Stiri

Facebook Pay anunțat oficial! Acum poți trimite bani pe Instagram, WhatsApp și Messenger

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Facebook a anunțat oficial Facebook Pay. Prin această metodă, utilizatorii vor putea efectua plăți cu ajutorul Facebook și a unor aplicații precum Messenger, Instagram sau WhatsApp.

Facebook Pay a fost anunțat oficial

Cei de la Facebook au făcut anunțul oficial. Da, Facebook Pay a prins viață! Cea mai nouă metodă prin care poți efectua plăți online, cu ajutorul Facebook și a unor aplicații precum Messenger, Instagram sau WhatsApp.

Momentan, noua metodă de plată devine oficială în Statele Unite ale Americii, iar la data redactării acestui articol nu există o dată concretă la care Facebook Pay a deveni disponibilă în alte regiuni, inclusiv în România. Compania susține că Facebook Pay ajută la efectuarea plăților online, eventual a cumpărăturilor de jocuri, sau chiar a plăților de la o persoană la alta prin intermediul Messenger. Totodată, cu Facebook Pay se pot face achiziții și din Facebook Marketplace, un detaliu sau dacă vreți, o metodă, pe care compania o pregătea de multă vreme pentru a facilita aplicația.

De remarcat că Facebook Pay acceptă atat carduri majore de credit și debit,așa cum sunt PayPal sau Stripe. Pentru a utiliza cel mai nou seviciu de plată brevetat de Facebook, utilizatorii din Statele Unite (momentan, doar ei) trebuie să acceseze site-ul sau aplicația Facebook și să selecteze opțiunea ”setări”. Acolo, ei vor găsi opțiunea Facebook Pay și vor putea selecta astfel o metodă de plată. De asemenea, se poate configura un PIN sau se poate folosi biometria dispozitivului pentru autentificarea plății. Mai mult, compania Facebook a dezvăluit (sau mai degrabă garantat, ținand cont de ultimele evenimente la nivel mondial) că nu primește și nu stochează informațiile biometrice ale dispozitivului.

Cei de la Facebook susțin că Facebook Pay este conceput pentru a performa în condiții de monitorizare antifraudă, ceea ce înseamnă că pur și simplu aplicația va detecta activitatea neautorizată urmand a oferit imediat notificări legate de activitatea contului în sine.În plus, brandul confirmă că utilizatorii vor putea verifica singuri (și doar ei) istoricul plăților și al tranzacțiilor în cadrul opțiunii Facebook Pay, detaliu care nu va fi împărtășit cu prietenii sau în feed, decat dacă utilizatorul preferă sau alege să facă acest lucru. Facebook a mai adăugat că noul serviciu Facebook Pay este un proiect individualizat și automat separat de proiectul bitcoin Calibra, care rulează în rețeaua Libra.

Rămane de văzut cum vor primii utilizatorii acest nou serviciu și cât de eficient și mai ales sigur se va demonstra el a fi. Firesc, fiecare utilizator își asumă toate riscurile în momentul în care decide în cunoștință de cauză să folosească aceasta metodă de plată. Teoretic, ea se prezintă a fi una extrem de sigură, dar lucrurile pot degenera la primele probleme serioase care pot sau nu fi depistate. Facebook ne asigură că totul este bine pus la punct, dar este clar că proiectul Facebook Pay atrage de la sine riscuri, la fel ca orice metodă de plată online.

Problema pentru puternicul brand nord-american ar putea fi legată de securitate, un capitol la care Facebook a rămas oarecum ”corijentă” în ultimii ani, și un capitol care a atras inclusiv furia autorităților și oficialităților americane.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Facebook
Product Name
Facebook Pay