Stiri

Facebook a implementat propriul asistent virtual pentru Messenger

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Facebook

Facebook

Facebook anunta in urma cu aproape doi ani de zile introducerea la nivel experimental a unui asistent virtual pentru marele public. Asistentul personal M era lansat intr-o versiune Beta, fara a reusi insa sa se ridice la nivelul asteptarilor. Noul asistent virtual al Facebook nu seamana insa cu vechiul M. In locul asistentului All-Inclusive pe care il propunea acum doi ani compania, noul M trage cu urechea la conversatiile obisnuite de pe Messenger si apoi apare in si cu diverse „sugestii”. M va putea fi folosit atat de utilizatorii cu telefoane ce folosesc Android cat si de utilizatorii cu iOS, iar pentru inceput este disponibil evident in Statele Unite, urmand ca ulterior sa fie „raspandit” la nivel global. Acest detaliu de ultima ora vine dupa ce specialistii companiei au anuntat dezvoltarea primelor teste pentru introducerea butonului de dislike in aplicatia Facebook.

M, noul asistent Facebook

Rolul lui M este unul cat se poate de simplu: asistentul virtual personal al Facebook ofera sugestii de raspuns pe timpul desfarurarii anumitor conversatii, dar asigura in acelasi timp si posibilitatea de a activa anumite functii avansate. Mai exact, M ofera sugestii si acces la stickere, sondaje, diverse activitati automate, servicii Uber, posibilitatea de partajare a locatiei intr-o maniera rapida si asa mai departe. „Putem spune ca acesta este doar inceputul lui M, viitorul va arata mult mai bine pentru el si pentru noi, toti, utilizatorii de Facebook Messenger” au anuntat oficialii Facebook.

M asistent facebook

Daca pentru tine conversatia pe Facebook a devenit prea banala sau prea dependenta de anumite functionalitati care ti se par, old-fashion…ei bine, M va avea pentru tine, ca utilizatori, cele mai noi sugestii si cele mai noi provocari. Spre exemplu, daca te certi intr-o conversatie pe grup legata de cea mai buna echipa de fotbal din lume, M poate interveni si transforma totul intr-un sondaj cat se poate de atractiv. Evident, o va face la sugestia ta, nu intr-o maniera automata. Dar provocarea poate sa fie cat se poate de atractiva si de interesanta.

Cu M vei putea sa impartasesti locatia in care te afli in acel moment pentru a-ti ajuta prietenii sa ajunga in acel loc si tot cu ajutorul lui M, Facebook te va ajuta sa-ti platesti spre exemplu o datorie, pentru ca noul asistent virtual are pregatite toate sugestiile (cele mai potrivite chiar) pentru a te ajuta in privinta transferului bancar pe care il pregatesti.

→Daca nu stiai: Facebook aduna lunar opiniile a 1.7 miliarde de oameni de pe Glob. Site-ul nostru are de asemenea un cont pe aceasta retea de socializare, cont care aduna aproape 13 mii de aprecieri. Va asteptam cu opinii, comentarii si sugestii pe pagina noastra de Facebook, acolo unde puteti afla si cele mai noi informatii despre produsele CatMobile Accesories.

Cel mai important este ca M nu devine sacaitor. Daca sugestiile sale si „prezenta” sa devine enervanta pentru tine, tot ceea ce trebuie sa faci este sa-l dezactivezi. Din fericire, Facebook anunta ca va lucra intr-un mod constant la imbunatatirea serviciilor pe care le ofera noul sau asistent, iar CNN sustine ca puternicul concern infiintat, coordonat si condus de Mark Zuckerberg si-a stabilit deja fondurile de investitii pentru upgradarea constanta a asistentul M in urmatorii 2 ani si jumatate. Ne putem astepta asadar ca evolutia lui M de aceasta data sa fie una progresiva si buna, spre deosebire de ceea ce s-a intamplat in urma cu doi ani dupa lansarea modulului beta.

Facebook M asistent virtual

Pentru moment, nivelul sugestiilor pe care le ofera M nu este cel mai inalt, sau cel putin nu se ridica la nivelul asistentului de la Google, Allo. Dar pentru Facebook este un inceput, de aceasta data, mult mai promitator. „Personalizarea acestui asistent se va face dupa criterii cat se poate de sigure si de studiate. Scopul nostru este ca utilizatorul sa fie cel care decide totul, iar M sa fie un sprijin de incredere atunci cand e solicitat. Cu siguranta ne dorim ca M, cu cat va fi mai mult utilizat, cu atat sa ofere mai multe servicii. Si cred ca pe viitor vom reusi sa satisfacem toate cerintele utilizatorilor de Facebook Messenger” a precizat si Stan Chudnowsky, omul cheie din spatele Facebook Messenger.

Summary
Article Name
Facebook a implementat propriul asistent virtual pentru Messenger
Description
Asistentul virtual al Facebook, denumit M, trage cu urechea la conversatiile obisnuite de pe Messenger si apoi apare in si cu diverse "sugestii". M va putea fi folosit atat de utilizatorii cu telefoane ce folosesc Android cat si de utilizatorii cu iOS, iar pentru inceput este disponibil evident in Statele Unite, urmand ca ulterior sa fie "raspandit" la nivel global.