Reviews

Exynos 7904 este noul procesor octa-core pentru telefoanele de buget

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Gigantul sud-coreean, Samsung Electronics aplica o lovitura grea rivalilor de la MediaTek si Huawei. Cel putin pe sectorul de buget, sud-coreenii vor crea acum concurenta celorlalte doua companii prin lansarea oficiala a unui procesor octa-core destinat telefoanelor accesibile ca pret. Exynos 7904 este noua creatie a Samsung si a fost introdus oficial. Iata ce ne propune.

Specificatiile procesorului Exynos 7904

Noul procesor Exynos 7904 este replica pe care Samsung o ofera unor companii din China, obisnuite sa detina controlul pe segmentul telefoanelor de buget.

Vorbim despre un procesor octa-core, din seria Exynos 7 Series, care vine cu doua nuclee Cortex A53 de 1.8 Ghz si cu alte sase nuclee Cortex A53 de 1.6 Ghz. Asa cum intuiti, primele doua sunt destinate inaltei performante, in vreme ce urmatoarele sase sunt perfect optimizate pentru un consum cat mai redus de energie.

Foarte atractiv in configuratia noului chipset Exynos 7904 este modemul LTE 4G, capabil sa atinga viteze de pana la 600 Mbps in ceea ce priveste download-ul. Noul Exynos 7904 include si un procesor de imagine capabil sa ofere calitate in ceea ce priveste sistemul foto, chiar si telefoanelor mai putin potente. Acest procesor poate gestiona un singur senzor optic de 32 MP rezolutie, sau chiar 3 senzori in configuratie triple-camera.

Procesorul Exynos 7904 este fabricat pe un proces de 14 nanometri si va putea ajuta telefoanele care il vor incorpora sa filmeze la rezolutii 4K cu 30 de cadre pe secunda, sau Full HD cu 120 cadre pe secunda. El ofera suport pentru display-uri cu rezolutie maxima de 2400 x 1080 pixeli si ajunge prin modemul sau LTE la viteze de pana la 150 Mbps in upload.

Exynos 7904 lucreaza alaturi de placa video Mali G71 MP2 GPU si este foarte bine optimizat la nivel de energie. Nu va fi genul de procesor care sa impresioneze din punct de vedere grafic cand vine vorba de jocurile mai solicitante din Magazin Play, dar se va descurca fara dubii la jocurile normale si la task-urile zilnice aplicate de utilizator.

Foarte probabil, Exynos 7904 va debuta pe noile telefoane din seria Galaxy M, despre care am scris si noi in trecut pe blogul nostru. Ai aici specificatii Samsung Galaxy M10 si specificatii Samsung Galaxy M20 si M30.

Etichete:

Exynos 7904 Samsung
Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Exynos 7904