Reviews, Stiri

Gionee A1 Plus review » pareri, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Pentru un pret de achizitie care depaseste 1500 de lei, Gionee A1 Plus ar trebui sa fie un phablet cu adevarat interesant. Pentru ca tinand cont de faptul ca este creat de un producator fara renume pe piata din Europa, sansele sale de supravietuire in aceasta zona sunt foarte mici. E drept, nu stim exact cand si daca va ajunge in zona europeana, dar merita luata in calcul aceasta varianta.

Pentru Asia, terminalul are de asemenea un pret destul de piperat, fiind lansat la 26,999 de rupii indiene, o cifra care depaseste 400 de dolari. Mult, sau putin, aflam in cele ce urmeaza.

Gionee A1 Plus review: introducere

Intr-adevar, Gionee a reusit sa-si creasca in ultima vreme reputatia pe piata asiatica, castigand la nivel de cota de piata in special in zona India. Dar, atunci cand adversarii tai directi sunt Samsung, Huawei, Oppo sau Vivo, telefonul tau de aproape 30 de mii de rupii trebuie sa fie destul de bun pentru a avea sanse. Gionee A1 Plus este versiunea mai mare a clasicului Gionee A1si are intr-adevar cateva specificatii foarte atragatoare. Merita insa el un asemenea efort financiar? Greu de crezut! Cel putin la prima impresie, chiar pare greu de crezut ca nu vei gasi, indian, chinez sau roman un concurent mai bun si poate chiar mai ieftin in aceeasi gama. Dar, Gionee A1 Plus are argumentele sale. Suficiente sau nu, ramane de vazut.

Gionee A1 Plus

Gionee A1 Plus review: ecran mare, constructie voluminoasa

Gionee A1 Plus arata identic la exterior ca modelul clasic, minus ecranul mai mare pe care il are la dispozitie aceasta versiune. Si pentru ca a venit vorba de ecran mare, trebuie mentionat ca un display cu diagonala de 6 inch poate fi usor incomod pentru anumiti utilizatori.

Dincolo de asta, telefonul are 9.1 milimetri grosime si nu mai putin de 226 de grame greutate. Daca-l vei compara cu Xiaomi Mi Max 2, atunci vei observa ca modelul celor de la Xiaomi este mai usor si mai subtire desi are un ecran mult mai mare (6.44 inch) si o baterie mai mare (5300 mAh). Sa adaugam si faptul ca Xiaomi Mi Max 2 costa mai putin?

In schimb, e clar ca A1 Plus de la Gionee nu arata deloc rau, pare si chiar este voluminos, destul de greu de controlat si dificil de manevrat cu o singura mana. La baza sa, pe partea din fata, gasim butonul Home care functioneaza si ca senzor de amprente, buton care este flancat de butoane „back” si „recent menu”.

Portul USB este in partea de jos, flancat de asemenea de doua difuzoare stereo. In partea de sus avem mufa pentru casti de 3.5 milimetri, in timp ce pe spate descoperim camera principala cu dual tone Flash Led. Rezolutia ecranului este Full HD, panelul este de tip IPS LCS, iar unghiurile de vizualizare bune. Nimic de zic in privinta performantei, Gionee pare sa se fii asigurat ca pentru gama din care face parte, A1 Plus este ok la acest capitol.

Gionee A1 Plus review: dotarile foto, principala calitate?

Modelul defileaza cu o prezenta destul de atragatoare din punct de vedere foto. Avem o camera duala pe partea din spate care propune o combinatie a senzorilor de 13 megapixeli plus alti 5 megapixeli capabili de efecte bokeh.

Gionee A1 Plus review (2)

Pe partea din fata, A1 Plus vine cu o intimidanta camera de 20 de megapixeli cu deschidere F2.0 si lentile 5P, plus selfie flash. Performantele generale ale acestor camere sunt oarecum mixte, cu toate ca telefonul poate face poze excelente pe timp de zi. Modul portrait este menit sa creeze efectul bokeh de care vorbeam mai sus, dar overall performantele sunt decente.

In schimb, camera selfie, chiar este una de calitate, pozele spre exemplu avand un nivel apropiat de cele realizate cu modelul Samsung Galaxy A5 2017. Gionee a facut o treaba buna. Putea fi si mai buna, dar nu suna deloc rau propunerea producatorului la acest capitol. Camera secundara (frontala) mi se pare la acelasi nivel cu cea a modelului Gionee A1 Lite.

Gionee A1 Plus review: baterie mare si Android Nougat

Phabletul ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat customizat cu interfata companiei, Amigo 4.0. Acesta pare unul dintre capitolele la care Gionee trebuie sa se gandeasca serios pe viitor. Interfata este destul de incarcata si are nevoie de optimizare. Tranzitia intre ecrane mi se pare destul de lenta, nu avem celebrul app drawer, dar regasim o serie de gesturi interesante prin care poti prelua un apel sau opri o alarma iritanta. Nu suna rau per total si nici nu arata rau, dar comparand cu ceea ce ofera alti producatori la acest capitol, Gionee iese in pierdere.

Pe de alta parte avem la dispozitie o baterie de 4550 miliamperi, capabila sa asigure o performanta foarte buna din punctul meu de vedere. Acumulatorul ne ajuta sa trecem peste o zi si jumatate de utilizare normala, ceea ce e destul de bine. Device-ul are incarcare rapida, o tehnologie despre care compania sustine ca incarca telefonul pentru cel putin 2 ore, dupa 10-15 minute de incarcare, ceea ce este intr-adevar partial adevarat.

Gionee A1 Plus review: viteza buna, performanta decenta

Compania Gionee a fost deseori criticata pentru faptul ca nu se bazeaza pe chispet-uri de tip Qualcomm. Multi ar putea sa se planga din nou si in cazul acestui model, tinand cont ca Gionee a optat pentru un procesor MediaTek. Dar…procesorul este bun. Avem un Helio P25 cuplat cu 4GB memorie RAM si 64 GB spatiu nativ de stocare a datelor, care poate fi extins la 256 GB prin card microSD.

Gionee A1 Plus review

O configuratie buna din punctul meu de vedere, care asigura viteza si o performanta decenta. Producatorul s-a descurcat bine la acest capitol, telefonul fiind capabil sa indeplineasca aproape orice cerinte si toate task-urile zilnice necesare oricarui utilizator de smartphone. De la browsing, la calling, social media, muzica si asa mai departe, Gionee A1 Plus face o treaba buna, datorita platformei cuplate cu 4GB RAM. Pe partea de gaming, jocuri precum Subway Surfers, Temple Run 2 sau Mortal Kombat X pot fi jucate fara probleme, fara lag.

Gionee A1 Plus review: verdict

Este clar ca A1 Plus are plusurile si minusurile sale. Chiar daca telefonul este voluminos si greu de manevrat, vine cu un display bun si un procesor eficient. Bateria pare un atuu in plus al acestui terminal, iar camera selfie as numi-o decenta. Dimensiunile si greutatea sa nu il recomanda ca fiind unisex, camera principala putea fi mult mai buna, iar la nivel de interfata, Gionee mai mare mult de lucru.

Per total, Gionee A1 Plus este un phablet bun, de calitate, dar cred ca un pret cu 300-400 de lei in minus in Romania ar fi mult mai corect pentru ceea ce poate phabletul si pentru brandul din spatele handset-ului.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Gionee
Product Name
Gionee A1 Plus
Price
RON (estimativ) 1500