Reviews

Doogee S55 review: un telefon rugged decent, cu câteva mici defecte

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Producatorul chinez de telefoane mobile Doogee pare sa se axeze in ultima vreme pe dispoztivele rezistente. Modelul Doogee S50 a lasat o impresie destul de buna pe piata, iar recent compania a lansat modelul Doogee S55, un telefon rugged cu specificatii bune si pret avantajos.

Device-ul poate fi achizitionat acum pentru 150 de dolari si are dincolo de specificatii atractive, un corp rezistent si o baterie foarte mare. Avem detalii in cele ce urmeaza.

Design

Odata ce l-ai luat in mana, realizezi ca Doogee S55 este un telefon rugged. Telefonul este ceva mai lat, destul de gros si cu siguranta greu pentru un smartphone din 2018.

Pe Doogee S55 ai certificare IP68 semn ca dispozitivul este rezistent la impactul cu apa si praful. Prin caracteristicile sale rugged, Doogee s-a asigurat ca telefonul va supravietui catorova tipuri diferite de accidente nedorite si, spre deosebire de alte telefoane rezistente de buget, porturile sale sunt acoperite pentru a evita eventualele pagube pe care le poate produce contactul cu apa.

Doogee S55 (3)

De asemenea, spre deosebire de Doogee S50, locul dedicat mufei pentru casti este protejat si ceva mai usor de deschis. Calitatea constructiei overall este una buna si menita sa asigure supravietuirea device-ului pentru cat mai mult timp.

In interior se afla o baterie foarte masiva si, in ciuda greutatii telefonului acesta se simte foarte confortabil atunci cand il tii in mana. Menita sa asigure o autonomie foarte mare, bateria de pe Doogee S55 ar trebui sa ofere undeva la 11 ore de autonomie cu o incarcare minima de 30 de minute. E drept, device-ul se incarca la 100% in nu mai putin de 3 ore.

Doogee S55 (1)

Display-ul sau este unul modern, in format 18:9 iar rezolutia este HD+. In momentul in care folosesti dispozitivul in lumina puternica a soarelui, Doogee S55 reuseste sa ofere imagini de o calitate decenta. Diagonala este de 5.5-inch, pe un ecran cu tehnologie IPS si rezolutie 1440 x 720 pixeli.

Hardware

In testele single core Doogee S55 a obtinut un scor decent: 662 puncte. In testele multi core, device-ul a bifat 2590 puncte.

Device-ul are la bord un procesor MediaTek MTK 6750T, un octa-core tactat la viteza maxima de 1.5 Ghz. Acest procesor este cuplat cu o placa video Mali T860, dar si cu o memorie RAM de 4GB. Capacitatea de stocare a datelor atinge 64 GB, iar device-ul suporta carduri microSD, care permit extinderea memoriei pana la 128 GB.

Software

Doogee S55 ruleaza din fabrica Android 8.0 Oreo, ceea ce reprezinta o diferenta evidenta fata de modelul Doogee S50 de anul trecut. Utilizatorul se va bucura de o experienta excelenta, cu o interfata bine optimizata si rapidă.

Test video Doogee S55 si specificatii foto

Telefonul poate filma asa cum se vede mai sus. Specificatiile sale foto nu sunt impresionante, dar nici rele. Avem un setup dual pe partea din spate, cu o combinatie atractiva de senzori de imagine 13Mp+8Mp.

Camera frontala are o rezolutie de 5 megapixeli si avem dubii ca selfie-urilor pe care le poate oferi modelul Doogee S55 sunt de o calitate care sa poata entuziasma vreo clipa. Aflam totusi ca telefonul poate filma cu a sa camera frontala la rezolutie 480p, ceea ce mi se pare oarecum frustrant.

Concluzie

Doogee S55 este unul dintre telefoanele de buget rezistente de buna calitate, daca ne raportam la cat costa. Are cateva defecte destul de evidente, in special cand vine vorba despre calitatea imaginii si viteza de procesare in gaming. Difuzorul nu se comporta nici el entuziasmant, iar de pe acest model lipseste led-ul de notificare.

Doogee S55

Doogee S55

Pe de alta parte, achizitionandu-l, castigi un telefon de buget atractiv ca aspect si pret, rezistent la contactul cu apa, socurile termine, praful si diversele accidente neplacute plus o baterie uriasa de 5.500 de miliamperi.

La finalul zilei, mai ales daca esti un fan al telefoanelor rugged, vei fi multumit de experienta ta cu acest telefon.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Doogee
Product Name
Doogee S55
Price
$ 150