Reviews, Stiri

Gionee A1 Lite smartphone pentru pasionatii de selfie-uri

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Gionee A1 Lite, smartphone-ul lansat recent de compania chineza Gionee, se adreseaza cu celeritate celor care iubesc selfie-urile. Handset-ul care beneficiaza de un look atragator, beneficiaza de o configuratie interesanta si poseda o camera foto frontala foarte puternica. Fara indoiala, cei de la Gionee au „gandit” acest gadget pentru realizarea de selfie-uri de calitate, telefonul avand capacitatea de a le realiza prin intermediul camerei sale secundare de cel mai inalt nivel. Va reamintim ca la Mobile World Congress 2017 de la Barcelona, compania lansase terminalele Gionee A1 si A1 Plus despre care puteti citi mult mai multe detalii in acest articol detaliat.

Gionee A1 Lite specificatii importante

  • Display: 5.3 inch IPS display cu rezolutie 1280*720 si sticla curbata 2.5D
  • Procesor: Octa-core 64 Bit MediaTek MT6753 1.3 GHz Soc
  • Camera: Secundara 20MP f/2.0, Principala 13 MP f/2.0
  • RAM: 3 GB
  • ROM: 32 GB
  • OS: Android 7.0 Nougat modificat cu Amigo 4.0
  • Baterie: 4000 mAh
  • Senzori: Accelerometru, Magnetometru, Orientation, Gyroscope, Ambience, Proximitate
    Amprenta,
  • Conectivitate: 3.5mm audio jack, 4G LTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS

Gionee A1 Lite primele impresii si imagini

O carcasa metalica, un design suficient de slim si de atragator, specificatii bune, cel mai nou sistem de operare Android si o camera selfie extrem de puternica. La prima vedere, noul Gionee A1 Lite are destule ingrediente pentru a lasa o excelenta impresie. Smartphone-ul a fost lansat oficial in Nepal, insa se va adresa cu predilectie pietei smartphone din Asia. Putine informatii la aceasta ora despre posibilitatea ca A1 Lite sa ajunga si in Europa intr-un viitor apropiat, dar, fara indoiala, producatorul nu exclude aceasta varianta.

Gionee A1 Lite (2)

Chiar daca aduna o serie de detalii de ultima generatie, modelul Gionee A1 Lite se prezinta la data lansarii sale oficiale cu o mica surpriza neplacuta. Producatorul a preferat sa introduca in componenta sa un procesor ceva mai vechi, produs de cei de la MediaTek. Nici placa video nu pare de cea mai buna calitate, tinand cont ca modelul ARM Mali T720 MP3 pare deja depasit. Cu toate acestea, la asteptarile pe care le are micuta companie producatoare de la A1 Lite, platforma hardware pare suficient de puternica.

Sa intram insa direct in detalii! Gionee A1 Lite este motorizat de un octa-core pe 64-biti model MT6753 setat la frecventa de 1.3 Ghz. Acest tip ce chipset, face echipa cu memoria RAM de 3GB, in timp ce memoria nativa de stocare a datelor a fost stabilita la 32 GB. Din fericire, Gionee a alocat acestui device posibilitatea de a extinde aceasta memorie nativa prin implementarea unui slot pentru carduri de tip microSD.

Spuneam si mai sus ca Gionee A1 Lite beneficiaza de o constructie destul de atragatoare. In carcasa subtire si metalica, producatorul chinez a introdus o baterie destul de puternica in opinia mea pentru ceea ce solicita acest telefon. A1 Lite de la Gionee se bucura de un acumulator cu o capacitate generoasa in cuantum de 4000 mAh, acumulator care beneficiaza de tehnologie de incarcare rapida. Datorita capacitatii sale suficient de generoase, precum si a nivelului solicitarilor la care este supusa, bateria Gionee A1 Lite poate furniza o autonomie in standby de pana la 300 de ore de functionare. Deloc rau, daca tinem cont de restul ofertei telefonului. Viitorul utilizator se poate bucura de gaming de calitate, multitasking, stocare suficienta de date, flux bun la navigarea pe YouTube sau chiar eventuala urmarire a unor clipuri ceva mai lungi sau chiar filme.

Gionee A1 Lite (3)

Gionee A1 Lite imagine din fata

Tipul de design pe care il propune Gionee A1 Lite l-am mai vazut probabil cu totii la terminalele de pe piata chineza. Smartphone-ul dual sim este compatibil cu standardul 4G LTE si ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat, o platforma modificata cu ajutorul interfatei Amigo 4.0.

Display-ul telefonului este unul de tip IPS LCD, un ecran in 16 milioane de culori, capacitiv si multitouch. Regasim sticla curbata 2.5D si o diagonala maricica, de 5.3 inch. Rezolutia Gionee A1 Lite este una HD, in speta 1280×720 pixeli. Senzorul de amprenta al terminalului este pozitionat pe partea din spate, langa camera foto principala a device-ului. O camera cu senzor de imagine de 13 megapixeli, echipata cu flash LED dual, tehnologie autofocus, face detection, face beauty si apertura f/2.0. Aceasta camera poate filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda, ceea ce trebuie sa recunosc, suna destul de bine.

Partea cea mai atractiva, care practic defineste conceptul Gionee A1 Lite, este camera foto frontala a terminalului. In jurul ei pare construita ideea modelului A1 Lite: o camera puternica destinata tuturor celor care iubesc selfie-urile rapide si de buna calitate. Camera secundara a device-ului incorporeaza un senzor de imagine de 20 de megapixeli, are aceeasi apertura ca si camera principala (f/2.0) si include soft Flash. Pozitionarea ei este una normala: deasupra ecranului de tip HD.

Gionee A1 Lite: pret, disponibilitate, verdict

Smartphone-ul Gionee A1 Lite este listat la pretul de 262 de dolari. Asta inseamna ca romanii interesati de achizitionarea acestui handset vor trebui sa scoata din buzunar putin peste 1000 de lei. Pretul nu mi se pare totusi unul foarte mare. Avem la dispozitie un item interesant, cu aspect foarte placut, dotari foto foarte bune pentru acest segment, baterie foarte generoasa si cel mai nou sistem de operare Android. Ecranul sau are doar rezolutie HD, in timp ce procesorul octa-core nu este unul de generatie tocmai noua, dar ambele se achita destul de bine de sarcini si, raportandu-ne la pret, cred ca Gionee s-a oprit la proportiile si nivelul de performanta optim.

Gionee A1 Lite este disponibil pe culorile gri si negru, dar si pe culoarea auriu, o culoare spectaculoasa, la mare cautare in zona Asia si care trebuie sa recunosc asigura un look cat se poate de rafinat acestui dispozitiv. Smartphone-ul este deja disponibil la precomanda pe acest site.

Gionee A1 Lite

Gionee A1 Lite imagine din spate

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Gionee
Product Name
Gionee A1 Lite
Price
$ 262
Product Availability
Pre-Order Only