Stiri

Google a anuntat ce producatori beneficiaza de update la Android 10 in acest an

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Cei de la Google au lansat oficial un update stabil Android 10 pentru smartphone-urile Pixel inca de luna trecuta. Alte terminale vor primi acum update-ul la Android 10.

Google a anuntat ce producatori beneficiaza de update la Android 10 in acest an

De asemenea, prin Project Treble, Google a facut mai usoara trecerea la noul sistem de operare, iar compania a anuntat recent si lista producatorilor care vor beneficia de actualizarea Android 10 pe dispozitivele lor pana la sfarsitul acestui an.

Potrivit unei postari pe blogul companiei, Asus, LG, Motorola, Oppo, Realme, Samsung, Sharp, Sony, Transsion si Vivo s-au angajat sa-si actualizeze dispozitivele lor la noul Android 10 pana la finalul anului in curs.

Xiaomi si Essential au anuntat aceasta trecere la noul Android 10, chiar in ziua in care Google a anuntat-o, in timp ce compania OnePlus din China a lansat un program beta in mod public. De asemenea, Nokia 8.1 a inceput sa primeasca actualizarea la Android 10 chiar in aceasta saptamana.

Dincolo de aceasta lista a producatorilor, Google a dat publicitatii o a doua lista care tine de rata de adoptie a noului sistem de operare Android 10, precum si a altor sisteme de operare ale companiei. Android Oreo, Android Oreo MR1 si Android Pie sunt sistemele de operare dominante, pana la aparitia noului Andropid 10.

Google mentioneaza de altfel ca Android 9.0 Pie are o rata de adoptie mai mare decat Android Ore, masurata prin comparatie cu data de lansare oficiala pe piata. Timpul mediul de asteptare pentru actualizarile de la Google a scazut acum cu 3 luni, intre Oreo si Pie. Conform producatorului nord american, rata de adoptie scade si mai mult pe noul Android 10. Fonearena scrie ca daca se continua in acest ritm cu adoptarea noului Android 10 pe telefoane in acelasi ritm, s-ar putea ca adoptia noului sistem de operare sa ajunga chiar si la 30%, ceea ce ar fi fara precedent pentru Google si o realizare mare pentru utilizatorii Android.

Google anunță în mod direct, că vor primi actualizare la Android 10 inclusiv modele din gama Pixel de acum trei ani. Daca vrei sa afli care sunt cele mai importante 10 caracteristici ale Android 10 arunca o privire pe blogul nostru.

Google a lansat si versiunea Android 10 Go. Se anunta imbunatatiri semnificative

Android 10 Go ajunge pe telefoanele cu preturi mici, fara performante deosebite, oferindu-le totodata celor care detin aceste telefoane o experienta Android similara cu cea de pe Android 10.

Prin noul sistem de operare Android 10 Go, gigantul nord-american sustine ca utilizatorul beneficiaza de o experienta imbunatatita fata de ani precedenti.

Noul sistem de operare dedicat telefoanelor cu preturi cuprinse (teoretic) intre 30 si 80-100 de dolari include aplicatii precum Maps, Gmail, Files si chiar Assistant. Aplicatiile de pe Android 10 Go ocupa acum cu pana 50% mai putin spatiu de stocare ceea ce creste experienta utilizatorului pe dispozitivele care opereaza acest sistem. Conform Google, noul Android 10 Go beneficiaza si de optiunile de control al consumului de date mobile, dar și de Play Protect pentru verificarea aplicatiilor din Play Store. Cu mai multe detalii despre acest OS vom reveni si noi in perioada urmatoare.

Etichete:

Android 10 Google
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Google
Product Name
Android 10