Stiri

Facebook si Instagram au picat! Probleme mari pentru cele doua retele inclusiv in Romania

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Platformele Facebook si Instagram nu au functionat pe parcursul unei bune parti a zilei de miercuri, 13 martie 2019, dupa ora 18:00. Cele doua retele de socializare au avut probleme in mai multe tari, printre care si in Romania.

Facebook si Instagram au picat. Oficialii neaga atacurile de tip DDoS

Miercuri, 13 martie 2019, retelele Facebook si Instagram au avut mari probleme incepand cu ora 18:00. Userii din mai multe tari, printre care si Romania au semnalat aceste probleme, iar reteaua de socializare a confirmat dificultatile printr-un scurt mesaj publicat la foarte scurt timp de la detectarea primelor erori.

„Ceva nu functioneaza corect. Cautam sa remediem cat de curand situatia” a fost cel mai des mesaj primit de utilizatorii retelei Facebook in cursul zilei de miercuri, in momentul in care incercau sa posteze ceva pe paginile lor. Cei de la Facebook au postat imediat un mesaj prin care au confirmat problemele tehnice pe care le-au intampinat: „Platforma Facebook nu funcţionează din cauza unor operaţiuni de mentenanţă, dar ar trebui să puteţi reveni în câteva minute. Între timp, citiţi mai multe despre motivul pentru care vedeţi acest mesaj. Mulţumim pentru răbdare cât timp îmbunătăţim site-ul” a anuntat compania intr-o postare scurta si directa.

In jurul orelor 20:00, un purtator de cuvant al companiei a revenit cu un alt mesaj direct: „Suntem conştienţi că unele persoane se confruntă cu probleme în accesarea familiei de aplicaţii a Facebook”. Eroarea celei mai importante retele de socializare din lume s-a produs la nivel mondial, iar utilizatorii platformei nu au mai putut distribuit sau posta absolut nimic. Mai mult, anumiti utilizatori nu au putut avea nici macar acces la profilele personale, in timp ce altii nu au putut gestiona paginile de facebook, jocurile sau grupurile in care erau inscrisi.

Nu mai putin de 33% dintre utilizatori nu au putut da „refresh” feed-ului pe Facebook, in timp ce pe Instagram procentul a fost chiar si mai mare (56%). 30% dintre utilizatorii Facebook la nivel mondial nici macar nu au reusit sa se mai logheze in profil, in vreme de alti 30% au raportat probelme generale ale platformei. Toate aceste dificultati intampinate de cele doua mari retele au fost semnalate atat in America de Nord, cat si in America Centrala sau de Sud, precum si in Asia si in foarte multe tari din Europa.

The Independent scrie ca astfel de probleme sunt o premiera pentru platformele mentionate, iar evenimentul petrecut miercuri este unul fara precedent: „Facebook, Instagram si WhatsApp n-au avut niciodata probleme atat de mari pentru cel putin 8 ore. Este un eveniment fara precedent” se arata intr-un articol din Independent. Precedentul „record” avusese loc in 2010, atunci cand cele doua retele, in special Facebook nu au functionat vreme de doua ore, doua ore si jumatate.

Compania infintata si controlata de Mark Zuckerberg neaga faptul ca ar fi fost vicitma unui atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service) adica o tehnica folosita de infractori pentru a intrerupe funcionarea anumitor site-uri web. De regula acestia trimit milioane de solicitari de pagini pana cand site-ul web tinta, intr-un final, cedeaza. Era insa de asteptat ca Facebook sa nege un astfel de atac, pentru ca daca el s-ar fi produs, compania ar fi expus foarte mult datele utilizatorilor sai catre oricine ar fi produs acel atac. Mai ales daca l-ar fi produs cu un asemenea scop.

Vom reveni si noi cu informatii despre problemele intampinate de Facebook si Instagram pe masura ce vor interveni schimbari.

Etichete:

Facebook Instagram
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Facebook
Product Name
Facebook si Instagram