Reviews

OFICIAL Compania Essential se inchide! Telefonul Essential PH-1 nu mai primeste alte update-uri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 4 ani

In 2017, unul dintre parintii Android, Andy Rubin isi lansa brandul Essential. Odata cu el, lua nastere telefonul Essential Phone PH-1, primul smartphone al companiei. La acea vreme, noul device era unul dintre cele mai interesante smartphone-uri de pe piata si cu siguranta unul dintre cele mai atractive proiecte in desfasurare, indiferent ca erai consumator sau simplu observator.

Trei ani au trecut de la acel moment, iar Andy Rubin inchide compania Essential. Mai mult, s-a confirmat in ultimele ore ca modelul PH-1 nu va mai primi alte update-uri.

Essential se inchide. Fara update-uri de aici incolo pentru Essential Phone PH-1

Din 2017, Essential nu a mai lansat nimic pe piata, cu toate ca anul trecut, compania introducea noul „Project GEM” care a fost o nouă experiență mobilă pe care echipele hardware, software și cloud le-au construit și testat în ultimii ani. Cu toate acestea, compania nu a mers bine și nu au avut o „cale clară” pentru a livra proiectul utilizatorilor, ceea ce a dus iata, la închiderea companiei.

Smartphone-ul Essential Phone PH-1 a primit ultimul update de securitate Android saptamana trecuta. Se pare ca este ultimul update care trece „prin mana” echipei de la Essential. Sigur, PH-1 va continua sa functioneze, dar nu va mai primi alte update-uri si nici suport din partea companiei (customer support). Compania va găzdui resurse pe pagina sa Github, permițând dezvoltatorilor să construiască ROM-uri personalizate pentru telefonul PH-1.

În plus, Essential deține de asemenea Newton Mail pe care de asemenea il va inchide, chiar daca utilizatorii actuali din Newton Mail vor avea in continuare acces la acest serviciu. În cazul în care nu sunteți la curent cu felul in care arata Essential Phone PH-1 ei bine merita mentionat faptul ca smartphone-ul a fost unul dintre primele care au beneficiat de un display cu decupaj, un detaliu văzut pe majoritatea smartphone-urilor.

Poate cea mai atractiva caracteristica de pe Essential Phone PH-1 a fost caracteristica sa de modularitate care permite utilizatorilor să atașeze o camera la 360 de grade printr-un conector magnetic.

Redam mai jos comunicatul oficial al companiei Essential cu privire la ultimele evenimente:

„În octombrie, am introdus Project GEM, o nouă experiență mobilă pe care echipele noastre hardware, software și cloud o construiesc și o testează în ultimii ani. Viziunea noastră a fost să inventăm o paradigmă de calcul mobil care să se integreze aproape de perfectiune nevoile de viață ale oamenilor. În ciuda celor mai bune eforturi ale noastre, am dus proiectul Gem cat de departe am putut, cu regretul ca nu il putem livra clientilor nostri asa cum ne propusesem. Având în vedere acest lucru, am luat decizia dificilă de a înceta operațiunile și de închidere a companiei noastre. Cele mai profunde multumiri comunitatii Essential si tuturor clientilor nostri minunati. Multumim tuturor celor din echipa Essential pentru sprijinul, pasiunea si viziunea dumneavoastra. Voi toti ne-ati motivat si ne-ati pus in valoare. Datorita voua, toata aceasta experienta a meritat!”

Totul despre Andy Rubin, genialul „parinte” al Android si Essential

Andy Rubin s-a nascut in Chappaqua (New York) in 1963 intr-o familie preocupata de tehnologie. A studiat la Colegiul Horace din Greeley si ulterior, spre finalul anilor ’80 a obtinut o diploma in stiinte la Universitatea Utica.

Timp de 3 ani, intre 1986 si 1989, desi era foarte tanar, a ocupat functia de inginer pe robotica la puternicul concern Carl Zeiss AG. In 1989 a facut insa saltul spre Apple Inc. unde a lucrat vreme de 3 ani pana la deschiderea spin-off-ului General Magic unde Rubin a jucat un rol esential. Co – fondator al Dange Inc in aceeasi perioada, Rubin a fondat start-up-ul Android Inc in 2003, companie care ulterior a fost preluata de Google in 2005 si pentru care Andy a jucat rol de senior vice-presedinte vreme de 11 ani devenind unul dintre „parintii” sistemului de operare Android. In 2014 decide sa paraseasca insa compania si sa dea nastere PlayGround Global, iar un an mai tarziu Redpoint Ventures.

In ambele companii, Rubin se spune ca a investit 500 de milioane de dolari. Conform presei americane, Andrew Rubin detine nu mai putin de 17 patente de inventii diferite.

Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Essential
Product Name
Essential PH 1