Stiri

FOTO | iPhone 14 Pro va avea un altfel de decupaj. Noutăți în materie de design pe viitoarea serie iPhone 14

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Se pare că Apple s-a hotărât să renunțe la celebra sa ”crestătură” pentru noua serie de telefoane iPhone 14 Pro. Phonearena anunță schimbarea pe care o va face producătorul nord-american în acest an.

Apple schimbă design-ul pe iPhone 14 Pro și 14 Pro Max

Anul acesta, Apple este pregătită să renunțe la crestătura sa celebră și să meargă pe drumul Android cu modelele iPhone 14 Pro, utilizând o gaură pentru afișaj pentru camera selfie și ascunzând alte componente precum Face ID sub ecran, așa cum a făcut Samsung cu camera lui Z Fold 3.

Informația vine de la o sursă din industrie care a postat deja o imagine grăitoare a viitorului iPhone 14 Pro Max. Apple pregătește așadar un design de telefon fără crestături pe viitorul său model, o informație care a mai circulat în presa internațională și pe finalul anului trecut.

Se spune că Apple intenționează să folosească o gaură eliptică, în felul în care, Samsung are o cameră dublă frontală pe seria S10. Aceasta ar urma să găzduiască o cameră selfie, în timp ce o altă gaură circulară va fi folosită pentru o componentă a Face ID. Iată cum va arăta presupusul panou iPhone 14 Pro sau 14 Pro Max din spate:

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro

Cireașa de pe tort ar urma să fie că gaura rotundă este una reflectorizantă, la fel ca la Z Fold 3, urmând a adăposti partea proiectorului kitului Face ID Sub ecran, așa că singurul lucru pe care îl vom vedea pe ecranele iPhone 14 Pro/Max va fi decupajul în formă de pastilă.

Acesta va găzdui și camera selfie, un detaliu care ne bucură, pentru că știm deja că o cameră selfie sub ecran nu este încă dezvoltată la maxim. De fapt, sursa susține că ar putea exista o nouă cameră selfie pe toate modelele de iPhone 14, atât ca cea din gaura eliptică din seria Pro, cât și decupajul din crestătura „rafinată” a iPhone 14 și 14 Max. Se spune că sunt mai mari decât pe seria iPhone 13 și seamănă cu cele care poartă lentile cu unghi ultralarg.

În acest fel, utilizatorii de iPhone 14 vor putea să încadreze mult mai mulți oameni în cadru atunci când își fac selfie-uri, iar precizia Face ID poate fi îmbunătățită și mai mult.

Din păcate cei care sperau că Apple va echipa unele modele de iPhone 14 atât cu module Face ID, cât și cu Touch ID, cu noua strategie aplicată de Apple, se prea poate să fie dezamăgiți. Nici în imaginile cu noile modele nu se vede nicio componentă a scanerului de amprentă sub ecran, detaliu care indică faptul că Apple ar putea planifica mutarea biometrică dublă pentru o ediție ulterioară de iPhone.

În orice caz, iPhone 14 Pro și 14 Pro Max vor schimba, aproape sigur, aspectul în materie de design al telefoanelor produse de Apple. Vă reamintim că Apple a introdus aspectul ”crestatură” odată cu iPhone X, ceea ce înseamnă că o schimbare la acest capitol nu s-a mai produs de aproape patru ani de zile.