Stiri

Mediatek lanseaza Dimensity 1200 SoC pentru telefoane 5G

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Compania taiwaneza Mediatek a anuntat oficial noul chipset Dimensity 1200, un octa core care poate ajunge pana la 3Ghz sustine producatorul. Vorbim despre o performanta imbunatatita cu 22% fata de editia precedenta, ceea ce spune multe despre ce vrea MediaTek de la acest procesor.

Mediatek lanseaza Dimensity 1200 SoC pentru telefoane 5G

MediaTek a lansat pe piața indiană modelul său emblematic System-on-Chip (SoC), Dimensity 1200. MediaTek a anunțat, de asemenea, Realme ca primul brand de smartphone-uri care prezintă MediaTek Dimensity 1200 SoC.

MediaTek Dimensity 1200 SoC este un procesor fabricat pe un proces tehnologic de 6 nm prezintă. Vorbim despre un octa-core cu o viteză de ceas de 3GHz, cu o performanță a procesorului cu până la 22% mai rapidă, fiind în același timp cu 25% mai eficientă din punct de vedere energetic față de generația precedentă. Echipat cu GPU Arm Mali-G77 MC9 și MediaTek APU 3.0 cu șase nuclee, cu o performanță mai rapidă de 12,5%, chipsetul oferă performanțe premium, cu capabilități multimedia AI, afișaje incredibile, rate de reîmprospătare mai rapide, îmbunătățiri pentru jocuri și multe altele.

Alimentat de tehnologia de joc MediaTek HyperEngine 3.0, MediaTek Dimensity 1200 SoC îmbunătățește experiența de joc a smartphone-urilor cu o nouă generație de audio wireless și capabilități grafice Ray Traced. Noul procesor pare sa fie printre cele mai puternice procesoare de imagistică și AI, oferind experiențe incredibile, suport pentru camere foto de până la 200 MP și fiind echipat cu redare video MediaTek MiraVision HDR și decodare video AV1, aducând experiențe vizuale de calitate cinematografică pe micul ecran.

Totodata, chipsetul este construit cu un modem 5G integrat cu tehnologia MediaTek 5G UltraSave pentru economii mai mari de energie. Suportă agregarea 5G a purtătorului (2CC) între duplexul cu diviziune de frecvență (FDD) și duplexul cu divizarea timpului (TDD), partajarea dinamică a spectrului (DSS), True Dual SIM 5G (5G SA + 5G SA) și Voice over New Radio (VoNR). Chipset-ul integrează, de asemenea, îmbunătățiri ale modului 5G HSR și 5G Elevator Mode pentru a asigura o conexiune 5G fără sudură și fiabilă între rețele.

MediaTek Dimensity 1200 a primit deja certificarea TÜV Rheinland pentru performanța sa 5G, cu teste care acoperă 72 de scenarii din lumea reală. Certificarea verifică faptul că chipset-ul oferă conectivitate 5G fiabilă și performantă și oferă utilizatorilor experiențe 5G de înaltă calitate într-o gamă largă de scenarii.