Stiri

Schimbare importantă pentru Gmail! Google a făcut anunțul: design mai nou, mai curat și mai intuitiv

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Google face schimbari in cazul Gmail. Compania a anuntat o noua tema „intunecata” pentru serviciul sau de mesagerie online. Noul Dark Mode pe Gmail va fi disponibil atat pe Android, cat si pe iOS. Daca pe Android era de asteptat o asemenea „mutare” odata cu aparitia Android 10, vestea este cu atat mai importanta cu cat Google s-a miscat repede si a reusit sa aduca actualizarea si pentru iOS. Si este, pana la urma, o continuare a trendului. Iti reamintim ca si Facebook a facut aceasta „schimbare” trecand la Dark Mode pe Messenger. Foarte probabil, nu va trece mult timp pana cand Instagram si WhatsApp vor veni si ele cu aceeasi schimbare. Dar, sa vedem despre ce e vorba in cazul Gmail.

Google: Gmail isi schimba interfata

Noul Dark Mode de pe Gmail aduce imbunatatiri importante la nivel de design, care dincolo de faptul ca acum este unul nou, el este si mai curat si chiar si mai intuitiv.

Gmail primeste asadar o interfata intunecata, care din fericire, va fi disponibila atat pe iOS, cat si pe Android. In linii mari, Gmail ramane la fel, dar cu siguranta acum se va demonstra a fi poate mai putin obositor. Asta daca reusesti sa treci peste surpriza ca acum, Gmail poate fi si „intunecat”

Cum activezi Dark Mode pe Gmail

Noul mod „intunecat” de la Gmail poate fi activat destul de usor. Daca telefonul tau ruleaza deja noul Android 10, ei bine afla ca atunci nu mai trebuie sa faci nimic. Gmail va trece in modul dark automat. Din acel moment, interfata se adapteaza, iar setarea ta va fi respectata.

Daca nu ai Android 10 pe telefonul tau, atunci poti face manual aceasta setare interesanta pentru Gmail. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa deschizi aplicatia, sa mergi la optiunea Settings (Setari) si apoi sa selectezi optiunea Theme (Teme). De acolo vei selecta modul „dark”. Pe telefoanele Google Pixel, atunci cand este activ modul de economisire baterie, Gmail trece de asemenea automat la aceasta interfata noua.

In schimb, daca esti utilizator de iOS va trebui sa faci schimbarea, manual. Pentru iOS 11 sau iOS 12, poti activa Dark Theme din optiunea Settings (Setari). Tot ceea ce trebuie sa selectezi este chiar numele noii interfate: dark theme.

Daca ai iOS 13 pe telefonul tau poti activa aceasta setare mergand in iOS Settings, iar Gmail (by default) va respecta setarea pe care tu o faci, sau pentru care tu optezi.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Google
Product Name
Gmail