Tutoriale

Ce alternative au fanii Galaxy Note 7, dupa ce Samsung a anuntat ca a oprit productia smartphone-ului sau vedeta

Home  »  Tutoriale

catmobile

acum 7 ani

Probabil ca o parte dintre utilizatorii care sunt mari fani ai Samsung Electronics isi vor indrepta atentia catre rivalii de la Apple si noul iPhone 7, dupa ce Samsung a anuntat ca a oprit definitiv productia de Samsung Galaxy Note 7. Pentru cei mai loiali dintre utilizatorii Samsung, Apple nu reprezinta insa o varianta, astfel ca fara indoiala, apare intrebarea: „catre ce smartphone de pe piata se vor indrepta clientii fideli ai Samsung, fosti sau virtuali posesori ai Galaxy Note 7?„.

Vestea trista anuntata de compania sud-coreeana a lovit in plina figura majoritatea clientilor fideli ai companiei care-si comandasera sau urmau sa-si comande flagshipul Samsung Galaxy Note 7. Au fost de altfel vandute peste 1 milion de terminale de acest tip, multe dintre ele retrase insa de pe piata si inlocuite de catre gigantul asiatic cu alte dispozitive de acelasi tip. Pentru cei care nu au apucat insa sa-si treaca in palmares bijuteria „cu probleme” a companiei Samsung Electronics, piata telefoanelor mobile inteligente ofera numeroase alternative. Dincolo de varianta iPhone 7 sau iPhone 7 Plus, fanii Samsung pot sta linistiti, pentru ca oferta este suficient de tentanta din toate punctele de vedere. Vom trece impreuna in revista cele mai probabile „tinte” ale acestora in lipsa posibilitatii de achizitionare a terminalului Galaxy Note 7 pentru care Samsung a oprit deja oficial productia.

1. Varianta cea mai logica si la indemana: Samsung Galaxy S7 Edge

Review Samsung Galaxy S7 Edge

Fideli tehnologiei si design-ului Samsung, multi dintre utilizatori vor evita sa treaca in barca Apple, astfel ca prima si cea mai la indemana solutie pare sa fie Samsung Galaxy S7 Edge. Este probabil cel mai bun inlocuitor pentru Samsung Galaxy Note 7, fiind un smartphone care pastreaza aceeasi linie tehnologica si practic acelesi componente software. Samsung Galaxy S7 Edge are aproape aceleasi dimensiuni ca si Galaxy Note 7, beneficiaza de un display dual-edge, este rezistent la apa si are aceeasi camera foto principala de 12 megapixeli, capabila sa surprinda imagini clare, pe alocuri impresionante. Totodata, smartphone-ul foloseste Samsung Touch Wiz (o versiune mai veche, care poate fi insa updatata) si are ca „motor” procesorul Snapdragon 820 plus o baterie putin superioara celei care a cauzat atatea probleme pentru Galaxy Note 7 (3600 mAh fata de 3500 mAh cat avea flagshipul Galaxy Note 7). Practic vorbim despre acelasi telefon fara S Pen si port USB Type-C, insa absenta acestor detalii este compromisul la care fiecare utilizator se va inscrie de buna voie daca prefera sa ramana fidel gamei Samsung.

2. Varianta concurentei: LG V20

LG V20 »» Lg smartphone » Android smartphone » Display 5.7″ IPS LCD capacitive touchscreen, Dual 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Ecran QHD de 5.7 inch (exact ca si Samsung Galaxy Note 7), 4 GB de RAM, 64 GB spatiu de memorie interna, baterie de 3200 mAh, procesor de tip Snapdragon 820, senzor de amprenta de ultima generatie si avantajul de a rula deja pe Android 7.0 Nougat, un avantaj de care Galaxy Note 7 nu beneficia. Cam acestea sunt detaliile care fac din LG V20 probabil cel mai puternic concurent din afara gamei de produse Samsung. Smartphone-ul celor de la LG vine si cu doua camere foarte puternice, cu HD Audio Recorder si Hi-Fi, plus un display secundar care permite o serie de notificari interesante. Sigur, nu este rezistent la apa, nu beneficiaza de S Pen, iar bateria este ceva mai mica (dar atentie – se poate scoate!) insa LG V20 poate fi rezerva perfecta pentru titularul de baza, Samsung Galaxy Note 7. Puteti citi un review complet al acestui telefon impresionant aici.

3. Varianta wildcard: Google Pixel XL

Google Pixel / Google Pixel XL caracteristici

Suna intr-adevar a wildcard, insa Google Pixel XL poate fi o optiune serioasa pentru orice utilizator obisnuit Samsung. Este practic primul smartphone de cea mai inalta performanta al celor de la Google si va fi lansat oficial la mijlocul lunii octombrie. Cei interesati pot intra practic in posesia unui telefon asemenator ca dimensiuni cu Samsung Galaxy Note 7, imbracat insa intr-o carcasa premium de metal plus noul procesor Snapdragon 821! Aici distingem un avantaj urias pe care acest smartphone l-ar putea oferi pietei, pentru ca nimeni nu mai foloseste deocamdata acest tip de procesor inovativ despre care se vorbeste pana acum doar la superlativ. Pe langa aceste detalii, Google Pixel XL este pregatit sa asigure 4 GB RAM, o baterie impresionanta de 3450 mAh cu incarcare rapida, un display QHD de 5.5 inch AMOLED, senzor de amprenta, USB de tip Type – C (!) si intre 32 pana la 128 GB pentru memoria interna. Sa adaugam si Androidul despre care cei de la Google spun ca este „pur”? Suna destul de bine, insa pe undeva, reticenta utilizatorilor poate fi usor de inteles pentru ca Google Pixel si Google Pixel XL sunt inca alternative usor necunoscute…sau sa le spunem „misterioase”. Ce nu are acest telefon in comparatie cu Galaxy Note 7? Evident, S Pen, slot de memorie SD si nu sta prea bine nici la capitolul rezistenta la apa. Dar mai multe despre Google Pixel XL veti gasi in acest review.

4. Varianta ieftina, dar valoroasa: Moto G4 Plus

Motorola Moto G4 pret si specificatii complete

Daca niciunul dintre telefoanele de mai sus nu par interesante, am gasit si o alternativa low-budget pentru defunctul Samsung Galaxy Note 7. Evident, asta daca vreti sa evitati rivalul de la Apple, care pare sa ramana solutia cea mai posibila. Varianta low-budget in comparatie cu Galaxy Note 7 vine de la Moto G4 Plus, un telefon care nu este un flagship, dar care are avantajul pretului si a unor specificatii mai mult decat decente. Ecranul telefonului are 5.5 inch in FHD, cei 4 GB RAM plus cei pana la 64 GB pentru stocare interna par sa sune tentant, iar procesorul Snapdragon 617 a primit foarte multe review-uri pozitive. In plus, nici bateria acestui smartphone nu arata deloc rau: 3000 de mAh cu incarcare rapida! Nu se poate compara cu ceea ce ofera Samsung Galaxy Note 7, dar daca sunteti in cautarea unui device bun, care sa va salveze si ceva banuti, Moto G4 Plus este o solutie interesanta!

5. Varianta luxury: Sony Xperia XZ

Sony Xperia XZ »» Android smartphone » 5.2″ IPS LCD capacitive touchscreen, 23 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Am vorbit recent intr-un articol despre Sony Xperia XZ, un smartphone care se anunta remarcabil. Si da, poate fi o alternativa exceptionala pentru utilizatorii obisnuiti de Samsung, deceptionati de esecul Galaxy Note 7. Ce propun japonezii de la Sony prin acest model? Rapiditate, rezistenta, calitate si un nivel luxury al designului peste asteptari. Sony Xperia XZ vine cu un IPS de 5.2 inch protejat de Corning Gorilla Glass, are 3 GB RAM memorie interna si pana la 64 GB spatiu de stocare, ruleaza pe Android 6.0.1 Marshmallow si foloseste acelasi Snapdragon 820 plus Adreno 530. Este rezistent la apa si praf (inclus in clasa de protectie IP65/IP68) si peste toate captiveaza prin capacitatea uluitoare a camerei foto principale (23 de megapixel) si secundare (13 megapixel).

Ce alternative au fanii Galaxy Note 7, dupa ce Samsung a anuntat ca a oprit productia smartphone-ului sau vedeta

Summary
Ce alternative au fanii Galaxy Note 7, dupa ce Samsung a anuntat ca a oprit productia smartphone-ului sau vedeta
Article Name
Ce alternative au fanii Galaxy Note 7, dupa ce Samsung a anuntat ca a oprit productia smartphone-ului sau vedeta
Description
catre ce smartphone de pe piata se vor indrepta clientii fideli ai Samsung, fosti sau virtuali posesori ai Galaxy Note 7?
Author
Publisher Name
catmobile.ro
Publisher Logo