Reviews, Stiri

Elephone A8 » pret, specificatii tehnice, pareri si imagini

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Elephone A8 »Despre compania chineza Elephone ati putut citi destul de multe detalii in ultima perioada pe site-ul nostru, tinand cont ca micutul producator a fost extrem de activ. De la phablet-ul atragator Elephone P8 si versiunea sa mini, pana la telefonul de buget Elephone C1 Mini, chinezii au tinut sa capteze cat mai multa atentie.

Acum, probabil ca incearca sa o faca din nou, dar fara indoiala o va atrage in sens negativ. Optiunea lor, denumita Elephone A8, este un smartphone entry-level, cu pret foarte mic (probabil undeva pana in 60 de dolari), dar si cu specificatii aproape ridicole.

Elephone A8 specificatii, pareri, imagini

Este clar ca terminalul Elephone A8 se adreseaza unei anumite nise, dar parca specificatiile sale sunt mult prea modeste. In primul rand, in mod ciudat, Elephone (care chiar ne lasase o impresie buna in ultima perioada) a optat pentru un ecran cu rezolutie 854×480 pixeli si afisaj FWVGA. Greu de inteles de ce a-i aloca unui ecran cu diagonala de 5 inch o astfel de rezolutie si un astfel de afisaj!

Elephone A8 (2)

Smartphone-ul vine cu doar 1 GB RAM (da, suntem in iulie 2017) si cu 8 GB memorie nativa, dar macar Elephone ne asigura un slot pentru carduri microSD, in cazul in care nu ne multumeste capacitatea nativa a telefonului. Paradoxul continua pentru ca Elephone a decis ca acestui device sa-i alature ca sistem de operare Android 7.0, un Nougat care pare sa nu aiba vreo interfata grafica peste.

Procesorul nu este nici el tocmai rau: avem un model MediaTek (MT 6580) tactat la frecventa de 1.3 Ghz, cuplat cu o placa video model ARM Mali 400. Elephone A8 are senzor de amprente, vine cu micro USB, este dual SIM, dar conectivitatea sa este limitata la nivel 3G. Acumualtorul din lithium ion este unul cu o capacitate de 1800 mAh!

Dotarile foto sunt de asemenea destul de modeste. Selfie-cam-ul este aproape inexistent, pentru ca este greu de crezut ca rezolutia de 2 megapixeli va conta cu adevarat. Camera principala are 8 megapixeli totusi si vine cu flash LED si functiile auto-focus si touch-focus. O configuratie oarecum ciudata din punctul meu de vedere, as zice ca ma asteptam la ceva mai mult de la acest entry-level. Am aruncat recent o privire peste Leagoo M5 Plus care a primit o super reducere in aceasta perioada si care poate fi achizitionat pentru aproximativ aceeasi suma de bani pe care o anticipez la Elephone A8. Si indiscutabil, pare o solutie mai buna!

Elephone A8 poate fi achizitionat pe culori ca negru, auriu, albastru si rosu, are 166 de grame si o grosime destul de mare, de 9.6 milimetri. Mai multe detalii despre model, pe pagina oficiala a companiei Elephone.Voua cum vi se pare acest entry-level de la Elephone?

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Elephone
Product Name
Elephone A8