Stiri

Google a anunțat Android 12 Go Edition pentru telefoanele entry-level. Toate detaliile

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 2 ani

Google a anunțat noul Android 12 Go Edition, un sistem de operare destinat smartphone-urilor de tip entry level. Apărut prima dată pe piață în decembrie 2017, pe vremea când Android era la ediția Oreo, Android Go merge către terminalele cu o memorie RAM mică, permițându-le să efectueze cu o mult mai mare ușurință operațiuni ceva mai complicate.

Noul Android 12 Go Edition este a cincea ediție de până acum, precedentele fiind lansate în 2017, 2018, 2019 și 2020. Ediția din acest an a fost confirmată în luna octombrie. Mai multe detalii, în cele ce urmează. Pe blogul nostru găsești detalii despre Android 12 Beta 2.1

Google a anunțat Android 12 Go Edition pentru telefoanele entry-level. Toate detaliile

Scopul Android 12 Go Edition este unul destul de simplu. Odată cu lansarea Go Edition în 2017, Google a dorit ca toată lumea, inclusiv proprietarii de dispozitive bugetare sau entry-level, să se bucure de ceea ce oferă în sistemul său de operare fără a afecta performanța dispozitivului.

Iată că la patru ani distanță, Google anunță Go Edition Android 12, cea mai recentă versiune a sistemului de operare.

Google spune că peste 200 de milioane de oameni folosesc în mod activ un telefon Android Ediția Go, iar odată cu lansarea recentă a Android 12 (ediția Go), compania își propune să creeze o experiență mai rapidă, mai inteligentă și mai prietenoasă cu confidențialitatea.

Opțiunile Android 12 Go Edition

Cu Android 12 Go Edition, Google spune că aplicațiile de pe dispozitivul tău se vor lansa cu până la 30% mai rapid și cu o animație mai fluidă, ceea ce înseamnă că se vor deschide instantaneu, fără a mai aștepta pe un ecran gol. În plus, bateria ar trebui să ofere o autonomie mai mare pe noul Android 12 Go Edition. Acest lucru se datorează faptului că bateria va economisi automat durata de viață a bateriei și spațiul de stocare prin hibernarea aplicațiilor care nu au fost folosite pentru perioade lungi de timp.

Această caracteristică este benefică pentru dispozitivele cu capacitate de stocare limitată. Între timp, Google a actualizat și aplicația Files Go, care vă va permite să recuperați fișierele în decurs de 30 de zile, astfel încât să puteți șterge fișierele inutile pentru a elibera spațiu.

Ecranul ”Aplicații recente” a fost, de asemenea, actualizat odată cu această nouă ediție. Veți vedea opțiuni pentru a asculta știrile și a traduce orice conținut de pe ecran în limba preferată. În plus, veți putea, de asemenea, să salvați date prin partajarea aplicațiilor direct cu dispozitivele din apropiere, folosind Nearby Share și Google Play.

Mergând mai departe, Google face disponibilă și funcția ”Profiluri” direct pe ecranul de blocare al telefonului. Acum veți putea comuta cu ușurință către un profil de invitat înainte de a vă partaja dispozitivul și veți putea să îl resetați după ce ați terminat. În cele din urmă, deoarece Android 12 era totul despre confidențialitate, odată cu ediția Go, Google nu vrea să rateze aceste funcții. Android 12 Go Edition vă va putea oferi mai multă transparență în privința aplicațiilor care vă accesează datele. De asemenea, va oferi mai multe oportunități de control pentru a decide cât de multe informații private pot accesa aplicațiile dumneavoastră.

Google a adăugat același tablou de bord de confidențialitate de la Android 12, unde veți vedea un instantaneu al aplicațiilor care accesează anumite tipuri de date sensibile, cum ar fi microfonul, și veți revoca permisiunile dacă este necesar. Iar noul indicator de confidențialitate de pe bara de stare vă va spune când aplicațiile dumneavoastră vă accesează în mod special microfonul sau camera.

De asemenea, Google vă oferă mai mult control asupra numărului de informații pe care le partajați cu aplicațiile. Cu noile permisiuni de locație aproximativă, puteți limita aplicațiile pentru a vedea numai locația dumneavoastră aproximativă, în loc de una precisă. Google confirmă că smartphone-urile cu Android 12 (Go Edition) vor ajunge pe piață începând cu anul viitor.