Stiri

Ce lovitura! Google a achizitionat Fitbit pentru 2.1 miliarde

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

In ultima vreme s-a zvonit intens ca Alphabet Inc, compania mama a celor de la Google a facut o oferta concreta pentru achizitionarea producatorului de purtabile, Fitbit Inc. La acea vreme nu s-a dezvaluit nici o cifra a acestei afaceri, dar recent, totul a iesit la suprafata.

Google a cumparat Fitbit

Google a confirmat intre timp oficial achizitionarea companiei Fitbit, iar suma tranzactiei a fost facuta public. Gigantul nord american a scos din casierii nu mai putin de 2.1 miliarde de dolari pentru achizitionarea companiei de purtabile.

Este modul prin care Google vrea sa intre pe piata de purtabile, iar viitoarele Wear OS ar urma, se pare, sa apara sub denumirea „Made by Google”.

Google LLC achizitioneaza Fitbit Inc pentru 7.35 dolari pe actiune in numerar, evaluand compania la o valoare totala a capitalului propriu, de aproximativ 2.1 miliarde de dolari. Google mai spune ca a inregistrat deha progrese in relatia cu partenerii sai pentru crearea de Wear OS si Google Fit, dar vede acum o oportunitate si mai mare de a investi in Wear OS, prcum si de a introduce pe piata dispozitivele Made By Google. Deci, ne putem astepta ca Google sa-si prezinte propriul smartwatch Wear OS in viitor.

Totodata, compania Google a confirmat ca similar cu celelalte produse ale sale, cu ajutorul noilor purtabile, compania devine mult mai transparenta in privinta datelor pe care le colecteaza si mai ales, motivul pentru care o face. Datele privind starea de sanatate Fitbit nu vor fi utilizate pentru anunturile Google, iar utilizatorii Fitbit vor avea posibilitatea de a revizui aceste date, de a le muta sau chiar sterge.

In aceeasi linie, Fitbit a confirmat ca va ramane la fel de transparent cu privire la datele pe care le colecteaza la randu-i, iar acestea nu vor fi utilizate pentru anunturile Google.

Iata ce a spus James Park, co-fondator si actual CEO al companiei Fitbit

„Cu mai mult de 12 ani in urma am stabilit o linie vizuala pe care o putem atinge la nivelul companiei noastre. Astazi, sunt incredibil de mandru de ceea ce am obtinut pentru atingerea acestui obiectiv. Am construit un brand de incredere care sustine activitatea a peste 28 de milioane de utilizatori activi pe tot globul, care se bazeaza pe produsele noastre pentru a trai o viata mai sanatoasa si mai activa. Google este un partener ideal pentru a avansa in misiunea noastra. Cu resursele si platforma globala Google la dispozitie, Fitbit va fi capabil sa accelereze inovatia din categoria purtabile, sa creasca mai rapid si sa faca sanatatea, cumva, mai accesibila pentru toata lumea. Nu as putea fi mai incatat ca acum”

Etichete:

Fitbit Google