Stiri

Google a inlaturat aproape 600 de aplicatii din Play Store. Motivul real il gasesti aici

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Google se lupta in continuare cu inlaturarea aplicatiilor care incalca politica sa din Play Store. Nu este deloc un proces usor, ci mai degraba unul de durata. Presa internationala anunta ca gigantul nord-american a inlaturat in ultima vreme aproape 600 de aplicatii care au incalcat politica de reclame a companiei. „Pare un drum sigur si bine pavat de catre cei de la Google, dar in acelasi timp, pare inca un drum foarte lung” scriu cei de la The Verge.

Google a inlaturat aproape 600 de aplicatii din Play Store. Cum s-a ajuns aici si de ce s-a luat aceasta decizie

Sanctiunea dura aplicata de catre cei de al Google vine ca urmare a noilor abordari pe care compania le are ca urmare a procesului machine-learning. Prin el, Google detecteaza acum mult mai usor atunci cand aplicatiile afiseaza anunturi „out of context” scrie The Verge.

Noile metode de detectie au fost dezvoltate chiar in acest sens de catre gigantul din Statele Unite. Cu ajutorul lor, Google crede ca poate lupta mult mai usor impotriva anunturilor mascate ale dezvoltatorilor nocivi, care s-au integrat cumva in Google Play Store.

Politica Google de a inlatura astfel de anunturi de la dezvoltatorii novici vizeaza in special reclamele out-of-context, care uneori, odata rulate, pot ingreuna, ba chiar afecta, functionalitatea dispozitivelor utilizatorilor.

In postarile de pe blogul Google, compania ofera exemple de aplicatii care ofera reclame intr-o maniera brusca, inclusiv la standard full screen, chiar si atunci cand utilizatorul nu foloseste in mod activ acele aplicatii. Se poate intampla inclusiv atunci cand incerci sa dai un apel sau cand se deblocheaza telefonul, situatie care este asimilata drept una foarte grava de catre gigantul nord american.

Google si-a declarat in ultima vreme, in repetate randuri, intentia si angajamentul de a dezvolta chiar si mai multe tehnologii care pot bloca astfel de amenintari emergente, mai ales ca multe dintre cele descoperite de companie pot afecta ecosistemul telefoanelor mobile.

In acest moment, compania a confirmat ca a scos din Google Play Store aproape 600 de astfel de aplicatii care afectau functionalitatea device-urilor prin reclamele repetitive si agresive. Solutia aleasa de Google este clar ca poate imbunatati functionalitatea terminalelor, dar mai ales, poate face din Play Store un loc mai sigur. Pentru noi, utilizatorii, ea inseamna totodata ca vom gasi din ce in ce mai putine aplicatii „enervante” care scot de nicaieri o serie de reclame nu doar deranjante, ci si periculoase pentru telefoanele noastre mobile.