Stiri

Elephone P8 – phablet cu Helio P25 si dotari foto impresionante

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Elephone P8 este unul dintre terminalele foarte interesante de pe piata asiatica, pe care il vom vedea in acest an si in Europa, alaturi de o alta „productie” a aceleiasi companii, modelul Play X. Item-ul are specificatii importante, nu va avea un pret exorbitand si se prezinta intr-un design cat se poate de atragator. Evident, poate doar numele companiei producatoare sa nu atraga atat de mult, tinand cont de lupta dificila pe care un mic brand chinezesc o are de dus in compania gigantilor din domeniu. Dar Elephone P8 nu este un handset de neglijat.

Elephone P8 cu procesor octa-core Helio P25

Smartphone-ul nu a fost inca lansat oficial nici macar pe piata chineza, dar o mare parte dintre specificatiile sale sunt deja cunoscute publicului larg. Probabil cea mai importanta veste vine de „sub capota” terminalului, acolo unde Elephone va integra noul chipset Helio P25 de la MediaTek, despre care am scris si noi ceva mai pe larg pe blogul nostru. Helio P25 este un chipset „pretentios” astfel ca ne putem gandi fara urma de indoiala ca Elephone P8 nu va fi un telefon oarecare.

Handsetul se va baza pe MediaTek Helio P25 la frecventa de 2.5 Ghz, iar in combinatie cu procesorul octa-core pe 64 de biti vom gasi un modul de 6GB memorie RAM. Suna foarte tentant, mai ales ca vorbim despre o companie mica din China, fara pretentii de lider de piata. Chiar si-asa, flagshipul Elephone din acest an se anunta o reusita atat pentru utilizatorii interesati de multitasking cat si de gaming. Acest chipset va functiona alaturi de procesorul grafic Mali-T880, un accelerator perfect pentru aceasta combinatie si o cheie permisiva spre performanta completa in ceea ce priveste jocurile si diversele aplicatii solicitante.

Elephone P8 - phablet cu Helio P25 si dotari foto impresionante

Elephone P8 se va baza pe un spatiu de stocare intern de 64 GB, in timp ce memoria sa interna va fi una de tip eMMC 5.1. Terminalul de top al Elephone este in fapt un phablet, echipat cu un display cu diagonala de 5.5 inch, protejat de sticla curbata 2.5 D, cu rezolutie Full HD. Acesta se integreaza perfect in carcasa metalica eleganta a terminalului, asigurand nu doar un aspect placut ci si confort la manevrare. Foarte interesante sunt dotarile foto ale acestui handset, care par special gandite pentru amatorii de fotografii. Elephone P8 se va baza pe un senzor de 21 de megapixeli marca Sony pentru camera principala a item-ului si pe un senzor Samsung de 16 megapixeli in ceea ce priveste camera pentru selfie-uri. O combinatie interesanta intre doi producatori de senzori renumiti pe piata de telefonie mobila si nu numai sau, daca vrei, doua parteneriate care vor asigura fara dubii succesul companiei Elephone cel putin in cazul acestui dispozitiv.

Acumulatorul ne preocupa pe toti, la orice telefon am avea la dispozitie. Elephone P8 va avea o baterie cu o capacitate destul de generoasa, de 3600 mAh, care nu va fi lipsita evident de tehnologia de incarcare rapida quick charge. Senzorul de amprente al dispozitivului va fi integrat in butonul Home. Si pentru a incheia lista caracteristicilor speciale ale acestui device, retineti si ca Elephone P8 va rula inca din fabrica Android 7.0 Nougat.

Elephone P8 pret si verdict

Nu stim cat de mult vor corespunde aceste specificatii cu realitatea si nici cum se va descurca telefonul in diferite imprejurari. Dar, daca putem trage o prima concluzie de la distanta, aceea este ca Elephone P8 se anunta un handset cat se poate de interesant, la un pret foarte, foarte accesibil. Cel mai probabil, terminalul va putea fi achizitionat cu sume cuprinse intre 210 si 250 de euro, ceea ce mi se pare excelent. Reticenta in privinta companiei producatoare este insa fireasca si absolut normala. Eu unul sunt foarte curios cum va functiona acest terminal si abia astept sa-l testez. Vom reveni insa cu amanunte despre Elephone P8, flagshipul companiei Elephone, imediat ce va fi anuntat oficial de catre firma chinezeasca.

Summary
Elephone P8 - phablet cu Helio P25 si dotari foto impresionante
Article Name
Elephone P8 - phablet cu Helio P25 si dotari foto impresionante
Description
Elephone P8 este unul dintre terminalele foarte interesante de pe piata asiatica, pe care il vom vedea in acest an si in Europa