Stiri

Facebook permite utilizatorilor sai transferul de fisiere foto sau video via Google Photos

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Facebook a introdus un nou instrument de transfer de fotografii prin care se pot transfera fotografii și videoclipuri de pe platforma sa în Google Photos.

Transfer de poze pe Facebook prin Google Photos

Inca o schimbare pusa la cale de Mark Zuckerberg si echipa sa. Cei de la Facebook tocmai ce au anunțat că, de acum, acplicatia va permite utilizatorilor să-și transfere fisiere media prin intermediul Google Photos. Compania a mai subliniat si că va oferi acest suport și altor servicii în viitor.

Asadar, Facebook a introdus un nou instrument de transfer pentru fotografii prin intermediul căruia se pot transfera fotografii și videoclipuri de pe Facebook în Google Photos. Instrumentul a fost dezvoltat prin participarea Facebook la proiectul de transfer de date open-source. Compania spune că funcția va fi disponibilă pentru prima dată în Irlanda și va fi lansată la nivel global în prima jumătate a anului 2020.

Utilizatorii vor putea accesa noul instrument din optiunea setari, cu ajutorul „Your Facebook Information”. Mai mult, brandul detinut de Mark Zuckerberg a dezvaluit ca toate datele transferate vor fi criptate, astfel ca utilizatorii care vor dori sa beneficieze de aceasta optiune vor trebui sa introduca o parola pentru a incepe transferul propriu zis de date. Este o masura de siguranta pe care o ia Facebook, acuzata in ultimii ani de incalcarea a numeroase protocoale de securitate si intimitate.

„În prezent testăm acest instrument, așa că vom continua să il perfecționam pe baza feedbackului persoanelor care îl folosesc, precum și a conversațiilor noastre cu părțile interesate. Vrem să construim soluții practice de portabilitate, în care oamenii pot avea încredere și pe care le pot utiliza eficient ”, a anuntat compania într-o postare pe blog.

Noi probleme de securitate pentru Facebook în India. Armata a cerut oficial dezactivarea conturilor pentru ofiterii sai

In alta ordine de idei, la nivel global, problemele companiei continua. In India, armata din aceasta tara a solicitat in mod public ofiterilor sai sa stea departe de platformele de socializare, in special de Facebook si WhatsApp. Mai mult, li s-a cerut sa isi dezactiveze conturile si sa nu foloseasca aplicatia WhatsApp pentru nicio comunicare oficiala!

Ofițerii armatei care dețin posturi critice în toate sediile, diviziunile și brigadele au primit luna trecută un aviz care precizează că WhatsApp este o platformă vulnerabilă și deci nu trebuie utilizat pentru nicio comunicare oficială. În ciuda funcției de criptare end-to-end, avizul avertizează că protecțiile percepute de WhatsApp dispar atunci când un computer sau un dispozitiv mobil devine compromis.