Reviews, Stiri

Gionee M7 Plus este oficial: specificatii tehnice, pret, pareri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Acum cateva zile va scriam despre lansarea Gionee M7 Plus, iar astazi, in sfarsit, device-ul a primit „unda verde” din partea producatorului chinez. Discutam in cele ce urmeaza despre „fratele mai mare” al modelului standard Gionee M7, lansat deja oficial pe piata inaintea acestui model.

Gionee M7 Plus detalii oficiale, pret, specificatii tehnice

Gionee a tinut sa lanseze in acest final de an si un phablet cu ecran foarte mare. Modelul standard din seria M avea deja un ecran impresionant de 6.01 inch, da riata ca producatorul chinez aduce acum un phablet cu ecran si mai mare, cu toate ca pastreaza aspectul 18:9. Gionee M7 Plus are un display cu diagonala de 6.43 inch si vine cu rezolutie Full HD +, adica 2160 x 1080 pixeli. Nu lipseste nici sticla curbata si nici protectia Corning Gorilla Glass, pe un Super AMOLED perfect pentru acest segment.

Gionee M7 Plus (2)

Gionee M7 Plus ruleaza din cutie Android 7.1.1 Nougat, un sistem de operare pe care producatorul l-a customizat cu interfata Amigo OS versiunea 5.0. Carcasa din metal, sticla si piele incanta si lasa impresia ca avem de-a face cu un terminal premium, nicidecum cu unul mid-range “nascut” si “gandit” in China. Sub giganticul ecran, producatorul a ascuns un procesor de la Qualcomm, puternicul Snapdragon 660, considerat cel mai potent dintre chipset-urile mid-range de la aceasta ora. Tactat la frecventa de 2.2 Ghz, acest procesor este cuplat cu acceleratorul grafic Adreno 512 si cu o memorie RAM de 6GB LPDDRX4.

Gionee pune la dispozitia utilizatorilor care vor intra in posesia terminalului Gionee M7 Plus o memorie native de 64 sau 128 GB, in ambele versiuni ale dispozitivului memoria putand fi extinsa pana la 256 GB prin carduri microSD.

Acumulatorul nedetasabil este pe masura specificatiilor telefonului si mai ales a ecranului spectaculos. Avem o baterie de 5000 de miliamperi la dispozitie, echipata cu tehnologie de incarcare rapida si wireless charging.

Scannerul de amprente este plasat pe partea din spate a telefonului si tot acolo descoperim si camera principala duala echipata cu senzori de 16, respectiv 8 megapixeli. Aceasta camera beneficiaza de optiuni importante precum flash LED Dual si are o diafragma F1.8. Camera frontala, recomandata si dedicate pentru selfie-uri si eventual, video calling, are o rezolutie de 8 megapixeli.

Gionee M7 Plus

Gionee M7 Plus este un telefon 4G VOLTE, dual SIM, cu tehnologie Bluetooth 5.0 si wiFi Dual band 802.11. Nu este lipsit de GPS si GLONASS, de mufa pentru casti de 3.5 milimetri si de port micro USB 2.0 cu OTG. Din pacate, in mod surprinzator nu avem port USB Type C pe acest device. De remarcat: Gionee M7 Plus cantareste nu mai putin de 241 de grame si are o grosime de 8.7 milimetri, astfel ca nu este tocmai un phablet usor. Evident, nici nu prea avea cum.

La fel de “remarcabil” (si chiar usor) este si pretul extrem de mare cu care Gionee a “alintat” acest device. Conform presei chineze, M7 Plus costa peste 650 de dolari, o suma care mi se pare realmente foarte mare, chiar daca phablet-ul are de partea sa foarte multe argumente tehnice si vizuale de-un puternic impact pentru orice eventual utilizator.

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 1 votes
Brand Name
Gionee
Product Name
Gionee M7 Plus