Stiri

De cat timp a avut nevoie FBI-ul pentru a debloca un iPhone. Detalii incredibile

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Presa americana acorda spatii importante scandalului in care este implicat inclusiv presedintele Statelor Unite, Donald Trump, pus sub acuzare in ultimele zile de democrati. Deja ultra cunoscutul scandal „Trump-Ucraina” are la baza implicarea presedintelui american in presiunea pusa asupra Ucrainei pentru a demara o investigatie asupra unui politician rival (Joe Biden). In mijlocul acestui scandal care poate duce la demiterea lui Trump, apar informatii importante despre nivelul de securitate impresionant de pe telefoanele Apple. Cum e posibil si care e legatura, aflam imediat.

FBI a avut nevoie de 2 luni pentru a debloca un iPhone 11!

Numele lui Lev Parnas (47 de ani) este extrem de popular in ultimele zile in Statele Unite. Alaturi de Igor Fruman, politcianul si omul de afaceri american este un asociat al lui Rudy Giuliani si evident, este implicat in scandalul „Trump-Ucraina”. Parnas si Fruman l-au angajat in 2018 pe Giuliani pentru servicii de consultanta. Se zvoneste ca cei doi au devenit intre timp asociati ai lui Giuliani in cautarea sa prin Ucraina pentru a oferi presedintelui Trump informatii daunatoare despre adversarii politici ai presedintelui.

Telefonul lui Parnas a devenit astfel un instrument important in a afla cat mai multe detalii despre legaturile sale in acest caz „Trump-Ucraina”. Desigur, dupa primirea unei citatii, iPhone-ul lui Lev Parnas a ajuns „pe mana” FBI. Da, titlul de mai sus nu este unul mincinos! A fost nevoie de mai bine de două luni pentru ca FBI sa poata sa deblocheze Apple iPhone 11 care a fost confiscat de la Parnas. Cei mai mulți dintre noi știm că Apple se referă mai ales la confidențialitate, iar gigantul tehnologic a refuzat să deblocheze iPhone-urile persoanelor aflate în urmărire penală în SUA. Biroul Federal de Investigații (FBI) a gandit un laborator dedicat deblocării iPhone-urilor criminalilor sau acuzatului unde specialistii si-au dat mana pentru a incerca deblocarea si studierea unor astfel de telefoane. Ce s-a intamplat intre timp?

Conform unui raport trimis judecătorului districtului american J. Paul Oetken, Oo scrisoare a fost trimisă de oficialii americani pentru a informa judecătorul că:

  • -> În primul rând, Parnas a refuzat să furnizeze parola dispozitivelor sale, care, desigur, este dreptul sau
  • -> In urma acestei decizii, FBI a trebuie sa actioneze singur si si-a pus la munca noul laborator de deblocare si studiere a unor telefoane, fie ele de tip iPhone sau nu.
  • -> FBI a avut nevoie de mai bine de 2 luni pentru a putea sa deblocheze acest iPhone 11 apartinand lui Parnas

Săptămâna trecută, site-ul de știri Apple a raportat că FBI a folosit software-ul Cellebrite pentru a debloca iPhone-ul lui Parnas. Tot săptămâna trecută, președintele american Trump a făcut presiuni asupra oficialilor Apple pentru deblocarea iPhone-urilor care aparțin shooterului din Florida, dar compania nu a ajutat FBI-ul să acceseze date pe dispozitive.

Acesta este un indiciu clar că utilizatorii de iPhone au datele lor securizate indiferent de ce și nu trebuie să-și facă griji, chiar dacă telefonul lor este furat, deoarece datele lor sunt în mâini sigure. Sunteți un utilizator iPhone? Ați simțit că datele dvs. pot fi furate ușor? Comentați în secțiunea de mai jos pentru a vă împărtăși opiniile. Rămâneți la curent cu blog.catmobile.ro pentru mai multe știri și actualizări similare din lumea telefoanelor mobile.