarea Pixel Launcher

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Google va prioritiza in curand launcherul smartphone-urilor din seria Pixel. In acelsi timp, Google Now Launcher, launcherul oferit de cativa ani de californieni, va fi aproape sigur scos din Play Store anunta consumerreports.org. Desi are aproape 500 de mii de recenzii pozitive in Magazin Play si peste 50 de milioane de descarcari, launcherul Google Now Launcher a primit ultima actualizare completa din partea companiei in luna noiembrie a lui 2015. Conform informatiilor publicate de presa din Statele Unite, launcherul vedeta al concernului cu sediul in California isi traieste in mod oficial, ultimele saptamani de existenta.

Google Now Launcher inlocuit de Pixel Launcher

Informatia oferita in urma cu ceva timp de consumerreports.org parea doar o speculatie, insa recent, chiar compania condusa de  Sundar Pichai a dat semne ca zvonurile se vor transforma in realitate. Compania si-a alertat deja conform unor informatii de ultima ora partenerii, anuntandu-i ca va renunta la launcherul cu peste 50 de milioane de descarcari in Play Store.

Mai mult decat atat, in viitor, compania californiana nu va mai produce terminale cu Google Now Launcher preinstalat, ci doar terminale cu propriul launcher care vor include panoul Google Now. Cum se poate intampla asta? Extrem de simplu: Google Inc. va pune la dispozitia producatorilor codul prin care acestia pot contrui un launcher dupa propriile idei si care sa poate includa functionalitatea Google Now.

Google Now Launcher

Google Now Launcher

Decizia concernului american nu va afecta smartphone-urile care au deja aceasta aplicatie preinstalata, dar ii va afecta pe cei care si-au instalat din Play Store launcherul Google Now. Practic acestia nu vor mai primi niciun fel de actualizare si vor putea sa se bucure de varianta existenta si in acest moment pe „piata”, dar care dupa spusele multora, nu multumeste pe deplin.

Pixel Launcher, cel care este menit sa inlocuiasca fostul launcher al gigantului nord-american, a fost ultima data actualizat de companie in noiembrie 2016. In acest moment, versiunea Pixel Launcher 7.1.1-3359438 beneficiaza de aproape 1 milioan de descarcari si necesita un sistem de operare Android 5.0 sau evident o versiune ulterioara. In cazul in care doriti sa instalati Pixel Launcher (momentan acest launcher nu este disponibil pe toate terminalele), trebuie sa stiti ca noua versiune amintita mai sus poate sa acceseze dupa instalare locatia aproximativa bazata pe retea a smartphone-ului, agenda telefonica si diverse widget-uri instalate pe respectivul smartphone.

De asemenea, Pixel Launcher la fel ca si alte launchere poate citi continutul stocat in memoria flash a telefonului dumneavoastra, precum si continutul stocat pe USB, chiar daca este vorba de fisiere sau fotografii. Pixel Launcher ofera in acelasi timp pe langa majoritatea optiunile din Google Now, acces rapid la Google Search chiar pe prima pagina a smartphone-ului, ordonarea aplicatiilor in functie de diverse sugestii, mutarea facila pe desktop a unor scurtaturi ale aplicatiilor precum si o zona specifica si personalizata a stirilor de ultima ora printr-un simplu „swipe” spre dreapta.

Google Pixel Launcher

Google Pixel Launcher

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes