Reviews

Elephone A6 Max pret in Romania, pareri, specificatii tehnice si disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Cei de la Elephone au scos pe piata un nou device interesant. Modelul Elephone A6 Max a fost anuntat oficial pe finalul lunii trecute si poseda pe langa cateva specificatii tehnice atractive si un design interesant si atragator. La prima vedere, smartphone-ul aduce destul de mult cu P Smart de la Huawei. Dar designul nu este singurul lucru care ne place la acest nou dispozitiv. Discutam despre el in cele ce urmeaza. Pentru inceput, iata cateva specificatii cheie ale smartphone-ului.

Brand – Elephone
Model – A6 Max
Alternative Name – A6Max
Device Type – Android 4G Smartphone
CPU – Octa-Core 4x 2.0 GHz ARM Cortex-A53 4x 1.5 GHz ARM Cortex-A53
Chipset – MediaTek Helio P22 (MT6762)
GPU – PowerVR GE8320, 650 MHz
Camera – Dual 20MP with dual-LED and AF Rear Camera | 20 Megapixel Front Camera
Memory – RAM- 4GB LPDDR3 | ROM 64GB External Memory Support up to 256GB (Uses SIM 2 Slot)
Display – Screen size 6.53 inches IPS, HD+ (720×1560 Pixels)
Battery – Non-Removable 4000 mAh Lithium-Polymer
SIM – Hybrid Dual SIM ( Nano + Nano/microSD)
Sensors – Proximity Sensor, Accelerometer, Fingerprint, Ambient Light, Compass, Gyroscope
Color – Black, Blue, Lilac
Operating System – Android 9.0 Pie
I/O Interface – 1x Nano SIM Card Slot, 1x Nano SIM Card Slot/microSD/TF Card Slot, Type-C USB Port, Power Button, Volume Button, Microphone, Speaker
Dimensions –
Weight – Grams (With Battery)
More Features – Metal Frame and Plastic Case Body Design, GLONASS, LTE 51 Mbps, HSPA Plus, LTE CAT6 300 Mbps Download, HSPA+, Computer Sync, OTA Sync, Tethering, VoLTE, 2.5D Curved Glass Screen, FHD+ Display, Fast Charging Support, OTG Support, Wireless Charging Support.

Pret in Romania Elephone A6 Max

Elephone A6 Max poate fi achizitionat deja de pe site-ul Banggood, un site destinat produselor de acest tip si care detine multe alte terminale Elephone. Brandul chinezesc a stabilit ca suma de plecare 160 de dolari, ceea ce inseamna ca noul Elephone A6 Max costa putin peste 800 de lei.

Pareri despre Elephone A6 Max

Putem considera ca modelul Elephone A6 Max se incadreaza in zona mid-range a telefoanelor mobile din China. Si nu dezamageste foarte mult, chiar daca, spunem noi, ar fi putut avea un pret ceva mai mic, mai ales daca tinem cont de concurenta uriasa de pe acest segment de piata. Elephone este un brand mic din China, iar un telefon al sau din zona mid-range se loveste din start de ideea de necunoscut.

Companii mari ca Huawei, Xiaomi, Vivo sau Oppo (toate din China) ori Samsung (Coreea de Sud) isi trag partea leului pe aceasta zona, iar telefoanele lor fie au preturi similare, fie sunt putin mai scumpe. Semn deloc bun pentru un brand mic precum Elephone. Noul A6 Max este insa un device interesant si iti ofera cateva caracteristici foarte interesante.

Noul terminal vine cu o camera selfie de tip pop up, cu un look foarte elegant, un procesor eficient pentru aceasta zona, o baterie buna si un sistem dual camera pe spate. In plus, A6 Max de la Elephone sta excelent la nivel de conectivitate. Device-ul are atat incarcare prin wireless, cat si port USB de tip C, dar si NFC. Iata ce credem si despre celelalte specificatii tehnice ale telefonului.

Display
Elephone A6 Max se bazeaza pe un panel IPS LCD cu diagonala de 6.53″ si un format modern 19.5:9. In partea de sus vine cu un decupah de tip „Waterdrop” (Picatura de apa). Avem o rezolutie buna HD+ adica 1560 x 720 pixeli si multitouch in 5 puncte.

Design
Look-ul sau este unul elegant, placut si destul de apropiat de modelul P Smart de la Huawei. Spatele terminalului este unul lucios , din plastic, iar ramele de pe margini sunt metalice. Barbia telefonului este sesizabila, dar nu groasa, in timp ce marginile sale laterale aproape ca nu se vad. Pe spate descoperim sistemul triple camera, logo-ul Elephone si scannerul clasic de amprente, pozitionat undeva in partea de mijloc sus.

Memorie
Elephone A6 Max se bazeaza pe 4GB dedicati memoriei RAM la care se adauga o memorie nativa de 64GB. Telefonul vine cu slot microSD care permite extinderea spatiului de stocare a datelor pana la 256GB.

Procesor
Sub capota modelului A6 Max de la Elephone avem un procesor octa-core de la MediaTek. Este vorba despre Helio P22, un chipset cu 8 nuclee si viteza maxima de 2.0 Ghz. Pe langa procesorul clasic avem o placa video PowerVR GE 8320 cu viteza de 650 Mhz. Teoretic, Elephone A6 Max poate rula majoritatea jocurilor din Magazin Play, dar cele putin mai solicitante vor solicita de asemenea la maxim procesorul. Cred ca acest telefon ar fi aratat mult mai bine la nivelul configuratiei interne cu un procesor de la Qualcomm din seria 6XX. Cu siguranta insa pretul device-ului ar fi fost probabil mai mare, dar si nivelul de performanta unul mai bun. Asa insa, Elephone A6 Max castiga la nivel de eficienta si oarecum la nivel de eficacitate. Acelasi tip de procesor, Helio P22 de la MediaTek se regaseste in doua terminale mid-range de la Vivo: modelele Vivo Y83 si Vivo Y93s, terminale lansate insa anul trecut.

Alte optiuni
Elephone A6 Max este dual SIM, vine cu senzori de proximitate si lumina, plus Compass si Giroscop, are 188 de grame si o grosime de 8.8 milimetri. Din pacate, terminalul nu este echipat cu mufa audio de 3.5 mm pentru casti, astfel ca viitorul utilizator al Elephone A6 Max va trebui sa foloseasca un adaptor pentru a asculta muzica la casti.Noul smartphone ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, are scanner de amprente clasic, tehnologie bluetooth de ultima generatie (v5.0) si beneficiaza de deblocare faciala (adica Face ID).

Dotari foto
In mod interesant, Elephone s-a gandit destul de mult la acest capitol, despre care putem spune ca a iesit pana la urma unul dintre atuurile device-ului. Sigur insa, trebuie sa aveti o oarecare reticenta in privinta specificatiilor camerelor foto la majoritatea producatorilor mici de telefoane din China. Este de inteles! Elephone A6 Max arata bine, pe hartie, la nivel de specificatii foto, dar nu stim exact cat de realiste sau calitative vor fi imaginile. Iar in lipsa unor teste de specialitate, nu ne vom pronunta asupra acestui capitol.

Merita stiut insa ce are la interior Elephone A6 Max. Ei bine, device-ul vine cu o camera selfie de 20 de megapixeli, ceea ce nu suna deloc rau! Pe spatele telefonului avem un sistem dual camera cu senzori de imagine de 20 si 2 megapixeli. De remarcat ca modulul foto principal are cateva caracteristici interesante, printre care focalizare PDAF, flash LED Dual, optiunea mod portret si apertura f/2.0. De asemenea, device-ul dispune de HDR Si tehnologie AI.

Concluzie Elephone A6 Max

Modelul lansat oficial luna trecuta de micutul producator din China este un device interesant din zona midrange. Are specificatii decente, chiar bune la anumite capitole, un aspect foarte placut si o constructie buna. Este pacat ca este privat de mufa audio pentru casti, iar plasticul de pe spate, desi este atractiv, poate risca zgarieturi rapide. Credem noi ca Elephone A6 Max ar fi fost un telefon mai bun la acesti bani cu un procesor Qualcomm, dar chiar si-asa, cred ca producatorul a reusit sa ofere un device bun ca raport pret calitate. Poate ca pretul ar fi trebuit sa fie ceva mai mic, dar chiar si-asa, Elephone A6 Max mi se pare un telefon interesant. O posibila alternativa la P Smart de la Huawei, dar si pentru alte modele bune din aceasta zona. As recomanda achizitionarea lui? Probabil, mai ales daca pretul telefonului in Romania nu va fi unul care sa depaseasca 600-650 de lei.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Elephone
Product Name
Elephone A6 Max
Price
$ 160