Top list

Fa cunostinta cu cei mai periculosi hackeri copii din lume

Home  »  Top list

CatMobile.ro

acum 6 ani

Nu candideaza la titlul de cel mai bun hacker din lume si nici nu fac parte din cea mai mare grupare de hackeri la nivel mondial. Si totusi, sunt foarte cunoscuti, extrem de talentati si vanati de marile companii IT din lume. Astazi, facem cunostinta cu cei mai periculosi hackeri copii din lume.

Ce este un hacker: cei mai periculosi hackeri din lume ⚠️

Asa cum stim, un hacker este o persoana care incearca sa profite de orice vulnerabilitate dintr-un computer sau din retele de computere. Hackerii pot fi motivati de o multime de obiective, plecand de la profit financiar si continuand cu anumite forme de protest, multiple provocari individuale sau chiar anumite forme de amuzament personal.

Revista The Verge considera hacker-ul un super expert informativ (in tehnologii software si/sau hardware), capabil sa studieze in detaliu diverse sisteme de operare sau aplicatii, dar folosindu-se de propriile abilitati si de numeroase tehnici de inginerie inversa, pentru a obtine in mod ilegal , anumite avantaje. Cei care sparg sisteme informatice si compromit securitatea aplicatiilor sau retelelor informatice sunt considerati crackeri, care in limba engleza este un cuvant similar cu romanescul „spartgator”. De aceea, in perceptia publicului, notiunile de hacker si cracker se pot confunda, sustine Wikipedia.

Julian Assange, astazi, cel mai cunoscut hacker din lume

Julian Assange, astazi, cel mai cunoscut hacker din lume

Printre cei mai periculosi hackeri din lume se numara „Captain Crunch” pe numele sau adevarat John Thomas Draper (Creatorul Cutiei Albastre), Richard Stallman (parintele miscarii pentru software liber), „Woz” sau Steve Wozniak (Co-fondatorul Apple), Kevin Mitnik, „Icamtuf” pe numele sau adevarat Michal Zalewski si Julian Assange, fondatorul Wikileaks, organizatia care a reusit sa publice numeroase documente care nu erau de fapt destinate publicului.

Nu despre ei vom vorbi astazi, ci despre cei mai periculosi hackeri copii din lume. Adica despre oameni mai putin cunoscuti publicului larg, care la varste anormal de mici, au reusit sa doboare adevarate recorduri si sa devina o tinta pentru marile companii de IT din lume sau chiar pentru agentiile de securitate mondiala.

Fa cunostinta cu cei mai periculosi hackeri copii din lume

Stim foarte bine, cu totii, ca majoritatea computerelor pot fi protejate cu ajutorul unor instrumente software sau hardware stabile si de buna calitate. La fel si de anumite strategii care urmaresc blocarea accesului nepermis pe servere.

🔔 Vezi aici »»  10 masuri de securitate pentru telefonul tau

Un hacker cauta sa exploateze toate deficientele unui sistem informatic sau al unei retele de calculatoare, asa cum am stabilit si mai sus. De regula vorbim de cazuri concrete ale unor oameni extrem de bine pregatiti, experimentati si foarte foarte motivati. Totusi, putina lume se asteapta ca un copil in varsta de 5 ani sa poata sparge sistemul de securitate al FBI spre exemplu. Dar astfel de cazuri reale, exista! Si chiar daca poate depasesc imaginatia fiecaruia dintre noi, merita sa le amintim.

Acesti copii exceptionali despre care vom discuta in continuare, fac parte dintre cei mai periculosi hackeri din lume. Haideti sa facem cunostinta cu ei!

#️⃣ Kristoffer von Hassel (5 ani)

Micutul Kristoffer von Hassel (foto) este considerat cel mai tanar hacker din lume. Microsoft Security Techcenter a admis faptul ca micutul Kristoffer le-a expus bresele de securitate si vulnerabilitatile pe care nici cei mai buni angajati ai lor n-au reusit sa le observe. Ce a facut Kristoffer, mai exact? El a fost capabil sa treaca de ecranul de autentificare Xbox Live si sa acceseze jocuri care in mod normal erau imposibil de accesat de catre publicul larg. Ba chiar, Microsoft sustine ca anumite jocuri nu erau inca oficial lansate pe piata.

Kristoffer von Hassel

Kristoffer von Hassel

BBC noteaza ca mezinul familiei von Hassel nu a furat nicio parola, doar ca atunci cand aplicatia i-a solicitat u anumit cod, a reusit sa-l depaseasca singur. Astfel, Kristoffer a reusit sa ajunga intr-o zona interzisa minorilor si sa urmeasca clipuri video, care in mod normal nu erau destinate publicului. Mai nou, micutul Kristoffer are inclusiv pagina de Wikipedia si a oferit primele sale interviuri.

#️⃣ Reuben Paul (9 ani)

La numai 9 ani, abia impliniti, Reuben Paul este considerat deja un renumit „ethical hacker”. Fara sa mearga mai departe, Reuben a atras atentia mass-media dupa ce a reusit sa demonstreze ca a fost in stare sa fure date importante de pe un telefon Android al unui oficial Android. Pe „mainile sale” au ajuns contacte, apeluri si bunuri ale respectivului oficial in numai 15 minute. Nu s-a folosit de ele, dar a publicat reusita in media.

Reuben Paul

Reuben Paul

Astazi, desi este atat de tanar, Reuben este CEO onorific al Prudent Games, compania specializata in dezvoltarea de jocuri educationale. Ceea ce face Paul este sa invete copiii din intreaga lume cum sa construiasca parole cu adevarat indestructibile, sau cum functioneaza un atac cibernetic prin forta bruta (Crack me if You Can). Nickname-ul sau este „The Rapstar”. Conform TechViral, micutul Reuben Paul tine mai nou conferinte demonstrative in intreaga lume.

#️⃣ Betsy Davies (7 ani)

La numai 7 ani, Betsy Davies este o fetita ca oricare alta. Iubeste muzica, are idoli, ii plac filmele si desenele animate. Nu se considera un geniu, desi a reusit sa demonstreze unei intregi natiuni cat de usor se poate sparge o retea WiFi. Intr-un experiment public al Channel 5 si Virtual Private Network (VPN), Betsy a hack-ui o retea Wi-Fi si a obtinut trafic de date in mai putin de 11 minute (10 minute si 54 de secunde).

Betsy Davies

Betsy Davies

Cum a invatat sa faca asta?Betsy marturiseste ca a privit cateva tutoriale pe YouTube si a reusit sa le dezvolte din propria imaginatie. Oare ce imaginatie poate avea un copil de 7 ani incat sa reuseasca toate astea?

#️⃣ ACK! 3STX (15 ani)

ACK! 3STX este un hacker austriac in varsta de 15 ani si este considerat intre cei mai periculosi hackeri copii din lume de catre presa internationala. ACK! 3STX a patruns pe site-urile a nu mai putin de 259 de companii din intreaga lume in mai putin de trei luni si a obtinut date interzise publicului.

ACK! 3STX

ACK! 3STX

A devenit unul dintre cei mai buni hackeri pe un forum care oferea puncte si bani celor mai importante atacuri demonstrate. Ulterior, a fost descoperit si arestat de politia austriaca.

#️⃣ Matthew Weigman (14 ani)

Din pacate, Weigman este nevazator. Ceea ce face insa cu atat mai impresionanta capacitatea sa, deja demonstrata. Matthew este si el unul dintre cei mai periculosi hackeri copii din lume si a fost arestat la varsta de 18 ani pentru numeroase acuzatii. La 14 ani reusea sa pacaleasca operatorii de telefonie prin semnalele false pe care le crea el insusi. Ulterior, s-a aflat ca atunci cand echipa SWAT l-a arestat, reusise sa ameninte o familie bogata din Manhattan, pacalind-o ca fata lor e tinuta ostatica.

#️⃣ CyFi (10 ani)

Jocuri Android si iOS au picat in capcana lui CyFi. La numai 10 ani a reusit sa descopere numeroase vulnerabilitati ale unor jocuri iOS si Android. Conform ei, dintr-o simpla joaca a ajuns sa expuna numeroase lacune de securitate. La Defcon Kids spre exemplu, ea a marturisit audientei ca se plictiseste cand se joaca anumite jocuri care dureaza prea mult pentru a le termina si intotdeauna cauta modalitati prin care poate pacali mecanismul anti-cheat. Si, nu de putine ori a reusit sa faca asta.

CyFi

CyFi

#️⃣ Jonathan James (16 ani)

Si Jonathan se regaseste printre cei mai periculosi hackeri copii din lume. La numai 16 ani, hacker-ul „C0mrade” a „doborat” unul dintre sectoarele cele mai importante ale Ministerului Apararii din Statele Unite (U.S Department of Defence) precum si o zona specifica a NASA. Totul, pentru distractie. „For fun” cum zic americanii.

Jonathan James

Distractia s-a cam terminat insa cand a fost prins de catre autoritati si supus unor investigatii agresive. Conform informatiilor publice, Jonathan James nu ataca un anumit tip de companie, iar uneori isi anunta succesele online. Imediat ce a fost prins s-a declarat vinovat si a marturisit ca tot ceea ce a facut a fost facut din „plictiseala” si „pentru a demonstra ca o poate face”.

📌 Acestia sunt cei mai periculosi hackeri copii din lume. Conform publicatiei The Sun, FBI detine o lista cu alti 73 de copii care au savarasit acte de acest tip, dar pe care nu o poate face publica. Exista suspiciunea ca o parte dintre ei colaboreaza sau lucreaza deja pentru institutia condusa de Christopher Wray.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes