How To, Stiri

De ce se incalzesc telefoanele mobile si cum rezolvam aceasta problema

Home  »  How To  »  Stiri

catmobile

acum 7 ani

de ce se incalzesc telefoanele mobile (2)Cu siguranta v-ati intrebat de ce se incalzesc telefoanele mobile. Pentru ca ne place, sau nu, aceasta este una dintre problemele cele mai cunoscute atunci cand vine vorba despre smartphone-uri. Cum se intampla acest lucru? Cum putem rezolva aceasta problema? Aflam in cele ce urmeaza!

De ce se incalzesc telefoanele mobile

Probabil ca sunteti obisnuiti ca atunci cand va jucati spre exemplu unul dintre jocurile propuse de noi in Top 10 jocuri pe Android 2017, telefonul dumneavoastra sa se incalzeasca rapid. Unele dispozitive trec in starea de „supraincalzire” chiar si in timpul vizionarii unor videoclipuri online sau a altor operatiuni ceva mai solicitante.

Se spune destul de des ca supraincalzirea unui telefon mobil il poate deteriora in timp, insa acest lucru nu este in totalitate adevarat, pentru ca aceste telefoane moderne sunt gandite si construite pentru a face fata unor astfel de situatii, oricat de neplacute ar fi ele. E drept, e bine sa stim ce avem de facut pentru a preintampina eventuale probleme ce se pot ivi pe viitor.

Bateria si procesurul Telefonului mobil Huawei P40, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM, 5G, Black te va va tine la distanta de aceasta situatie.

Raspunsul la intrebarea „de ce se incalzesc telefoanele mobile” consta intr-o proprietate fundamentala a fizicii: miscarea genereaza caldura! Smartphone-urile noastre trebuie sa indeplineasca destule operatiuni intr-un timp foarte scurt, astfel ca sunt obligate oarecum sa genereze caldura. Cantitatea de caldura produsa de un telefon mobil este in mare masura proportionala cu cantitatea de energie electrica de care acesta are nevoie.

Spre exemplu, daca va jucati un joc ceva mai solicitant, procesorul telefonului se va incalzi pentru ca el are nevoie de mai multa putere pentru a indeplini sarcinile pe care i le dati, uneori fara voie.

de ce se incalzesc telefoanele mobile

Supraincalzirea unui smartphone depinde de mai multi factori, inclusiv de calitatea si puterea procesorului incorporat de telefonul mobil.

Lasarea telefonului afara, in lumina puternica a soarelui, prea multe aplicatii deschise in acelasi timp, consumul urias de date mobile sau nivelul scazut al telefonului in ceea ce priveste multi-tasking-ul, toate acestea pot fi de asemenea cauze ale supraincalzirii unui telefon mobil.

Cel mai des sunt afectate bateriile telefoanelor mobile, pentru ca degradarea lor este accelerata de acest proces de supraincalzire. Prin urmare, se reduce capacitatea acumulatorului de a functiona normal. Si, cu siguranta ne dorim sa evitam situatii precum explozia bateriilor, asa cum s-a intamplat din pacate cu gama Galaxy Note 7.

Ce trebuie sa mai stiti?!
Chipset-urile din interioarele telefoanelor mobile sunt in general foarte bine optimizate, astfel ca supraincalzirea nu tinde sa devina o problema agresiva. Atunci cand telefonul se incalzeste foarte puternic, iar dispozitivul se apropie de o temperatura potential daunatoare, viteza procesorului va fi redusa. In situatii mai grave, foarte multe telefoane mobile inteligente lanseaza un avertisment.

10 sfaturi pentru a evita supraincalzirea telefonului dumneavoastra

Acum ca am lamurit in linii mari de ce se incalzesc telefoanele mobile e bine sa stim si ce sa facem pentru a evita problemele neplacute pe viitor. Pentru a evita supraincalzirea telefonului dumneavoastra, puteti urma sfaturile de mai jos:

de ce se incalzesc telefoanele mobile (3)

  • 1. Dezactivati aplicatiile inutile
  • 2. Nu rulati prea multe aplicatii deodata
  • 3. Nu ezitati sa faceti update-urile sistemului de operare (daca nu stiti sa faceti asta, apelati la un specialist)
  • 4. Verificati mereu ca aplicatiile pe care nu le folositi des sa nu ramana deschise in background
  • 5. Nu incarcati telefonul dumneavoastra decat cu un incarcator original; evitati incarcarea telefonului cu alimentatorul altui model de telefon
  • 6. Evitati folosirea functiei Bluetooth pentru mult timp
  • 7. Folositi conexiuni wi-fi doar daca le-ati mai folosit si sunt sigure
  • 8. Evitati sa expuneti telefonul la soare puternic atunci cand bateria este incarcata 100%
  • 9. Instalati un anti-virus si cautati sa va protejati telefonul de eventuali virusi agresivi care pot supraincalzi telefonul prin rolul lor
  • 10. Nu optati decat pentru huse de telefon compatibile pentru modelele dumneavoastra! In oferta catmobile.ro veti descoperi huse perfect compatibile cu orice model de telefon. O husa incompatibila, chiar daca se potriveste initial, ar putea sufoca telefonul. Daca aveti spre exemplu un model de Galaxy J5 2017, cautati cele mai bune huse Samsung Galaxy J5 2017 disponibile!
Summary
 De ce se incalzesc telefoanele mobile si cum rezolvam aceasta problema
Article Name
De ce se incalzesc telefoanele mobile si cum rezolvam aceasta problema
Description
De ce se incalzesc telefoanele mobile si care sunt solutiile pentru a rezolva sau preintampina aceasta problema