Stiri

Facebook pregateste o moneda globala alimentata de tehnologia blockchain

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Facebook si-a anuntat oficial planurile de a lansa Libra, o noua moneda globala alimentata de tehnologia blockchain. Aceasta va deveni disponibila ca aplicatie independenta si va sprijini platitile in Facebook Messenger si WhatsApp.

Subsidiara celor de la Facebook, Calibra va crea un portofoliu digital care va permite utilizatorilor sa trimita monede Libra catre o a treia parte prin intermediul aplicatiilor, aproape instant. Ulterior, se vor introduce cateva servicii cum ar fi plata facturilor instantaneu, scanarea unui cod pentru a cumpara anumite lucruri sau chiar pentru plata transportului in comun.

Facebook pregateste o moneda globala alimentata de tehnologia blockchain

Presa americana scrie ca prin Calibra, utilizatorul va beneficia de siguranta. Calibra va oferi protectie pentru ca utilizatorii sa-si poata tine banii si informatiile in deplina siguranta. In plus, fata de procesele de verificare si combatere a fraudei pe care bancile si cartile de credit le utilizeaza, Calibra va avea si sisteme automate care vor monitoriza proactiv activitatea pentru a detecta si a preveni comportamentul fraudulos.

De asemenea, Calibra si Facebook ofera suport dedicat in timp real pentru a va ajuta in nefericitul caz in care veti pierde telefonul sau veti uita parolele. „Daca cineva obtine in mod fraudulos accesul la contul utilizatorilor nostri si, prin urmare veti pierde monede Libra, atunci Facebook va oferi o rambursare”.

Tot compania nord-americana, asigura ca prin Calibra nu se vor distribui sub nicio forma informatii despre un cont sau alte date financiare catre niciun tert, fara consimtamantul clientului. Calibra va folosi toate datele de pe Facebook pentru a respecta legea, pentru a asigura conturile clientilor si pentru a preveni activitatea infractionala. Facebook mai sustine ca echipa Calibra a proiectat un prototip special denumit Libra Core. Guvernanta proiectului a fost transmisa catre Libra Association, o organizatie non-profit cu sediul central in Geneva, Elvetia.

Facebook, Libra (2)

Libra Association are 28 de co-fondatori, printre care si Facebook. Gigantului condus de Mark Zuckerberg i se alatura MasterCard, PayPal, Visa, eBay, Spotify, Uber, Lyft, Vodafone Group si Andreessen Horowitz.

In finalul comunicatului de presa compania lui Zuckerberg explica faptul ca protocolul Libra si API-urile Libra Core nu sunt definitivate, astfel ca progresul pe care il va inregistra compania va fi publicat treptat, pana cand va deveni produs finit. Ar trebui sa aflam si mai multe detalii despre noua moneda globala alimentata de tehnologia blockchain in perioada urmatoare.