Stiri

Raport: peste 5 miliarde de oameni folosesc telefoane mobile in 2017, iar Facebook pierde din utilizatorii activi

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

FacebookFacebook pierde din utilizatorii activi, dar castiga teren in regiuni considerate pana nu de mult imposibile, iar cel mai bun exemplu este Ucraina.

Pe de alta parte, conform unui raport prezentat de cei de la We Are Social si Hootsuite, nu mai putin de 67% din populatia Globului utilizeaza in zilele noastre un telefon mobil. Mai exact, 5 miliarde de oameni se folosesc de un astfel de dispozitiv, iar raportul semnaleaza ca un procent de 80% dintre telefoanele folosite sunt smartphone-uri, anunta site-ul GSMArena.

Facebook pierde din utilizatorii activi, dar nu are motive de ingrijorare

Raportul indica faptul ca din populatia totala a Globului de 7.5 miliarde de oameni, nu mai putin de 3.8 miliarde au acces la internet si sunt utilizatori constanti. In plus, 2.8 miliarde din populatia Planetei utilizeaza retelele social media, iar Facebook isi trage aici partea leului. 230 de milioane de utilizatori aduna reteaua sociala a lui Mark Zuckerberg numai in Statele Unite ale Americii, in timp ce o crestere semnificativa o are gigantul social media in Indonezia, unde este utilizata de 117 milioane de oameni. Lunar, in schimb, Facebook este frecventat de 1,9 miliarde de oameni, dar in mod surprinzator cifra reprezinta un declin cu 2.5%. Conform analistilor celor doua institue (We Are Social si Hootsuite) insa, Mark Zuckerberg ar trebui sa stea linistiti: Facebook va atinge borna 2 miliarde de utilizatori lunar in foarte scurt timp.

Unul dintre teritoriile unde Facebook pierde foarte mult teren este Asia, acolo unde populatia locala alege din alternativele locale care sunt de asemenea foarte populare in regiune. Spre exemplu, WeChat a inregistrat un progres fantastic, nu mai putin de 80 de milioane de oameni folosind pentru prima data aplicatia in ultimele sase luni. Conform raportului citat, 870 de milioane de chinezi folosesc in zilele noastre aplicatia WeChat.

Aceeasi crestere uluitoare a inregistrat-o si Weixin, care de asemenea si-a crescut numarul utilizatorilor cu aproape 80 de milioane numai in ultimele sase luni de zile. Acest lucru inseamna ca Weixin are acum crestere de peste 10% in ultimele doua trimestre.

Peste 5 miliarde de oameni folosesc telefoane mobile in 2017

Peste 5 miliarde de oameni folosesc telefoane mobile in 2017

Tarile din nordul Asiei continua sa-si paveze propriul drum si sa-l urmeze ca atare. LINE detine suprematia in Japonia, iar Kakao Talk este in continuare impresionant in Coreea de Sud, cu toate ca dincolo de granitele tarilor respective, cifrele sunt mai mult decat modeste. LINE aduna 68 de milioane de utilizatori activi numai in Japonia, in timp ce Kakao Talk aduna aproape 43 de milioane de utilizatori activi in Coreea de Sud.

Si Rusia are pe ce sa se bazeze! VK (cunoscuta si sub numele de VKontakte) a inregistrat o crestere importanta in ultimele doua luni, raportul amintit sugerand ca pragul atins de VK in ultima luna este de 60 de milioane de utilizatori activi (peste 92% din Rusia). VK este in schimb blocata in Ucraina, care pana nu de mult era a doua piata pentru respectiva platforma. Acolo, in zona Ucraina, Facebook a reusit sa castige din nou teren, profitand rapid de oportunitatea creata: in absenta VK, conturile utilizatorilor Facebook in Ucraina au crescut cu 20%, ceea ce se traduce in 2 milioane de utilizatori la inceputul acestui an.

Summary
Raport: peste 5 miliarde de oameni folosesc telefoane mobile in 2017, iar Facebook pierde din utilizatorii activi
Article Name
Raport: peste 5 miliarde de oameni folosesc telefoane mobile in 2017, iar Facebook pierde din utilizatorii activi
Description
Conform unui raport al Hootsuite, Facebook a pierdut 2.5% din utilizatorii sai, dar nu are motive de ingrijorare