Stiri

Facebook devine Meta! Cum s-a luat decizia și ce se schimbă la rețeaua de socializare

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Facebook se rebranduiește. Compania lui Mark Zuckerberg va purta denumirea de Meta, dar Facebook rămâne Facebook, anunță presa internațională. Totul despre aceste schimbări, în cele ce urmează.

Facebook devine Meta. Ce schimbă și ce rămâne la fel pentru rețeaua lui Mark Zuckerberg

Anunțul lui Mark Zukerberg înseamnă de fapt că entitățile care au funcționat până acum sub egida Facebook, adică WhatsApp, Instagram, Oculus sau Messenger vor activa sub Meta, noua companie din spatele produselor, platformelor și serviciilor deținute de Zuckerberg.

Este o mutare similară de fapt cu ceea ce a făcut Google în urmă cu mai bine de șase ani, când și-a grupat toate entitățile pe care le avea în subordine sub numele Alphabet. Iată că între timp, Facebook acționează la fel, iar Meta este pentru entitățile lui Mark Zuckerberg, ceea ce este Alphabet pentru Google.

Desigur, Facebook, Whatsapp, Instagram, Messenger sau Oculus vor rămâne cu aceleași denumiri, astfel că această modificare nu înseamnă nimic pentru cei care folosesc toate aceste aplicații. Motivul din spatele schimbării este unul destul de simplu: noul nume (n.r Meta) incorporează mai bine ceea ce face Facebook la ora actuală, dar și direcția în care compania va merge. Produsele nu pleacă însă nicăieri.

Mai marele Facebook a confirmat că intențiile sale sunt de a construit un adevărat ”metavers”, adică un fel de univers online bazat pe comunicare, gaming, VR și multe altele. Facebook controlează deja din ce în ce mai puternic internetul prin multe dintre serviciile sale, cum ar fi Instagram, WhatsApp dar și câteva detalii de tip hardware, inclusiv cască VR, ochelari VR Smart și multe altele. Mai mult decât atât, în colaborare cu Android, Facebook se pregătește să intre în lumea smartwatch-urilor, anunță presa internațională. Potrivit celor de la ”The Information”, Facebook lucrează la lansarea primului său smartwatch, și o face în parteneriat cu Android, anunță sursa citată. Nu este clar încă dacă este vorba despre un software de la Google (WarOS) sau de vreun soft dezvoltat internt pentru noul smartwatch de la Facebook.

Etichete:

Facebook Meta