Reviews, Stiri

Essential Phone: o analiza la rece a smartphone-ului creat de Andy Rubin si prezentat deja oficial

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Essential Phone, smartphone-ul spectaculos pe care unul dintre fondatorii Android, Andy Rubin il pregateste pentru aceasta perioada a anului, a fost in sfarsit deconspirat. Prezentarea sa oficiala a adunat numeroase publicatii de specialitate, in timp ce nume importante in domeniu au asteptat cu nerabdare primele dezvaluiri concrete despre terminalul care mai este cunoscut si sub denumirea de Essential PH-1. Intr-adevar, smartphone-ul, despre care am mai discutat in trecut pe blogul catmobile.ro, vine cu un design deosebit si o configuratie hardware foarte potenta. Iar interesul in jurul sau pare incredibil.

Essential Phone un rival pe masura pentru Xiaomi Mi Mix?

Ascensiunea tehnologiei nu mai e de multa vreme un detaliu sau un secret. Unul dintre exemplele de succes ale progresului incontestabil in materie de telefoane mobile este Xiaomi Mi Mix, unul dintre cele mai elegante terminale de pe piata.

Mai mult decat atat, noul concept al Xiaomi legat de acest terminal este unul revolutionar, pentru ca Xiaomi Mi Mix 2 va fi un telefon de ultima generatie cu un display gigantic si cu margini aproape inexistente. Legendarul inovator de geniu, Andy Rubin, a simtit fara indoiala ca pe acest teritoriu, noul sau proiect poate castiga teren. Conceptul sau pentru Essential Phone, pare sa fie unul bine gandit, menit sa atraga un val impresionant de simpatie pe un teren propice, care insa, la fel de usor se poate demonstra a fi unul minat.

Essential Phone (5)

 

Daca proiectul Essential Phone nu va avea impactul scontat, viziunea lui Rubin s-ar putea transforma intr-o simpla halucinatie intretinuta de cateva argumente tehnice de foarte buna calitate, dar inutile per total in eventualitatea in care investitia se va demonstra a fi un esec. Este clar insa ca un eventual succes al Essential, un smartphone care pare capabil sa concureze la anumite capitole cu designul spectaculos al Xiaomi pentru gama Mi Mix, i se va datora lui Rubin, care pare pregatit sa-si asume in acelasi timp si o eventuala ratare de proportii.

Essential Phone: design impresionat si specificatii atragatoare

Perioada pre-lansarii acestui terminal a adus in discutie numeroase speculatii legate de specificatiile modelului gandit de unul dintre parintii Android. Constructia premium a acestui device este insa evident, iar imbinarea unor materiale scumpe si de foarte buna calitate, asa cum sunt ceramica si titaniumul reprezinta o demonstratie solida de forta din partea producatorului. Essential Phone are margini din titan si spate lucios, dar peste toate, atrage printr-un display fascinant, care nu inseamna doar calitate ci si contributie estetica.

Smartphone-ul gandit de Rubin are la baza un ecran Quad HD cu diagonala de 5.71 inch si protectie Corning Gorilla Glass. Rezolutia 2560×1312 pixeli pe un LTPS IPS LCD fara margini (cu exceptia partii de jos) garanteaza un nivel de performanta destul de greu de anticipat in urma cu doi-trei ani. Pare exact semnalul pe care Rubin e obisnuit sa-l dea atunci cand cauta sa se rupa de „lumea veche a tehnologiei” cautand sa ne converteasca la avangardism. A demonstrat-o in multe randuri ca poate si desi, e greu de stabilit inca daca va avea parte de un succes real cu Essential, premisele sunt pozitive.

4GB memorie RAM si 128 GB stocare nativa propune noul Essential, care insa este privat de prezenta slotului pentru carduri microSD. E drept, necesitatea lui nu pare una obligatorie in aceste conditii. Ceea ce incanta si mai mult de curajosul model pregatit de unul dintre fondatorii Android este prezenta puternicului model de procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 835, setat la frecventa de 2.45 Ghz. Acest model de procesor pe 64-biti are la bord opt nuclee Kryo 280 si functioneaza in tandem cu placa video Adreno 540 de 710 MHz.

Essential Phone

Rubin nu putea opta pentru un alt sistem de operare decat Nougat 7.1 si a implementat in caracasa dispozitivului sau un acumulator puternic de 3040 mAh cu tehnologie fast charging. Capitolul dotari foto este unul de asemenea entuziasmant, tinand cont ca Essential Phone vine cu urmatoarele dotari:

  • – camera foto principala duala cu senzor de 13 megapixeli color si un alt senzor monocrom cu aceeasi rezolutie la care se adauga functii speciale precum apertura f/1.85, autofocus cu laser si captura video in format Ultra HD cu 30 de cadre pe secunda sau Full HD cu 60 de cadre pe secunda
  • – camera foto frontala cu senzor de imagine de 8 megapixeli si apertura f/2.2 care de asemenea poate filma in format Ultra HD cu 30 de cadre pe secunda sau Full HD cu 60 de cadre pe secunda

Smartphone-ul va fi echipat cu un sistem audio cu boxe stereo, are senzori ca accelerometru, giroscop, proximitate, lumina, compas, barometru si evident, senzor de amprenta de cea mai buna calitate, care este pozitionat pe partea din spate. 185 de grame va cantari acest model, care in plus va avea o grosime de doar 7.8 milimetri. Interesant este ca Essential Phone va putea fi achizitionat si pe inedita cuoare verde, pe langa culorile oarecum traditionale: alb, negru si gri.

Essential Phone: explozie de vanzari sau o explozie menita sa-si anihileze creatorul?

Essential Phone (3)Este destul de clar ca modelul Essential Phone va fi unul dintre cele mai atractive din acest an. La fel de clar este ca daca acest terminal va avea un an exceptional din punct de vedere al vanzarilor, acest lucru i se va datora brandului numit Andy Rubin, un nume foarte apreciat in domeniu.

Din pacate, un eventual esec al acestui device foarte interesant (o varianta deloc exclusa tinand cont ca Essential nu se poate bucura de aceeasi priza la public pe care o au producatori uriasi ca Apple, Samsung, Xiaomi sau Huawei) poate fi la fel de usor pusa in carca vizionarului si inovatorului Rubin. Acest prim model impresionant gandit de Rubin va costa aproximativ 700 de dolari, un pret excelent daca ne raportam la ceea ce ofera (estetic si din punct de vedere al constructiei si specificatiilor sale) gadgetul.

Desigur, pretul se poate demonstra a fi unul prea mare, daca Essential Phone nu va fi bine vandut in 2017, sau prea mic, daca va avea incasarile asteptate de producator. Semnalele deocamdata sunt pozitive, iar prima impresie este categoric una pozitiva. Ce va urma, vom afla probabil pana la finalul anului in curs.

Nota: Andy Rubin s-a nascut in Chappaqua (New York) in 1963 intr-o familie preocupata de tehnologie. A studiat la Colegiul Horace din Greeley si ulterior, spre finalul anilor ’80 a obtinut o diploma in stiinte la Universitatea Utica. Timp de 3 ani, intre 1986 si 1989, desi era foarte tanar, a ocupat functia de inginer pe robotica la puternicul concern Carl Zeiss AG. In 1989 a facut insa saltul spre Apple Inc. unde a lucrat vreme de 3 ani pana la deschiderea spin-off-ului General Magic unde Rubin a jucat un rol esential. Co – fondator al Dange Inc in aceeasi perioada, Rubin a fondat start-up-ul Android Inc in 2003, companie care ulterior a fost preluata de Google in 2005 si pentru care Andy a jucat rol de senior vice-presedinte vreme de 11 ani devenind unul dintre „parintii” sistemului de operare Android. In 2014 decide sa paraseasca insa compania si sa dea nastere PlayGround Global, iar un an mai tarziu Redpoint Ventures. In ambele companii, Rubin se spune ca a investit 500 de milioane de dolari. Conform presei americane, Andrew Rubin detine nu mai putin de 17 patente de inventii diferite.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
Essential
Product Name
Essential Phone
Price
$ 700