Stiri

Facebook, lovitura de imagine: functie de conducere pentru fostul vicepremier britanic Nick Clegg

Home  »  Stiri

Florin Codreanu

acum 4 ani

Fostul lider al Partidului Liberal Democrat, Nick Clegg a fost numit la conducerea Directiei pentru Comunicare si Afaceri a Facebook. Un militant anti Brexit si un tip foarte respectat la Bruxelles, Clegg a contestat in trecut vehement, reteaua lui Mark Zuckerberg.

Facebook se pune bine cu Bruxelles-ul si Comisia Europeana

Este o lovitura puternica de imagine pe care reteaua lui Mark Zuckerberg incearca sa o dea, dupa ce s-a aflat in ultima vreme in atentia presei ca urmare a scandalurilor legate de protectia datelor personale, manipulare electorala si fake news. Clegg este un militant al drepturilor omului si unul dintre oamenii care au promovat mereu transparenta politica in Marea Britanie.

Citeste si: Conturi false inchise de reteaua lui Zuckerberg

Reuters scrie ca fostul vice premier britanic il va inlocui pe Elliot Schrage, pus la zid in ultima vreme de presa din Statele Unite pentru felul in care a gestionat scandalurile in care a fost implicat gigantul Social Media. Acesta si-a anuntat plecarea din cadrul companiei in perioada in care societatea infiintata de Mark Zuckerberg s-a luptat cu scandalul mediatic creat de Cambridge Analytica.

Nick Clegg (51 de ani) devine astfel primul lider politic european care ocupa o functie atat de importanta in cadrul unei companii din Silicon Valley. Conform cotidianului britanic Express, Clegg va fi subordant direct al lui Zuckerberg si al directoarei generale, Sheryl Sandberg. Va avea putere de decizie si va stabili noua strategie de comunicare. Totodata, este de asteptat ca numirea lui Clegg sa faciliteze discutiile dintre Facebook si Comisia Europeana pe tema protectiei si incadrarii datelor personale.

A criticat Facebook in trecut: „Cultura mondializata cu practici fiscale indecente”

Clegg este un militant al ramanerii Regatului Unit in Uniunea Europeana si este considerat un tip foarte influent la Bruxelles.

Ostil fenomenului Brexit, Nick Clegg a contestat rolul retelelor de socializare si a avertizat ca dezinformarile produse pe Social Media vor afecta deznodamntul final al Brexitului.

Clegg

Aparent, nu si-a schimbat foarte tare parerea, dar acum va avea sansa sa imbunatateasca impactul Facebook la nivel mondial.

In 2016, Nick Clegg ataca puternic reteaua lui Mark Zuckerberg, in cadrul unui editorial din London Evening Standard: „E dureros felul in care oamenii sunt influentati. Nu mai pot gandi pentru ei, pentru ca li se impun tot felul de filtre manevrate cu un anumit scop. Cu intentii bune, satui de situatia generala pe care o traverseaza la nivel social, umiliti de oamenii politici si extrem de sentimentali cand vine vorba de trairile nationale, cei care deschid zilnic Facebook sunt expusi manipularilor grosolane care le schimba perceptia si le influenteaza deciziile. […] O cultura mondializata si sentimentala care a devenit enervanta si care beneficiaza de anumite practici fiscale indecente […] Impactul Facebook este mult prea mare. Oamenii sunt torturati mediatic si accidentati cultural. Au uitat ce bucurie e atunci cand rasfoiesti un ziar credibil si au devenit sclavii unei pagini de internet malitioase si false” ataca Clegg in editorialul din LES, unul foarte share-uit la acea vreme.

Fostul om politic britanic devine acum sef in cadrul gigantului social media si este de urmarit felul in care va decide sa abordeze situatia, mai ales daca tinem cont de discursul sau din trecut.

Etichete:

Facebook Nick Clegg
Summary
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Facebook
Product Name
Nick Clegg